reklama

Pielęgnacja maluszków

Ja jak w końcu dostanę lawenol to go będę używać...
Słyszałam, że w klinice używają fioletu, ale to nie potwierdzone, ale jeśli tak to mam nadzieję, że ubranek mi nie pobrudzą, bo pozabijam...
Aniu ja w końcu kupiłam lawenol.A w szpitalu też fioletu używają tylko że na szczęście dzidzia nie ma na sobie ubranek z domku więc mi nie pobrudzą.Mam nadzieje że Ty też unikniesz pobrudzonych ciuszków.

reklama
Ja jak w końcu dostanę lawenol to go będę używać...
Słyszałam, że w klinice używają fioletu, ale to nie potwierdzone, ale jeśli tak to mam nadzieję, że ubranek mi nie pobrudzą, bo pozabijam...

W środę będę przechodziła koło apteki, w której wiem, ze dostępny jest lewanol. Reflektujesz?? Bo sobie też jednak chyba kupie...

Aniu ja w końcu kupiłam lawenol.A w szpitalu też fioletu używają tylko że na szczęście dzidzia nie ma na sobie ubranek z domku więc mi nie pobrudzą.Mam nadzieje że Ty też unikniesz pobrudzonych ciuszków.

To masz dobrze, że nie bierzesz swoich ubranek:tak:
Ja biorę swoje i mam nadzieję, że uważają z tym fioletem:baffled:

W środę będę przechodziła koło apteki, w której wiem, ze dostępny jest lewanol. Reflektujesz?? Bo sobie też jednak chyba kupie...

To ja poproszę :-)

To masz dobrze, że nie bierzesz swoich ubranek:tak:
Ja biorę swoje i mam nadzieję, że uważają z tym fioletem:baffled:

To ja poproszę :-)
?Mi położne zabrudziły ubranka ,dlatego teraz chociaż zaraz po porodzie to niech ubiora w szpitalne ubranka dzidzie a potem na drugi dzień to już sama sobie dopilnuję ,żeby nie zabrudziły,bo po porodzie to nie masz jak tego skontrolować bo jak nie urodzenie łożyska to szycie itd.;-)

No to szybciutko odpadł :)
A możesz dokładniej napisać jak zajmowałaś się kikutem :)

generalnie kikut nie wymaga szczególnej pielęgnacji, bo to na pępuszku trzeba się bardziej skupić;-) my przemywaliśmy kompresem nasączonym roztworem spirytusu (tak, żeby z niego nie ciekło!)każdą najmniejszą szczelinę między kikutem a pępkiem. Tam, gdzie gazikiem nie udało się dotrzeć, używaliśmy patyczka higienicznego. Nie trzeba sie specjalnie trząść nad tym zjawiskiem, choć wygląda nie za ciekawie hihi :-D spokojnie można (a nawet trzeba) odchylać kikut w czasie pielęgnacji- dziecko nie czuje najmniejszego bólu :tak:
Acha, trzeba też jak najwięcej wietrzyć to miejsce :happy:
No to w sumie tyle w temacie ;-)

z resztą, same zobaczycie, ze to pikuś :-)

Dziękuje Aniu!

I mam jeszcze jedno pytanko jaka powinna być temperatura w pokoju żeby dziecku odpowiadała??
Ja mam w upalne dni 25 stopni jest strasznie duszno wtedy-to chyba dla maluszka też za ciepło???:baffled:

reklama
Dla mnie 22 to tez troszke za cieplo. Gdzies tam czytalam, ze temperatura nie moze spasc ponizej 19 stopni, wiec my ustawimy ogrzewanie na 19-20.
Tylko ja zawsze spie przy otwartym oknie. Jakos nie wyobrazam sobie z tego zrezygnowac :-(

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry