reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Pielęgnacja styczniowych maluszków; kupki, skóra, itp.

No to jeszcze ja się wypowiem na temat kosmetyków.
Do pupy tylko waciki z letnią wodą ,chusteczki chemiczne i zimne co nie jest przyjemne.
Szmponów tez nie uzywamy ,myję główkę tym w czym aktualnie kapie.A jest to na zmianę oilatum płyn do kapieli a co drugi dzień dokładniej mydełkiem tez oilatum.tez nie mamy ciemieniuchy ani zadnym niemiłych niespodzianek.
Kaja jak skończa mi sie aktualne kosmetyki kupię linea bimbi:tak:

reklama
słuchajcie a ja zgłupialam już
chusteczki małego uczulały więc pupę przemywamy gazikiem z wodą. Smarowaliśmy bephanten'em, maścią pośladkową ze szpitala, linomagiem, sudocremem - a ta cały czas odparzona! już wiem co robić :( przy dziurce coraz gorsze zaczerwienienie i cały czas krosteczki. To się pogarsza po niektoych kupkach. Boję się że w końcu sytuacja zrobi się mocno nieciekawa:( Co jeszcze mogę zrobić? ...

ciemieniucha nie odpuszcza, ale wczoraj ją potraktowaliśmy parafiną i jest lepiej :) A buźka po kremie Emolium - wygląda cudnie :)

Lalki,
...jak długo spacerujecie z bobasami w taka pogodę jak dziś? (plus 5 st.)

ja wystawiam małego na balkon i tam śpi godzinę. Zastanawiam sie czy to nie za długo...

Ostatnio edytowane przez moderatora:
yyy tylko godzinę?
my spacerujemy minimum 1,5 godziny, a jak dalej śpi - to zostawiam na tarasie aż się obudzi. Sprawdzam tylko czy ma wystarczająco ciepło :) U nas śliczne słoneczko, nie ma wiatru - czemu mam go w domu dusić?:)

oki, zatem zostawiam go tam jeszcze....

edit
ivi - spróbuj przcierać mąką ziemniaczaną - ja tak robie, najpierw chusteczka do czysta i potem mąka ziemniaczana wacikiem - lekko tylko własciwie osuszam - nie zostawiam warstwy - tak jak bys sobie nosek pudrowała - dupka Stasia jest piękna

a jaki masz krem do twarzy? bo zastanawiam sie nad kupnem, bo jak mu przemywam wodą przegotowana to mam wrazenie ze mu wysusza się, a nie chce mu smarować Nivea na każda pogodę jesli siedzi w domku...

słuchajcie a ja zgłupialam już
chusteczki małego uczulały więc pupę przemywamy gazikiem z wodą. Smarowaliśmy bephanten'em, maścią pośladkową ze szpitala, linomagiem, sudocremem - a ta cały czas odparzona! już wiem co robić :( przy dziurce coraz gorsze zaczerwienienie i cały czas krosteczki. To się pogarsza po niektoych kupkach. Boję się że w końcu sytuacja zrobi się mocno nieciekawa:( Co jeszcze mogę zrobić? ...

ciemieniucha nie odpuszcza, ale wczoraj ją potraktowaliśmy parafiną i jest lepiej :) A buźka po kremie Emolium - wygląda cudnie :)
kąpiel pupy z dodatkiem mąki ziemniaczanej i okłady lub moczenie pupy w naparze z kory dębu (tu lepiej uważać bo brudzi ale dobrze zasusza odparzenia) , wietrzenie pupy
i może zmienić trzeba pieluszki ???

a jakieś grzybiczne zapalenie pupy to nie jest ?
pediatra coś mówił ? może przepisze Ci specjalnie robione maści:confused::tak:

u nas pojawiło się małe odparzenie przy pampersach :baffled: zmieniłam pieluchy na tanie gaga z tesco i wszystko zeszło a jak wróciłam do pampersów to na nowo się coś zaczęło pojawiać wiec w porę zmieniłam z powrotem pieluszki i sudokrem i 2 dni i znikło a niby takie dobre :baffled: kupiłam teraz z biedronki te co były polecane i zobaczymy jak będzie po nich mam nadzieje ze nic się nie pojawi :tak:

my na pampersach lecimy od początku i nigdy problemów takich nie było..
pupę wietrzę przy każdym przewijaniu.. Spróbuję tą mączką! No i naparem z kory dębu też
Pediatra jeszcze tego nie widziała bo do tej pory udawało mi się zwalczyć bephantenem i wietrzeniem. Ale od trzech dni zaczerwienienie się nie zmniejsza, co już mnie mocno martwi..

PIELUCHY
A mnie zaskoczył bardzo zapach pampersów rozmiar 3. Tzn. 1 i 2 nie miały zapachu (ani zwykłe ani premium care). Kupiłam teraz mega pake w Real i kurcze one pachną !!! a ja strasznie nie lubie zapachowych rzeczy, ani papieru toaletowego, ani podpasek ani pieluszek... i tak sie zastanawiam czy aby nie będzie z nimi problemu.

Póki co używam, jeszcze rozmiaru 2, ale wystarczy mi jeszcze na max 2 dni.

Któraś używała już rozmiaru 3 pampersów? i czy stało sie cos pupę od perfumki? ;-)

WANIENKA
Muszę chyba kupic druga wanienkę - duuuużo większą, bo w tej Stasiu juz ledwo sie mieści, kopie nogami w brzeg i sie odpycha z taka siła, że m. ledwo go może utrzymać....
I zastanawiam sie nad taka na stelaży, co by zadbać o kręgosłup mojego mężusia.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Dzięki
Huggisy też kupiłam, ale sa większe - rozm 3 od pampersów rozmiar 3, zatem pamperaki pójdą najpierw.

Do góry