Używasz bardzo starej przeglądarki. Nasza strona (oraz inne!) może nie działać w niej dobrze. Naprawdę czas na zmianę na przeglądarkę, która będzie bezpieczna i szybka, na przykład darmowego Firefox, albo darmową Operę. Obie są bardzo szybkie, bezpieczne i wygodne.
Ja w pierwszej ciazy zaczelam czuc moja coreczke na poczatku 17 tyg,a teraz w 12 juz zaczynam czuc szczegolnie wieczorem gdy odpoczywamy wiec nie ma reguly...
ja poczulam pierwsze wyrazne ruchy w 19t1d a mniej-wiecej od 21tydodnia moj maluch tak fika...ze juz maz, golym okiem widzi,ze dzidzia sie porusza co jakis czas
czekajcie dziewczyny cierpliwie... juz niedlugo
Ja niestety nie mogę pokazać mężowi jak się rusza, a kopniaczki u mnie są naprawdę delikatne. Jednak tak jak mówicie trzeba być cierpliwą W każdym razie odczuwanie ruchów jest pewnym przełomem... Zwłaszcza dla tych dziewczyn, które bardzo się starały o dzidzię. Buziaczki - kopniaczki :-)
Ja też poczułam pierwsze ruchy dokładnie w 19t1d czyli książkowo:-) i od tej pory czuję je codziennie:-) Niestety póki co są na tyle słabe że na zewnątrz dla mojego M trudno odczuwalne i jeszcze nie widoczne, ale pewnie już niedługo:-)
moj K. lezy i maca ten moj brzusio, i glaszcze i czasem podrapie i czeka cierpliwie..
czasem mi cos zabulgocze w brzuszku a on juz sie cieszy ze kopnela dzidzia hehehe
Ja już czuję ruchy codziennie, najintensywniej rano i potem wieczorem. Niestety są jeszcze zbyt słabe, mój M jeszcze ich nie wyczuwa. Musimy poczekać jeszcze kilka tygodni... ;-)
Mój maluch też jest najbardziej rozbrykany z rana i wieczorem, ale on jest taki malutki jeszcze ze czasem ja go słabo czuje. Mój S też czeka na to aż będzie mógł poczuć- zobaczyć naszą kruszynkę.
Ja pierwszego kopniaka którego byłam pewna że to dzidzia poczułam dokładnie 1 listopada.Potem co jakis czas wieczorem,potem kilka dni przerwy,a teraz maleństwo robi sie chyba coraz większe bo coraz częsciej czuje kopniaczki chociaż nie są jeszcze tak mocne żeby mój M mógł je wyczuć na brzuszku.Raz poczułam jak dotykałam ręką ale dla mnie jest łatwiej bo czuje je też od środka.Teraz jak siedze w pracy też mnie puka ;-)co jakiś czas.Czekam aż mój M będzie mógł poczuć swoje maleństwo.:-)
A ja jestem szczesliwa....wczoraj dzielnie poszlam do apteki po pojemniczek na mocz. w aptece z 10 osob przedemna to stwierdzilam ze usiade...siedze....siedze i nagle kolo pepka lekki kopniaczek....nie doopisania...takie leciutkie i zarazem delikatne od wewnatrz...rozplakalam sie w aptece....ludzie sie pytali co sie stalo a ja...dzidzia kopnela...:-):-):-):-):-):-):-) no a potem jak juz sie kolo 23 polozylam to wyrazie poczulam 4 szybkie kopy