reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Płeć oraz imiona kwietniowych maluszków.

taaaaaaaaaaaaa, ja mam ale dla dziewczynki.... dla chłopaka to jakoś nie mogę wymyśleć :/ ale pamiętam że w pierwszej ciąży podobały mi się jeszcze (oprócz mojego Wiktorka oczywiście):
Maksymilian
Aleksander
Nikodem
Borys
może Ci troszkę pomoge Afi :)

reklama
A ja mam teraz calkowitą pustkę w glowie , jeżeli chodzi o imiona dla chłopców. Podoba mi się np. Tymon,Amadeusz, ale znając zycie na 2 dni, będzie mi się słabo robiło na dzwięk tych imion. Tak też jest z Fryderykiem- podobalo mi się przez całe 3 dni:confused: Maksymilinan tez bardzo mi się podobal i podoba, tylko, że mamy dalmatynczyka Maksa i jakoś tak dziwnie mieć dziecko i psa , o tym samym imieniu
Co do polskiej słuzby zdrowia to zmykam na wątek porodowy wypowiedzieć się w tej kwestii;-)

Ostatnia edycja:
Mnie się bardzo podoba Bartuś i Radek dla chłopca, a dla dziewczynki Tola i Maja, ale jeszcze nie rozmawialiśmy na forum domowym, więc będzie pewnie jeszcze kilka innych propozycji:tak:.
Afi, Ty już wiesz, że to chłopiec, więc możesz "zawęzić" poszukiwania.
Vilmaq- Ty na razie trzymaj kciuki za księżniczkę, przynajmniej do grudnia:-)

Ja na swoje nieszczęście pracuje w przedszkolu i każde imię porównuje do konkretnego dziecka. Z imieniem dla dziewczynki raczej nie mamy problemu(bo tak coś czuję ,że to będzie mała kobietka)Natalia,Amelia,Lilianna to nasze typy.A jeśli chodzi o imię dla chłopca -mamy pustkę w głowie.żadne nam się nie podoba jednogłośnie.Mężowi podoba się Mateusz,mi Fabian,Gracjan.Wojtuś.:tak:

Jeżeli o mnie chodzi to my z moim M. umówiliśmy się, że ja wybieram imię dla dziewczynki a on dla chłopca...póki co nasze typy: Emilia, Maja, Pola, Aleksandra lub Antek, Feliks, Franek....mi sie tez podoba Cyprian i Nikodem...imion jest tak dużo i równie cięzko się zdecydowac :) ale dopasowywanie do nazwiska to rzeczywiście fajny pomysł :)

ja jestem kompletnie zagubiona, od kilku lat chciałam dać córce na imię Natalia a odkąd jestem w ciąży to imię w ogóle mi nie pasuje...dla chłopca to już w ogóle nie mam pomysłu choć ostatnio mi po głowie chodzi Michał ale nie wiem co na mąż, no i nie wiem czy mi się nie przestanie podobać jak z tą Natalią;-)

nusiakalisz- ja mam też Amelkę wybraną:-) A jak kiedyś będę miała drugą to może Marysia albo Zosia
Ale dla chłopca to problem będzie, nic mi się nie podoba...No to może niech już lepiej będzie ta dziewczynka:-D

ehhh ja tak z doskoku na chwile tylko :)

Co do imion to ja juz mam taką kołomyję w głowie ze szkoda słów . Wykorzystalam juz chyba wszytskie imiona meskie ktore nam sie podobaly .. i jak bedzie 4 chlopczyk to się załamie chyba :-D , juz przy trzecim synku mielismy problem a co dopiero teraz . Mam dlugie 2 czlonowe nazwisko i ciezko cos konkretnego wymyslic.
Jesli jakims cudem trafi mi sie corka to będzie na 99% Laura
Bardzo swego czasu rowniez podobala mi sie Amelia ale poszperalam troche po necie jak dowiedzialam sie o drugim znaczeniu tego imienia juz mi sie odechcialo :dry: chociaz nadal uwazam ze imie brzmi pieknie poprostu.

reklama
Do góry