reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Pierwsze zdjecia naszych pociech ...z zewnątrz i od środka ;)

No to i ja swoje zdjątko wkleję, żeby po galeriach nie trzeba było szukać :tak:
19.t.c.
picture8535.jpg

reklama
A ja siebie nie poznaję - przed ciążą miałam brzuch jak decha. Po ciąży to niestety pozostanie tylko miłym wspomnieniem...ech... A tłuszczyku to ja bym bardzo chciała nazbierać, ale w biuście - od początku ani drgnie. Juz widzę te rozstępy, jak mi laktacja ruszy!

No już widzę, co zostanie po nim porodzie!
To prawda, że po cesarce brzuch nie wraca tak łatwo do formy, jak po naturalnym porodzie? Już kilka osób mi to mówiło i zastanawiam się, czy jest to regułą, czy znów wszystko zależy od naturalnych predyspozycji?

u mnei kolezanka chuda bo przed ciaza wazyla 47 kg przytyla az 20 kg i miala cesarke i teraz nikt by nie poiwedzial ze ona rodzila znow wrocila do wagi i to dosc szybko wiec nie ma reguly ze zostaje trzeba tylko chciec i dbac o brzuch :)

reklama
Czyli to jednak indywidualna sprawa...

Wczoraj oglądałam jakieś stare "Rozmowy w Toku" i mówili m.in. o pielęgnacji skóry w trakcie i po ciąży. Podobno w ciąży już niewiele można zrobić, wszystko zależy od kondycji naszej skóry przed ciążą - teraz możemy tylko nawilżać, żadnych masaży nie wolno stosować itd.
Mówili też, że kiedy smarujemy piersi, to trzeba omijać brodawki. Ich pobudzanie powoduje wydzielanie oksytocyny, co może spowodować poronienie albo poród przedwczesny...:nerd:

Do góry