reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Pierwsze kłopoty z naszymi maluszkami

Blubery u Nas nawilżacz cała noc chodzi a w ciagu dnia pokoje wietrzone ... sól morska jak najbardziej, ale z umiarem bo zbyt długie używanie może spowodować obrzmienie sluzówki nosa (wiadomości od laryngologa, ja taka mądra nie jestem;-))

reklama
Moniqo niepewnosc co uczulilo i bezradnosc sa najgorsze. Mnie juz kilka razy doprowadzilo do lez:-(

Moniko dzieki, u Pauli juz lepiej (cos tam jeszcze siedzi, ale do opanowania):tak:

Blubery masz racje- nawilzanie wazna rzecz:tak:
Mamy urzadzenie oczyszczajaco-nawilzajace powietrze, wode morska stosujemy od zawsze raz dziennie przed kapiela, jesli pojawia sie cos w nosku to czesciej:tak:

Aha! Czytalam, ze nawilzacze na kaloryfery (ze zbiorniczkami na wode) sa niebezpieczne, bo moga sie w nich zagniezdzic jakies bakterie czy nawet male zyjatka, dla ktorych wilgoc + cieplo to istny raj:baffled: Bezpieczniej rozwiesic wilgotny recznik (dobrze wyplukany z roznych chemikaliow typu proszek czy plyn):tak:

Witam :-)
Wszystkim choruskom zycze zdrowka :tak::tak::tak:
Moje tez chore od piatku ,maja straszny kaszel i do dzisiaj goraczkowaly ,sa takie marudne ze nie mam chwili wolnej ,jeszcze troche i do psychiatryka trafie .Wlasnie maly sie obudzil a spal 5 minut:wściekła/y:

Zdroweczka maluszki...
MoniQa - wg mnie uczulic moze wszystko,wiec nawet ta kaszka,ktora niby nie uczula; niedawno podawals linka do takiego sklepu z zywnoscia dla alergikow przyjmuje tez tam taka lekarka Iwanowa - pamietam w jakim szoku byly laski z poznanianek po wizycie u niej,gdy ta kazala odstawic ryz,marchew ,jablka - mowiac ,ze ta sa jedne z silniejszych alergenow... ale ona podchodzi troche inaczej do spr alergii niz wiekszosc pediatrow... wiec pozostaje Ci jedynie obserwowac...

Hania,ma juz duzo lzejszy katarek,nie kaszle,ale co najwazniejsze jej sprawy brzuszkowe sie unormowaly.Nie pisalam wczesniej,bo nie chcialam smecic po prostu.Podczas ostatniego kaatru,brala Eurespal i nie najlepiej podzialal na jej brzuszek,od wczoraj robi normalne ,uformowane kartofelki,a nie luzne,cuchnace bloto..uff

Ostatnia edycja:
kazala odstawic ryz,marchew ,jablka - mowiac ,ze to sa jedne z silniejszych alergenow...
Dokladnie! Paula jest uczulona na marchew, niektore gatunki jablek i buraczki- wszystkie te produkty niby sa na 'bezpieczniejszej' liscie:dry:. Znam tez kilkuletnie dziecko, ktore moze jesc np. czekolade z orzechami a silnym alergenem dla niego sa... ziemniaki:baffled:

A najgorsze jest to, ze moze uczulic cos, co wczesniej nie wywolywalo reakcji alergicznej:no: Wtedy dopiero jest zalamka:nerd:

Niestety, Katka ma racje
uczulic moze wszystko,wiec pozostaje Ci jedynie obserwowac...

Jedynym pocieszeniem jest fakt, ze czesto dzieci z tego wyrastaja:tak: (i tego sie bede trzymac!) ;-)

Moje niestety nie najlepiej ,wczoraj bylismy u naszego lekarza dostaly antybiotyki ,tak kaszla ze malo pluc nie wypluja ,Kuba do tego ma jeszcze paskudny katar i paskudne gardlo ,a Iza ma kaszel tchawicowy:-(A najgorzej mnie wkurza to ze jak bylam w sobote na ostrym to mowilam ze Iza ma taki kaszel to pani doktor nie widziala nic zlego ,a u malego widziala tylko czerwone gardlo i kazala podawac tylko nurofen:wściekła/y:nic wiecej nie przepisala:wściekła/y:

reklama
Do góry