reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

pilskie tegoroczne obecne i przyszłe mamusie:))

Mili_22 ja codziennie wyjeżdzam wózkiem na miasto, wózek mam taki w miare ma dość duże koła ale nie raz zakopywałam sie w śniegu, nieraz musiałam go siągnąc bo pchac przodem nie dawało rady... i choć miejscami jest cięzko to jakoś sobie musze radzić, moje kochanie pracuje 2 tygodnie na 2 tygodnie i jak jest w domu to on pcha wózek jak jest tak cięzko na chodnikach. Ostatnio wracałam z IBI do domu normalnie zajełoby mi to z 15 minut, ale tym razem męczyłam sie z 45 minut!!! Koszmar, byłam tak zmęczona jakbym maraton przbiegła.

bredzelek widać na zdjęciu że mały zadowolony :) Super sprawa z tym basenem :) Z Julka jeszcze nigdy nie byliśmy na basenie, ale latem nie raz sie pluskala w jeziorze, ma nawet swoje koło nadmuchiwane :) I zabujczy strój kąpielowy :)

I sobota prawie mi minęła.... Niby dzisiaj dzionek udany ( byłam na zakupach z siosta i kupiłam 2 pary spodni i boooosssska bluzeczke tunike koloru purpury.... w tali ma szeroki czarny pas do spięcia, co fajnie podkreśla tą część ciała, rękaw długi ale można zwinąć i podpiąć by był 3/4... no i seksowny głęboki dekolt :-)czyli to co lubie najbardziej) no i niby takie zakupy super poprawiaja humor, to tak mi smutno w głebi duszy, bo jutro wszyscy bedą obchodzić walentynki a ja nie, bo moje kochanie do środy w pracy...

reklama
bredzelek - widać młodemu sie podobało :-)
roxeen - dawaj tu "małego" Boo, pokaz jakies foty... moze ze wstepnych usmieszkow? :tak:
mili - kobieto, Ty w ciazy i wyszlas z wozkiem? Daj sobie troche litosci! Ja dzis Damiana wpakowalam w wozek bo musielalam isc do sklepu i... niezle sie zmachalam :szok: Momentami mialam dosc, i wolalabym nieśćwozek niz go pchac.. jakas katastrofa...

i jeden z naszych pierwszych troszke bardziej swiadomych usmiechow :tak:
35ap4ow.jpg

To nie tylko ja mam takie problemy.Wczoraj akurat mi jeszcze mama pomagała z tym wózkiem,ale co sobie ponarzekałyśmy na pilskie chodniki to nasze.
Co do basenów to szkoda,że w Pile takiego dla maluszków nie ma.Jak mieszkałam swego czasu pod Warszawą to jeździliśmy do Mszczonowa.Tam jest basen,gdzie woda przypomina swoją temperaturą wodę w wannie.Dla maluszków poprostu idealny :tak:

Witam nowe mamusie i ich maluszki.
Zdjęcia dzieciaczków obejrzałam. Rosną te maluchy i są takie słodziutkie :-D:-D I pewnie słodko pachną ... Jak ja uwielbiam zapach niemowlaczków :-D:-D

Ja nadal zapracowana. Na dodatek w domu padł nam dysk i muszę pisać ze służbowego lapcia, którego nie lubię :crazy: Na szczęście jak na razie nie chorujemy, ale cały czas coś się w okół nas kręci :eek:
Z utęsknieniem czekam na wiosnę i na chodniki bez śniegu. Przynajmniej bez męczarni będzie można iść na spacer. No chyba, że utopię się w błotku pośniegowym ;-)

Roxeen ja pamiętam z niecierpliwością czekałam na uśmiech i nadszedł prawie 2 tygodnie po urodzeniu:-D:-D

hihii genialne zdjęcie:tak:

nasz pierwszy nieswiadomy usmiech przez sen to 2 dzien w domu po karmieniu - bylam tym tak zszokowana ze nie pstryknelam foty - w sumie nie udalo mi sie go jeszcze zlapac aparatem na buzince rozesmianej bo on robi sto grymasów na minutę :-D

no ale od paru dni usmiecha sie jak sie go laskocze pod stopami :-p

roxeen - dawaj tu "małego" Boo, pokaz jakies foty... moze ze wstepnych usmieszkow? :tak:

obiecuje ze na dniach coś wrzuce jak upolujje :-D:-D

uśmieszek Damiana suuuuper:laugh2::laugh2:

bredzelek..dziwne wiesz z Tym Złotowem - ja na tym basenie byłam dwa razy w tygodniu przez caly poprzedni rok - no i jak byk woda jest chlorowana
co innego basen w Wałczu ...

