reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Pierwsze kłopoty z naszymi maluszkami

Mamuśka brzmi to faktycznie z lekka drastycznie, ale dobrze ze w praktyce tak nie jest ... i dobrze ze wiecie na czym w koncu stoicie ... dobra diagnoza to polowa sukcesu ... trzymam kciuki aby wszystko szybko ładnie sie unormowało :tak:

A u Nas cieżka noc :-( ... do 4 rano walczylismy z niewiadomo czym u Dawidka ... plakał non stop, prezyl sie, goraczkowal ... w koncu zasnal ale o 7:30 znowu to samo ... polecialam zaraz z rana do lekarza ... innego :cool2: ... diagnoza ... ropne zapalenie oczek, czerowne gardło i najgorsze, poczatek zapalenia ucha :-( ... dostalismy krople do ucha, oka i syrop na gardelko ...
nawet nie wiecie jak sie boje :-(

reklama
Mamuśka...to bardzo dobra wiadomość że wykluczono padaczke u Meduzki :tak:...najważniejsze że wiadomo z czym walczycie !

Moniu...nie wiem co napisać...współczuję i Tobie i Dawidkowi :-(...jednak miałaś nosa z tym oczkiem...mam nadzieję że tak szybko wykryte zapalenie szybciutko da się zwalczyć ! Jestem z Wami myślami !!!

Mamuska strasznie sie ciesze ze to nie padaczka ,trzymam kciuki za wizyte u kardiologa:-):-):-):-)wysciskaj Meduzke:-):-):-):-)
Moniqo do naszej sluzby zdrowia trzeba miec niestety mocne nerwy niedosc ze czlowiek denerwuje sie chorym dzieckiem to jeszcze sie musi z nimi uzerac:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Wspolczuje Wam bardzo ,bede trzymala kciuki oby choroba bardziej sie nie rozwinela:tak:
Loja Duzy buziak dla Matiego :-):-):-)
Niestety mnie jeszcze chorobsko trzyma a na domiar zlego Kubus zarazil sie odemnie goraczkuje ma katar i jest bardzo marudny:-(jutro pojdziemy do lekarza

Mamuśka cieszę się,że to nie padaczka:tak:. Co do choroby o której mówisz pierwszy raz słyszę:zawstydzona/y:,ale najważniejsze,że nie jest ona tak straszna jakby się mogło wydawać. Trzymam mocno kciuki za wizyte u kardiologa - buźka dla Meduzki:tak:

Moniqa normalnie chyba poszłabym do tej lekarki i jej nagadała:wściekła/y::wściekła/y: - co to za lekarz,który nie potrafi zdiagnozować choroby...przecież to niemożliwe,zeby Dawidkowi to zapalenie zrobiło się przez noc:no:...tym bardziej,ze ty sama coś podejrzewałaś..brak słów. Życzę dużo zdrówka i mocno trzymam kciuki,żeby leki zadziałały:tak:

Loja buziaki dla Matiego - szybciutko uporacie się z grzybicą jak już macie leki:tak:
Ewcia dla was też dużo zdróweczka:tak:

Mamuska widze po Twojej reakcji, ze to nienajgorsza diagnoza. Sporo pracy przed Wami, ale wierze, ze wszystko bedzie dobrze:tak:

Moniqo ta lekarka nadaje sie co najwyzej do wynoszenia basenow a nie leczenia dzieci!!!:wściekła/y: Co za babsztyl... Mam nadzieje, ze choroba sie nie rozwinie, leki zadzialaja i szybko sie z nia uporacie:tak: Trzymam za to kciuki!:tak:

Loja usciski dla Matiego. Ale musi sie biedaczek nameczyc:no: Najwazniejsze, ze juz wiecie co to jest i zaczelo sie leczenie:tak:

Ewa ale dlugo trzyma Cie to chorobsko:no: A teraz jeszcze Kubus...:-(
Wszystkie chorowitki goraco pozdrawiam i zycze szybkiego powrotu do zdrowia!:tak:

...

