reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Pierwsze kłopoty z naszymi maluszkami

przypomnialo mi sie
MoniQa - thx za cwiczonka; mam pytanko,czy ortopeda/rehaboilitant mowil,Ci,w jakich markach butow dzieci z tym problemem powinny chodzic,czy jak sie kupi specjalna wkladke do firma nei ma znaczenia? I te wkladki gdzie dostane,w sklepie ze sprzetem rehabilitacyjnym czy na allegro;-):rofl2:?

reklama
Ja mam pytanko do mam uczuleniowcow - MoniQa,kajenka:rofl2:
... pojawily sie na jej ciele,gl brzuch kark i uda takie male krostki,jakby bycza gesia skorka,powiedzieli mi ze to sa potowki,ale kurde one nie schodza,mlodej raczej nie przegrzewam,i czy potowki nie sa czerwonawe?Czy to moze byc jakies uczuleniowe?Smaruje Emolium,lekow,nie moge jeszcze jej dawac doustnie.

Nie wiem, jak wygladaja potowki, bo Paula nigdy ich nie miala (albo nie wiedzialam, ze to potowki:rofl2:)
A co Ci sie bardziej nie podoba w tej wysypce?- lokalizacja, czy wyglad? Paula prawie nigdy nie ma zmian w zgieciach lokci i kolan, ale wlasnie na karku, udach, brzuszku i ramionkach. Sa to czerwone placki (szczegolnie po kapieli), suche i sa wyczuwalne malenkie krosteczki.

Mada ja tez samego lotu nie widzialam, tylko ladowanie (bylam w kuchni, ale stalam tylem i odwrocilam sie, kiedy maz krzyknal) Wystarczylo, zeby mi na chwile serce stanelo:-(

Katuś jeśli chodzi o buciki to zdanie ortopedy jest inne od rehabilitatorki ... i w tej kwestii ufam bardziej ortopedzie ... stwierdził, że teraz prawie wszystkie buciki robia dobre ... oczywiście Bartek najlepsze ale ... inne tez beda dobre pod warunkiem, że bucik bedzie miał to uwypuklenie na płaskostopie , twardą opietę i pół na pół podeszę ... wkładki ... powiem szczerze ze nie ogladałam jeszcze wkładek, ale wydaje mi siw ze kupisz je w normalnym sklepie z obuwiem dzieciecym :tak: ... ale dzisiaj jade własnie na zakupy wiec napewno zerkne na wkładeczki :tak:
natomiast jeśli chodzi o uczulenie u Nas podobnie jak u Kajenki ... plamkki miał tylko raz i to przez 2 dni na zgieciu w łokciu ... jak pojechalismy nad morze ... pokazało mu sie i za 2 dni znikło ... teraz ma na nogach ... a koło brwi - gdzie wczesniej tez miał tego nimi liszaja ma teraz krostki ... widac je jak sie przyjzysz, nie sa ani czerwone ani nic ... po prostu sa i po malutku znikają :happy:
Mam nadzieje ze troszke Ci pomoglismy ... ale może lepiej bedzie jak przy okazji wizyty u lekarza podpytasz na ten temat :tak:

OCZYWIŚCIE ZDRÓWECZKA DLA CHOROWITKÓW

i

projekt: CHOROBOM MÓWIMY STOP!!!

u mnie Iza miala takie uczulenie w zgieciach jak zmienilam jej plyn do kąpieli ,jej pomogl alantan w pudrze
a co do wkladek ortopedycznych to u nas lekarz ortopeda wydaje recepte tak mialam z Iza bo noki jej szly do srodka
No i niestety musze isc z malym do lekarza bo nic lepiej ,u mnie tez poprawy nie ma:no:

Ewo boli Cie gardlo? Pytam, bo jesli tak, to chetnie dowiem sie, co zalecil Ci lekarz.
Ja z gardlem mecze sie od 4 dni, jem Septolete, psikam Tantum Verde, plucze plynem antybakteryjnym, do tego jem Gripex Max, Rutinacee i Ibuprom (te 3 ostanie na bol glowy i przeziebienie) i nic mi nie przechodzi a nawet mam wrazenie, ze jest gorzej:baffled::no: Na wizyte u lekarza w przychodni nie mam zdrowia (zapisy i kolejki:baffled:) a isc prywatnie z glupim gardlem tez mi sie nie usmiecha.