Mili_22 Witaj:-):-):-)
no i gratulacje !!!! 14 tydzien :tak: wow kiedy to było ...mi się zakończył wtedy okres ciągłych mdłości i wymiotów :eek:
ehh ciąza to super stan... jedyną niedogodnością jest poród :eek:

KropkA zazdroszcze zakupów - ehhh mi jeszcze zostało pare kilogramów i na zakupy się nie wybieram jak na razie - nie chce się dołować :rofl2:

Ostatnia edycja:
Witam wszystkie pilskie mamusie.Ja jestem obecną i przyszłą mamą zarazem :tak:.Powiedzcie mi kochanie jak sobie radzicie z wózkami mając na uwadze nasze fatalnie odśnieżone miasto? Ja dzisiaj byłam w centrum i wzięłam małą w wózek,bo myślałam,że może centrum jest lepiej odśnieżone,a tu guzik.Tak się zmachałam,że to głowa mała.Jutro chyba wezmę sanki.Ale teraz to ani sankami,ani wózkiem,bo część chodników ślicznie odśnieżona,a za kawałek zonk :eek:
Pozdrawiam serdecznie ;-)
ja mam 3-kołowca i sobie nie radze:no::no::no: a momentami sa tak waskie przejscia ze tylnie koła sa za szerokie!!!!!!!!!!
Witaj z nami Mili_22 :-D

Wrociliśmy z basenu w Złotowie. Oto relacja:
Basen niewielki, kameralny i bardzo ładny i czysty. Nie jest to jakiś wypas, ale dla niemowlaków takich jak Niko w sam raz. Wchodzi się na daną godzinę my byliśmy na 15,45 i płaci się za 45 min. basenu 9 zeta. W środku ładne szatnie z kibelkiem i prysznicem. Nam babka zaproponowała dla niepełnosprawnych bo tam można Bobo położyć i przebrać, większa wygoda. Basen dzieli się na duży pływacki i mały płytki dla dzieci + mała zjeżdżalnia i jakuzzi. Niko jak na pierwszy raz był uszczęśliwiony i wariował w wodzie. Opił się jak szalony ale nic sobie z tego nie robił. Polecam gorąco zwłaszcza niemowlakom, woda jest tam bez chloru, to się czuje:tak:

ninini.jpg
No bomba i jakie zadowolenie!!!!

A my dziś byliśmy na tym baseniki również udostepniono nam ta szatnie dla matek z dziecmi i osób niepełnosprawnych:-p Ogólnie bardzo pozytywnie tylko woda była za zimna dzieciaki cały czas sie telepały:sorry:
Później powrót i obiadek w Niko ale po tylu dniach dietki normalnie az miło było zjeść karkóweczke duszona w warzywach:-D:-D

..dziwne wiesz z Tym Złotowem - ja na tym basenie byłam dwa razy w tygodniu przez caly poprzedni rok - no i jak byk woda jest chlorowana
co innego basen w Wałczu ...

Miałam wrażenie że woda nie jest chlorowana bo nie czuć było tego specyficznego zapachu chloru, który jest na basenach. Być może się mylę. W moich rodzinnych stronach w Gryfinie jest Aquapark Laguna tam dezynfekcja wody jest i chlorem i ozonem. W każdym razie po Złotowie nie miałam żadnych problemów na skórze, co mi sie zdarza!:-D

I jak tam dziewczyny poniedziałek Wam mija? Wczorajsze walentynki udane? Ja żyje tylko środą bo wraca moje kochane po 2 tygodniach w pracy :) Byliśmy dziś z julka na spacerku, na obiad miałam pomidorówke, bo Jula uwielbia :) Co do basenu to sie wypowiedzieć nie moge bo sama nigdy nie byłam....

Ostatnia edycja:

Miałam wrażenie że woda nie jest chlorowana bo nie czuć było tego specyficznego zapachu chloru, który jest na basenach. Być może się mylę. W moich rodzinnych stronach w Gryfinie jest Aquapark Laguna tam dezynfekcja wody jest i chlorem i ozonem. W każdym razie po Złotowie nie miałam żadnych problemów na skórze, co mi sie zdarza!:-D

Im bardziej śmierdzi chlorem tym woda jest brudniejsza i chloru wiecej - tak mi to kiedyś tłumaczyła babka pracujaca na basenie
w Wałczu woda jest tylko Ozonowana - my mysleliśmy zeby tam jezdzić z Boo, ale w sumie chłop jak dąb i zadnych problemow póki co ze skora nie mamy wiec może wróce do Wałcza - ja tam lubię ten basen ( anajbardziej saune :rofl2:)

chociaż może ten Aqua Park ktory bedziemy mieli otwarty na wiosnę bedzię ozonowany i moze bedzie możliwość z dzidziołkami tam chodzic - zawsze to na miejscu :tak:

reklama
Do góry