reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pielęgnacja styczniowych maluszków; kupki, skóra, itp.

nie wiem u nas zawsze pisze zero, ale u nas też ślinienie jest niesamowite cała buzia wysmarowana śliną i w krostkach przez to:-(
ale zaglądałam i nic jeszcze nie ma.

reklama
...wracając do wysypki u mojego maleństwa już teraz na właściwym wątku, czy któraś z Was stosowała fenistil? to podobno środek min na alergie pokarmowe, który można podawać od 2 miesiąca...

Słuchajcie zrobiłąm taki numer, że podawałam małemu na noc mleko zagęszczone kaszką ale kaszka była do rozpuszczania w woddzie a więc też zawierałą mleko modyfikowane!!!! Niby zmniejszałam ilość wsypywanego bebilonu na którym jedziemy ale chyba i tak ilość mleka w mleku była zbyt duża i efekt jest taki jak bym 4 miesięcznemu dzidzusiowi podała mleko dla starszaków:zawstydzona/y: Tragedii nie ma bo ta wysypka go nie swędzi tylko wygląda biedactwo średnio, no i nie wiem ile czasu będzie trwał powrót do normy:confused: więc myślę nad jakimś środkiem wyciszającym tą reakcję alergiczną?
Na razie zmniejszyłam mu ilość mleka w dzień i robie je troszkę bardziej rozrobione a lecimy na słoiczkach, mleko tylko rano i kaszka na noc już bezmleczna na bebilonie!!!!! Głupia matka ze mnie i nie sądzę by , któraś z Was miała podobny problem ale może stosowałyście coś na alergię co pomogło?

...wracając do wysypki u mojego maleństwa już teraz na właściwym wątku, czy któraś z Was stosowała fenistil? to podobno środek min na alergie pokarmowe, który można podawać od 2 miesiąca...

Słuchajcie zrobiłąm taki numer, że podawałam małemu na noc mleko zagęszczone kaszką ale kaszka była do rozpuszczania w woddzie a więc też zawierałą mleko modyfikowane!!!! Niby zmniejszałam ilość wsypywanego bebilonu na którym jedziemy ale chyba i tak ilość mleka w mleku była zbyt duża i efekt jest taki jak bym 4 miesięcznemu dzidzusiowi podała mleko dla starszaków:zawstydzona/y: Tragedii nie ma bo ta wysypka go nie swędzi tylko wygląda biedactwo średnio, no i nie wiem ile czasu będzie trwał powrót do normy:confused: więc myślę nad jakimś środkiem wyciszającym tą reakcję alergiczną?
Na razie zmniejszyłam mu ilość mleka w dzień i robie je troszkę bardziej rozrobione a lecimy na słoiczkach, mleko tylko rano i kaszka na noc już bezmleczna na bebilonie!!!!! Głupia matka ze mnie i nie sądzę by , któraś z Was miała podobny problem ale może stosowałyście coś na alergię co pomogło?

Fenistil rzeczywiście może pomóc ale on przede wszystkim jest na swędzenie choć nie tylko. Z tym co może pomóc jest różnie,niestety musisz popróbować u nas pomogło balneum intensive (BALNEUM INTENSIV emulsja do ciała 200ml - porównaj ceny, sprawdź opinie i recenzje) ale możesz też spróbować cetaphil (Galderma CETAPHIL MD DERMOPROTEKTOR Balsam nawilżający 250 ml - porównanie cen w sklepach internetowych).
Niestety takie sprawy skórne schodzą długo i jeśli się pojawią nie powinnaś wprowadzać nowych produktów do diety bo to może (nie musi) pogorszyć sprawę - poza tym nie będziesz do końca wiedziała czy na ten produkt mały nie jest uczulony / wrażliwy

e: przypomniało mi się z fenistilem uważaj co do dawkowania

A tak w ogóle to jestem zła - skończył mi się krem dla małej i nie mogę kupić nowego - wszędzie albo chemia albo faktor 50 - nie ma niższych nożesz kurde normalnie jakbym mieszkała na jakimś zadupiu - potrzebne mi już i nigdzie nie ma....wrrr

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Macy ja tez małej nie posmarowała i jak się nogawka podwineła to ma taki kwadracik na łydce zjarany hehehehe :D smisznie teraz t wygląda :D

Czechow wielkie dzięki, w czwartek idę na wizyte do lekarza to zobaczymy co powie , ogólnie to mamy szczepienie ale w tej sytuacji to już nie wiem czy powinnam, bo to 3 dawka więc można przesunąć.. znów nie jest to choroba więc już nie wiem?! Na szczęście bardzo powoli chyba schodzi, tak jak pisałaś długo to trwa ale wysypka jest jakby mniejsza i rzadsza:-) nic do diety nowego nie wprowadzam i wczesniej też wszystko dostawał pojedynczo i ten mój sposób na zmniejszenie ilości mleka w ciągu doby chyba skutkuje? Leki to ostateczność ale troche byłam już zmartwiona bo za długo to trwa, zobaczymy..
a co Wy myślcie na temat szczepienia w tej sytuacji?

Co do kremów na słoneczko to dla dzieciaczków trudno jest kupić coś nie z faktorem 50 ! może słabo szukałam ale mamy mustele i ze wszystkich wcześniej kupionych kosmetyków tej firmy byłam bardzo zadowolona, zero reakcji alergicznych, wszelkie objawy podrażnienia przez pieluchy ustępowały po jednym posmarowaniu i nigdy nie było problemów z odparzeniami:)

Kaja_10 znalazłam info o kremie dla dzieci który mam, teraz tak piszą że wszystko wydaje się zdrowe? :baffled:mustela jest oparta na ekranach organiczno- mineralnych Preparat witaminowo - mineralny dla dzieci 50 +Zawiera ekran organiczno- mineralny. Opatentowane połączenie ekranów mineralnych (dwutlenku tytanu i tlenku cynku) ze zmikronizowanym ekranem organicznym (Thinosorb M)...
co do faktora to już się doedukowałam:tak:

reklama
Do góry