Wiecie- nie dziwie sie, ze chore dzieci sa marudne, bo sama mam podly nastroj i nic mi sie nie chce:baffled: A gdybym tak- nie daj Boze- zarazila Paule, to chyba bym sie wsciekla:wściekła/y:

Kajenko ja bylam u lekarza tylko z malym leki w sumie dostal te co podawalam tylko do noska inne a tak to ęurespal i Petro drill a jak mu sie pogorszy to antybiotyk (dostalam recepte) no i mam dylemat bo podaje mu to od poniedzialku i zadnej poprawy a dzisiaj w nocy strasznie go kaszel meczyl no i znowu jest bardzo marudny ,niewiem czy czekac z tym antybiotykiem czy nie ,moze przetrzymam go jeszcze jeden dzien:baffled::baffled:
A mi pomogl Tabcin a bardzo mnie gardlo bolalo katar mam jeszcze niestety no i gnaty mnie bolą ale gardlo przeszlo ,a moze ciebie angina bierze

Teraz niestety bardzo wiele osób choruje na anginę:-(. Ostre słońce, zimny wiatr, trochę się człowiek spoci, wiatr obwieje i gardło zawalone. Trzy moje kumpele mają anginę i smyk jednej:szok:.
My przed chorobą uciekamy do lasu;-). Niestety zaczął się sezon kleszczy:baffled:, i:baffled: Gosia już nie może sobie tak beztrosko hasać po chaszczach.
DUUUUUŻO ZDROWIA dla wszystkich chorowitków, Moniqo popieram Twój projekt:tak::tak::tak::tak::tak::-D:-D:-D:-D:-D:tak::tak::tak::tak::tak:

CHOROBOM MÓWIMY STOP

Mnie tez bolało gardłoi nie pomagał mi cholinex wic kupiłam cholisept i po 3 tabletkach po bolu:tak:
Katka jesli to potowki to pomoze kapiel w krochmalu albo posmaruj jaksa mascia (np jak przy alergii)pimafucort albo elocom,powinno zejsc.A Julia miała potowki i były to takie malutkie czerwone kropeczki.

Ewo tez myslalam, ze to moze byc angina, ale nie mam goraczki za to pojawil sie katar:baffled:

Mado Elokom to steryd (o pimafukordzie nie slyszalam) i trzeba z nim bardzo ostroznie!. Na potowki bym go nie polecala. Sa masci bezsterydowe np Elidel, ale sa b.drogie:baffled: Ale i tak jedno i drugie jest raczej na zmiany alergiczne.
Gdzies czytalam, ze potowki mozna przecierac spirytusem salicylowym, ale jesli to uczulenie, to mozna dodatkowo wysuszyc skorke i tym samym jeszcze bardziej zaszkodzic:baffled:

reklama
Ewo tez myslalam, ze to moze byc angina, ale nie mam goraczki za to pojawil sie katar:baffled:

Mado Elokom to steryd (o pimafukordzie nie slyszalam)

Pimafukord to też steryd.Na potówki zdecydowanie odradziłabym i jeden i drugi.Stosujemy je tylko w ostatecznosci i pod kontrolą lekarza.Sama mam złe doswiadczenia,bo pisałam juz ze sto razy mam azs do tej pory w mniejszym lub wiekszym natęzeniu,w sumie to w mniejszym a sterydów nie uzywam wcale od 8 lat i dobrze mi z tym:tak::tak::tak:

Kajenka
zaglądałaś sobie do gardła,masz czerwone migdały i czy sa na nich białe kropeczki czyli ropa?

Do góry