reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pielęgnacja

josie - mam katarek. On jest tak zrobiony ze nie zasysa z siła odkurzacza lecz ma to ograniczone. Próbowałam na sobie - zadnego dyskomfortu nie czuc. I młoda co ciekawe nawet jak płacze - i to podłacze to sie uspokaja...

reklama
josie ja też mam fridę i normalnie ją używam zasysam tak aby gluty wyszły i mała nie płacze także zapewne krzywdy jej nie robię, ja jej używam jak słyszę że Niuśce się źle oddycha albo jak widzę że coś tam w nosku ma to nie dłubię tylko psikam wodą i zasysam po jakimś czasie

oj, sszkoda bo naprawdę działa. TO ci puder zostaje - lub wersja naszych babc i mam - mąka ziemniaczana. Czytałam ze cuda działa też kapanie w wodzie z dodatkiem krochmalu - ale nie mam przetestowanych.

Co do pieluszek - miałam belle - fajne, hugis - te 1 za sztywne, pampers zielone - zdarzyło sie ze przeciekły, pampers białe - moje ulubione. Fajna ta siateczka która kupe od pupy oddziela. Teraz bede na promocje polowac na biale.

chusteczki - pampers białe sa fajne ale strasznie małe, idzie ich za duzo. Zielone - jeszcze nie testowalam. Ale otworzyłam te z lidla - jak dla mnie za suche. Ale mam paczke 100 szt wiec zuzyć musze...

W sumie to ostatnio i tak biore niunke i po kupie myjemy pupkę w zlewie. Mała zachwycona - lubi się kąpać

Ja uzywam tylko maki ziemniaczanej. Bardzo sprawdzila mi sie przy corce ktora miala odparzenia po Linomagu i po Sudocremie , uzylam przy niej 2 dni i pupka odparzona wiec uzywalam przy niej ylko maki nawet jak jej nic nie bylo i teraz tez uzywam tylko tego.Puder nam sie nie sprawdzil przy malym bo to jakos sie poprzyklejalo do jego pupci, ale kupilam puder zeby miec pudelko na make :)

a my z kolei jesteśmy zakochani w pudrze Nivea Baby :) Młodemu bardzo dobrze robi prewencyjnie, ma piękny zapach. generalnie opieramy się na 3 kosmetykach:
- Linomag Linus żel do kąpieli
- Oliwka bambino po kąpieli - smarujemy całego od stóp do głów :)
- puder Nivea

Czym myjecie dzieciom buzię i oczka? Ja wacikiem namoczonym solą fizjologiczną, ale zastanawiam się czy to nie przesada, może czas na zwykłą wodę?

A ja juz w zwykłej kranówie. Nic sie nie dzieje wiec nie bede kombinowac.
Tylko buzie myje nadmanganianem w tej chwili - i nie mamy juz ropnych krostek. Teraz trzeba się reszty pozbyc

Aylin, myjesz całą buzię nadmanganianem? czy tylko punktowo? Bo mój Gracjan od wtorku ma takie ropne wypryski na buzi i myję mu tylko przegotowaną wodą. Schodzą ale bardzo powoli i wyskakują nowe. To chyba trądzik bo nabiału nie jem bo mały jest narażony na alergię.

reklama
Monika - moja mała miala na całych policzkach i moczyłam wacik w roztworze nadmanganianu z wodą i tym przemywałam tylko policzki. Nawet 5 razy dziennie w upały. Teraz ma juz takie suche. Więc dla odmiany nawilzam.

Do góry