Moniqa- szkoda słów na tą lekarke, kurna czemu ona nie zajrzała w uszka, może uniknelibyście tej stresującej nocy...

Loja- dobrze, że jest diagnoza, wiadomo co i jak leczyć, teraz będzie juz tylko lepiej...

Mamuśka- nadal trzymam kciuki za Meduzkę i za Was, żeby starczyło Wam sił, choć w to akurat nie wątpię

Ewa- zdrówka dla Kubusia...

Mamuśka - trzymam kciuki za wizytę u kardiologa. Widzę, że po diagnozie Ci ulżyło. Bardzo się cieszę, że to nie padaczka, bo z opisu schorzenia o którym mówisz, przy odpowiedniej opiece wszystko będzie w porządku. super
Moniqo - brak mi słów. Biedny Dawidek. Czy byłaś z nim u laryngologa kiedyś?
Mojej przyjaciółki synkowi oczka bardzo mocno i często ropiały, pediatra dawała raz jedne antybiotyki raz drugie, a dopiero specjalista wykrył, że to gronkwowiec i po specjalnej terapii antybiotykowej już od dwóch lat mają spokój. Oczywiście nie mówię, że to to tylko czasem lepiej od razu iść do specjalisty, bo patrząc co się dzieje w zwykłych przychodniach i nawet czytając tylko posty, które tu piszemy to zwykły lekarz od wszystkiego okazuje się lekarzem od (do) niczego:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:.
Życzę z całego serca żeby Dawidek szybko wydobrzał.
Moniko3 - właśnie czytałam dziś nr nowego maluszka i jest tam artykuł o kaszlu. Wspominałaś coś, że Amelce ostatnio "odkryłaś" piątkę. W artykule jest napisane, że przy rośnięciu zębów, u niektórych dzieci pojawia się kaszel, bo nie radzą sobie z nadmiarem śliny, która wydziela się przy rośnięciu ząbków. Jeśli nie ma innych objawów i oskrzela są czyste to specjalista radzi nic nie podawać.
Loja - niech się szybko wykuruje Twój Mati:tak::tak::tak:
Ewo i Kubusiu zdrowiejcie szybciutko. Słoneczko ma przyjść w weekend, czas na spacerek a nie chorobę, a kysz ochydne choróbska!!!

Mamuśka - nazwa brzmi groznie, ale w tawoim poscie widac optymizm, wiec odetchnelam z ulga :tak: trzymam kciuki za wizyte u kardiologa

Moniqa - biedny Dawidek. mam nadzieje, ze choroba sie nie rozwinie i szybo wyzdrowieje ...

Blubery tak, bylismy u laryngologa, ale z uszkami, wtedy co wyladował w szpitalu ... oczka też miał sprawdzane, ale bardziej jednak na uszka był laryngolog nastawiony :tak:
Jesli chodzi o oczka to teraz jest to drugi raz kiedy mu ropieją ... :-(

Dziewczeta wiecie co, mnie juz też jest brak słów na Nasza "obecna" przychodnie ... dzisiaj tez miałam scysje z pielegniarka ( z ta co wczoraj ) ale nawet nie chce mi sie pisac na jej temat ... nie jest warta moich zlosci ... juz sie dowiadywałam gdzie i jak mam przeniesc Dawidka ... nie bede sie użerać z "*^*^^":baffled:

reklama
MoniQa - zmień jak najszybciej przechodnie szkoda twoich nerwów , ja tak zrobiłam i nie żałuję, chociaż moja obecna przychodnia też ma wiele do życzenia ale przynajmniej jedna lekarkę mam sprawdzoną. Dużo zdrówka dla Dawidka, będzie wszystko dobrze:tak:
Mamuśka- najważniejsze że wiecie z jakim choróbskiem macie do czynienia , i dobrze że to nie jest padaczka. Napewno wszystko będzie dobrze:tak: Uściskaj Meduzkę:tak:
Ewa- wracaj szybciutko do zdrowia ,co to za chorowanie;-)Mam nadzieję że u Kubusia nic się poważnego nie rozwinie.

Do góry