reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

WĄTEK ZAMKNIĘTY

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Jasani raczej chodzi o to, że często na nią też inni wchodzą na różnych wątkach, też za sposób wypowiedzi.
Nie, akurat chodzi tutaj dokładnie o Paulę. Poza tym ja nikogo tutaj nie wyzywam. Staram się aby moje wypowiedzi tutaj były pomocne i nie zarzucam komuś trollowania itp.

reklama
Ja znałam tylko takie, więc użyłam takiego, na USG chyba widać o co chodzi :) chyba że oczekujecie od nowych użytkowniczek zapoznania się z jakąś fikcyjną listą dozwolonych tutaj pojęć?

Przed chwilą zostałam wygoniona na zagraniczne forum, a teraz dostaję przytyk, że użyłam jakiegoś sformułowania po angielsku, a nie po polsku, chociaż innego nie znałam. I WY DALEJ CHCECIE MÓWIĆ, ŻE TU JEST WSPIERAJĄCA, SERDECZNA SPOŁECZNOŚĆ? Jeszcze powiedzcie, że poród przez CC to wydobyciny, a nie poród, bo z takimi madkami właśnie się kojarzycie. CHORE UMYSŁY

Może dlatego, że jesteśmy na forum polskim i jak najbardziej są tu wątki odnośnie USG w których używamy sformułowania "zdjęcie nocnikowe" 😊 i raczej nie wtrącamy słów po angielsku bo po co. W sensie dla mnie wtrącanie zagranicznych słówek było by nieracjonaln
Rozumiem, że nie każdemu musi pasować używanie angielskich określeń – ale nie zapominajmy, że jesteśmy na forum, z którego korzystają kobiety z różnych miejsc świata. I różne rzeczy mogą po prostu wejść komuś w język codzienny – szczególnie, jeśli mieszka za granicą albo korzysta z anglojęzycznych źródeł medycznych.

„Potty shot” to faktyczny termin używany przy USG – nie każda musi znać jego polski odpowiednik, albo nie każda czuje potrzebę go używać. Ważniejsze niż forma, jest chyba to, żebyśmy odpowiadały sobie z życzliwością.

@aniaslu proszę Cię o usunięcie mojego konta, pisałam na priv, ale może masz za dużo wiadomości. Dziękuję Tobie za dotychczasowy odzew pod tym wątkiem.

Przed chwilą zostałam wygoniona na zagraniczne forum, a teraz dostaję przytyk, że użyłam jakiegoś sformułowania po angielsku, a nie po polsku, chociaż innego nie znałam. I WY DALEJ CHCECIE MÓWIĆ, ŻE TU JEST WSPIERAJĄCA, SERDECZNA SPOŁECZNOŚĆ? Jeszcze powiedzcie, że poród przez CC to wydobyciny, a nie poród, bo z takimi madkami właśnie się kojarzycie. CHORE UMYSŁY
Nikt Cię nie wygonił na zagraniczne forum, tylko Bibi Ci to zaproponowała poprzez znak zapytania który postawiła.

I ja osobiście miałam CC i uważam, że był to poród a nie tak jak piszesz wydobyciny.
I nie wyzywaj dalej rozumiesz ?!

Ja znałam tylko takie, więc użyłam takiego, na USG chyba widać o co chodzi :) chyba że oczekujecie od nowych użytkowniczek zapoznania się z jakąś fikcyjną listą dozwolonych tutaj pojęć?

Oczekujesz od kogoś empatii więc nie rozumiem, czemu sama nie możesz się nią wykazać i zrozumieć, że kogoś może dziwić używanie zagranicznych sformułowań na polskim forum.

Tak samo jak ta emotka 😱 dla mnie w ogóle nie jest obraźliwa. Wielokrotnie używam ją w wiadomościach nawet w pracy czy w stosunku do moich "maluszków" i nie zdążyło mi się, żeby ktoś zrobił z tego taka dramę. A już totalnie by uznał, że ma prawo wyzywać innych ludzi za używanie tej emotki 🤷‍♀️

Rozumiem, że nie każdemu musi pasować używanie angielskich określeń – ale nie zapominajmy, że jesteśmy na forum, z którego korzystają kobiety z różnych miejsc świata. I różne rzeczy mogą po prostu wejść komuś w język codzienny – szczególnie, jeśli mieszka za granicą albo korzysta z anglojęzycznych źródeł medycznych.

„Potty shot” to faktyczny termin używany przy USG – nie każda musi znać jego polski odpowiednik, albo nie każda czuje potrzebę go używać. Ważniejsze niż forma, jest chyba to, żebyśmy odpowiadały sobie z życzliwością.
No skoro nie musi znać tego określenia to ta emotka, która wstawiła Loka nie jest niczym złym w takim razie.

reklama

I dalej wyzywanie 🤡

Spoko. W końcu @aniaslu powiedziała, że masz prawo 🙈

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry