reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Pierwsze kłopoty z naszymi maluszkami

Martwię się o moje dziecko :-:)-:)-(...to już czwarty tydzień kaszlu, do tego doszedł lekki katareku...leki typu Eurespal, syropki wykrztuśne i p/kaszlowi nie działają...dwie wizyty u pediatry nie wykazały nic złego...
Myślę o podaniu Amelce syropu na alergię....może to to dziadostwo ??

reklama
Monika3- a może to ząbki?
U nas podobnie, juz 2 tygodnie dziecko ma kaszel bez wiekszej przyczyny i budzi sie w nocy..nie widzialam co jest grane az zajrzalam do buzi a tam piatka sie przebijac zaczyna.
W zeszlym roku bylo podobnie..i nie widzialam co jest grane az pewien lekarz uswiadomil mnie ze od rosnacych zebów zdarza sie ze dziecko ma gile po pas i kaszle lub tylko kaszle. Wtedy pomyslalam: co On bredzi? ale zrozumialam ze mial racje jak ząb sie przebil a kaszel ustapil z dnia na dzień, potem jeszcze sie to powtarzalo przy kolejnych rosnących zebach.
A jesli jestes pewna ze to nie zeby to może faktycznie alergia

Monika3- a może to ząbki?
U nas podobnie, juz 2 tygodnie dziecko ma kaszel bez wiekszej przyczyny i budzi sie w nocy..nie widzialam co jest grane az zajrzalam do buzi a tam piatka sie przebijac zaczyna.

Czarodziejko...Blubery wcześniej też pisała mi o ząbkach! No faktycznie przebijają się górne piątki....no ale żeby to trwało już pełne 3 tygodnie :confused::surprised::sorry2:Długo coś...
Już sama nie wiem :zawstydzona/y: Może dziś wybiore się ZNÓW :baffled: do lekarza z małą i niech ja osłucha...
Mam nadzieję że to właśnie te ząbki są przyczyną !!!
Dziękuję Czarodziejko !!!!

Ostatnia edycja:
Moniu u Nas z kaszelkiem podobnie .. tyle ze raz jest mocniejszy a raz slabszy .. ja bym poszla i to sprawdzila ... moze faktycznie to alergiczne ... albo cos gdzies glebiej siedzi

Ja dostalam nr tel do pediatry uznawanej za najlepsza w Naszym rejonie ... bada dziecko od wlosa po paznokcie w nogach ... kolezanki core wyleczyla ... chorowala ciagle az trafila do niej ... okazalo sie ze to 3 migdal ... a moze u Dawidka tez tak jest ?? ... babeczka robi wszelkie potrzebne badania ... tyle ze ciezko sie do niej dostac, mam sie liczyc ze na wizyte zapisze nas na 1-2 w nocy ;-)... ale jak bedzie trzeba to pojade w nocy :tak:

Zdróweczka dla chorowitków !!!!!!!

To i ja mam problem kaszelkowy,choc na moje to od kataru.
Hania ma ogromny katar,kaszle,dzisiaj tez wymiotowala od tego i doszly nam 2 luzne kupy do tego z dzisiaj.Czy przy bardzo mocnym katarze,zdazylo sie Waszym dzieciom miec rozwolnionko? Bede muciala isc z mloda jutro do pediatry chyba,niech ja oslucha...
Nie ma temp - daje ejj wit.C,wapno,syropek na kaszelek,psikam do gardla,kropelki do noska..coz wiecej?????

Monika idź z mała do lekarza jeśli to cię uspokoi...chociaż mnie lekarz powiedzial po tym jak Kubuś był chory,ze kaszel może się jeszcze do 3 tyg. utrzymywać i nie ma w tym nic złego:baffled:. ..a może faktycznie spróbuj coś na alergię.

Katka wymioty przy kaszlu i przy katarze mogą wystąpić,ale rozwolnienie:confused:. Najlepiej przebadaj małą. Może nasmaruj jeszcze klatke piersiową i plecki maścią kamforową ( o ile Hania nie ma na nią uczulenia).

Zyczę wam dużo zdrówka:tak:

Ewa - no wlasnie daje zwykle,bezsmakowe wapno w syropie.Bede ja obserwowac,zreszta i tak dzieci chore sa przyjmowane u mnie dzisiaj od 15 dopiero,wiec jakby znowu byla brzydka kupka,to pojde znia do lekarza.
Iwonka - ja smaruje pulmex baby.
Wczoraj,poniewaz nie moglam wyjsc na dwor i dowiedzic apteki,zrobilam mlodej syrop z cebuli.Dalam jej pare lyzeczek i mloda nie kaszlala cala noc:szok:.Dopiero jak wstala,zaczela.Katar bz.Wkraplam jej Euphorbium.

Katuś a jaki katarek ma Hania?? jesli bardziej leisty to Euphorbium a jeśli bardziej zbity to Nasivin :tak: ... i 3 razy dziennie sól morską :-) ... takie miałam zalecenia ze szpitala ;-) ... i przyznam ze sie sprawdza super ;-)

reklama
MoniQa - ma bardzo gesty katar,seledynowo - mleczny,nasivin na nia nie dzialal nigdy:sorry2:,wiec to strata kasy u nas<podaje mlodym krople do nosa jak maja katar masakryczny,a jak lajcikowy...to sam przyszedl sam pojdzie>;prawie nie kaszle,ale gluty....... co 5 minut musialbym jej czyscic gruszka,tyle ich leci...musimy cierpliwie przeczekac,bo mmoja pediatra nic ciekawego nie wymysli...

Do góry