reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Pierwsze Buciki:-)

reklama
Myślalam o befado ze sztywną podeszwą, o kapciuszkach nie butach na dwór ;P o np. takie:
25 Befado KAPCIE zapinane PISKLAK super sztruks (1211321651) - Aukcje internetowe Allegro
bo u nas na wsi ;p takie są a do W-wy z małym narazie się nie wybieram.
Tak na marginesie bardzo sobie chwalą tą firmę, nawet dostała jakąs nagrodę jeżeli chodzi o zdrowe stópki dla maluchów.

tez bede kupowac takie papucie dla Kacpra jak sie zimniej zrobi i bedzie pewniej chodzil..podobno jest to bardzo dobra firma:-)

Myślalam o befado ze sztywną podeszwą, o kapciuszkach nie butach na dwór ;P o np. takie:
25 Befado KAPCIE zapinane PISKLAK super sztruks (1211321651) - Aukcje internetowe Allegro
Tak na marginesie bardzo sobie chwalą tą firmę, nawet dostała jakąs nagrodę jeżeli chodzi o zdrowe stópki dla maluchów.

Moja mała w takich chodzi po domku, czasami w skarpetkach antypoślizgowych. Też mamy befado i małej super się chodzi w tych bucikach. Już mamy drugą pare bo z poprzednich wyrosła.
Nie wiem natomiast co z tym chodzeniem na pauszkach bo mała stawiała całe stópki.

dokładnie takie kapciuszki kupiłam dla Emilki,tylko w kolorze różowym,ale podeszwa i zapiecie to samo,u mnei w mieście była przecena i kupiłam je za 15zł,ale na dwór to one nie bardzo bo nei są ocieplane,ale niebawem trzeba będzie sie rozejrzeć za bucikami na spacerki bo mała zaczyna już chodzić,zrobi 2-3 kroki i siada i tak wkółko,a my z mężem cali w skowronkach (m za każdym razem łzy w oczach,tyle radości nam to chodzenie jej sprawia)
http://allegro.pl/24-befado-kapcie-sandalki-pisklak-dla-dziewczynki-i1212119464.html
o EMilka ma dokładnie takie tylko że różowe

Ostatnia edycja:
Dziewczyny czy chodzą wasze dzieciaczki w bucikach po domku już? Bo mały ma ochotę pochodzić ale myślę ze w buciku lepiej stawiałoby mu się stópkę bo narazie na paluniach. I podłoga już dość zimna ;/ Myślę o bucikach np. befado?

Myslę że póki jeszcze sprawnie nie chodzi w zupełności wystarczą skarpetki z podeszwą. Można je założyć na rajstopki.
Teściowa kupiła bardzo podobne małej, Asia się w nich męczy, przeszkadzają jej w siadaniu, raczkowaniu, nóżka spocona.

MAM DOŚĆ! Młoda pcha co popadnie i chodzi przy tym i byłoby ok ale jak się gdzieś zablokuje to od razu ryk!!! I muszę biec pomagać. Wkurza się od razu i ryczy. Pochowałam więc wszystkie rzeczy tj. krzesełko, taborecik i pchacz to zabrała się za duże krzesła i z nimi jeżdzi. MASAKRA. Nawet nie bawi się zabawkami tlyko chodzić i chodzić.

Ja się zgadzam z dziunką. Nie założe małemu takich butków (dla mnie to nie kapcie) dopóki nie będzie chodził. Wystarcza takie jak ma Ania sm z hm-u, albo w rossmanie są:-D
najwygodniej uwolniona stópka.Raczej małemu w mieszkaniu butókw nie będę zakładała, bo po co:tak:

Moderatorki przeniescie nas na odpowiedni wątek

a ja z kolei nie zgodze sie z dziunka:) ignas ma kapcie befado w domu i stopa juz mu sie nie wygina jak przy skarpeto-kapciach:/ staje przy wszystkim wiec ma usztywniona stopke i sie nie slizga, jak mial skarpeto-kapcie to stawal nawet na materiale nie na podeszwie bo tak to sie jakos wywijalo:/ skarpeto-kapcie na razie tylko na spacer:)

Dziewczyny czy chodzą wasze dzieciaczki w bucikach po domku już? Bo mały ma ochotę pochodzić ale myślę ze w buciku lepiej stawiałoby mu się stópkę bo narazie na paluniach. I podłoga już dość zimna ;/ Myślę o bucikach np. befado?
my w befado na dworek śmigamy.

reklama
No własnie ja tez mam te skapetko kapcie i one się z nóżki na boki lub wzdłóż lub w szerz zsuwają. Czasami chodzi w nich chwilę jak wócimy z dworku a jeszcze nie zdąże go rozebrać. Skarpetki tez mu się zsuwają czasem, myślalam ze butki pozwolą ładniej stawać. Ale narazie na bosaczka pośmigamy chociaż za ok 1 msc mu założę buciki i zobaczę.

Do góry