reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Pierwsze zdjecia naszych pociech ...z zewnątrz i od środka ;)

reklama
No to ja ponownie z moim brzuniem, robione 3 dni temu czyli 14tc. Teraz przynajmniej mam pewnosc ze choc duzy to tylko jeden mieszkaniec w srodku :) Chociaz nigdy nic nie wiadomo hehe :):-) Pozdrawiam i oczywiscie zachwycam sie waszymi brzusiami :) WSZYSTKIE SA PRZESLICZNE :):-):-)

Załączniki

• 14tc.jpg
    14tc.jpg
    10,5 KB · Wyświetleń: 92
moj szkrab sie rusza strasznie :) a jak chce go poczuc i klade reke na brzuszku to przestaje :) pewnie czuje ciepło mojej rączki i uspokaja sie :) wczoraj rozmawialam z moja mama i powiedziala ze ona nie miala rozstępów ani ze mna ani z rodzeństwem moim ciekawa ja jestem czy to dziedziczne czy nie.... oby :p bo jak narazie (mało sie smaruje oliwka i balsamami) to nie mam i nie zapowiada sie :)
wlasnie do mnie dotarło sie to juz połowa 5 miesiaca :angry: szok !! a i mam do was pytanie czy wasze maleństwo ruszajac sie to nadal nisko czujecie ruchy? czy wszytsko poszło do góry ? bo mi sie wydaje ze cały czas na dole jest .... eh

moj szkrab sie rusza strasznie :) a jak chce go poczuc i klade reke na brzuszku to przestaje :) pewnie czuje ciepło mojej rączki i uspokaja sie :) wczoraj rozmawialam z moja mama i powiedziala ze ona nie miala rozstępów ani ze mna ani z rodzeństwem moim ciekawa ja jestem czy to dziedziczne czy nie.... oby :p bo jak narazie (mało sie smaruje oliwka i balsamami) to nie mam i nie zapowiada sie :)
wlasnie do mnie dotarło sie to juz połowa 5 miesiaca :angry: szok !! a i mam do was pytanie czy wasze maleństwo ruszajac sie to nadal nisko czujecie ruchy? czy wszytsko poszło do góry ? bo mi sie wydaje ze cały czas na dole jest .... eh

Ja czuje maluszka dosc wysoko. W zaleznosci od tego jak sie ulozy raz na dole raz wyzej ale zreguly czuje ruchy po prawej stronie mniejwiecej na wysokosci pepka. :) Ale nie powiem zebro tez juz zaliczyl nieraz troszku pokuje :):-)
Ale pewnie kazda ciaza inna i kazda bedzie inaczej odczuwac :-)

ja tez narazie czuje na dole:-)i moj bobas sie rusza jak przykladam reke do brzusia bo tak to zadko sie sam odzywa:-)

mnie jeszcze dzidzia ttak mocno nie kopie żebym o czuła na zewnąrz....:-p
tyloko w środku czuję takie jakby mróweczki co jakiś czas,,,
a co do rozstępów nie wiem czy to dziedziczne bo moja mama też nie miała i siostra tak smo nie
ale ja już mam np problem z rozstępami na piersiach od lat:zawstydzona/y:
dlatego boję się że na brzuszku też będę mieć... ale póki co mam nadzieję że jednak nie...

klaudzia jesteś 2 tyg krócej w ciąży niż ja bo ja mam 16t1d a masz już pokaźniiejszy brzuszek..,. nie mogę się doczekać kiedy mi już taka piłeczka wyskoczy:-D

Znalazłam taki rysunek - tutaj można zobaczyć, gdzie znajduje się dno macicy w poszczególnych tygodniach ciąży.

A oto mój wielki brzuch, na razie ubrany pokazuje ;-)
15tyg 4d (lub 16tyg 4d)
DSC09364.jpg
Trochę za duże zbliżenie, no cóż, moja mama nie ma zacięcia do bycia fotografem heh.

reklama
Do góry