reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

WĄTEK ZAMKNIĘTY

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
Przed chwilą zostałam wygoniona na zagraniczne forum, a teraz dostaję przytyk, że użyłam jakiegoś sformułowania po angielsku, a nie po polsku, chociaż innego nie znałam. I WY DALEJ CHCECIE MÓWIĆ, ŻE TU JEST WSPIERAJĄCA, SERDECZNA SPOŁECZNOŚĆ? Jeszcze powiedzcie, że poród przez CC to wydobyciny, a nie poród, bo z takimi madkami właśnie się kojarzycie. CHORE UMYSŁY
Wygoniona 😂😂😂😂

200.gif

Dobra. Kończymy, bo idziemy w kierunku -
I dalej wyzywanie 🤡

Spoko. W końcu @aniaslu powiedziała, że masz prawo 🙈
Nie. To Twoja interpretacja.
Obie.

Myślę, że dalsza dyskusja w tym tonie naprawdę nie ma już sensu – nie wnosi nic nowego, a tylko pogłębia napięcie. Ale to, co się wydarzyło, pokazuje coś ważnego: że być może czas porozmawiać o tym, jak chcemy, żeby wyglądał sposób komunikowania się na forum.

Nie chodzi o to, żeby wszyscy zawsze się ze sobą zgadzali – różnice zdań są naturalne i potrzebne. Ale ważne jest jak je wyrażamy. Komentarze, sugestie, nawet krytyka – wszystko można przekazać w sposób, który nie rani, nie ocenia personalnie i daje drugiej stronie przestrzeń na reakcję bez obrony.

Może warto się nad tym wspólnie pochylić – tak, żeby każda z nas czuła, że może tu mówić swoim językiem, zadawać pytania, dzielić się doświadczeniem i nie bać się, że zostanie za to zaatakowana.

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry