reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Pielegnacja naszych kruszynek

reklama
Dziewczyny dowiedziałam się ostatnio od położnej że nie stosuje się już oliwki po kapieli dla dzieciątka. Najlepiej ponoć oillatum lub emolium krem :-( Kurcze, ja planowałam oliwkę...
ja tez o tym czytałam ale i tak zamierzam używac oliwki po kąpieli, bo jestem gorącą zwolenniczką masaży po kąpieli, dla mnie to obowiązkowa sprawa tak jak zmiana pieluchy (z resztą Zawitkowski też go pardzo poleca) a do tego konieczna jest odrobina oliwki. Tylko nie mozna przesadzać.

Ostatnia edycja:
Tez słyszalam o tej oliwce. Z drugiej strony jesli od tylu lat stosuje sie oliwke po kąpieli i dzieci były zadbane i pachnące to nie wyrządzą one maluszkowi krzywdy. To tez pewnie siła reklamy bo te Oilatum są bardzo drogie i musza cos robić zeby sie je stosowało. Wg mnie są to lecznicze kosmetyki i bede je stosowac tylko jak bedzie taka potrzeba (np uczulenie, sucha skóra):tak: A takto oliwka stoi juz w szafce i ślicznie pachnie:tak: No i tak jak Kikolek pisała jest dobra do masarzu:tak:

Kilolek i Ewelia - chyba zgodzę się z wami. Też zacznę od stosowania oliwki, a jeżeli coś będzie nie tak to zmienię. O masażu też dużo czytałam i będę starała się go po kąpieli stosować. Płytkę Zawitkowskiego juz widziałam raz, a teraz ją sobie ściągam :-) Dzięki:-)

reklama
Kilolek i Ewelia - chyba zgodzę się z wami. Też zacznę od stosowania oliwki, a jeżeli coś będzie nie tak to zmienię. O masażu też dużo czytałam i będę starała się go po kąpieli stosować. Płytkę Zawitkowskiego juz widziałam raz, a teraz ją sobie ściągam :-) Dzięki:-)

Moja mała zawsze po kapieli wygladala jak tlusciutki prosiaczek nasmarowany oliwka :-D a jesli chodzi o ten masaż to to naprawde super sprawa. Do tej pory malej masuje, ale tylko juz stópki. A wogole to kiedys slyszalam, ze wlasnie najwazniejsze jest aby masowac wlasnie stopy :tak: a dlaczego, to musze sobie przypomniec...:eek:

Do góry