reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Ploteczki Opolanek i Opolszczanek

Arcobaleno, za bardzo ie mam wyboru, bo to jest chyba jedyna poradnia dla wcześniaków w naszym województwie. Innej nie znam...
No tak, nie pomyślałam o tym że Twój maluszek musi być pod specjalną opieką, no to chyba nie masz wyjścia. Za to podejdź to tego w ten sposób, pomimo uciążliwości tych badań i poświęconego czasu, lepiej jedno badanie więcej niż o jedno mniej ;-)

reklama
No tak, nie pomyślałam o tym że Twój maluszek musi być pod specjalną opieką, no to chyba nie masz wyjścia. Za to podejdź to tego w ten sposób, pomimo uciążliwości tych badań i poświęconego czasu, lepiej jedno badanie więcej niż o jedno mniej ;-)

Masz rację. Też jestem tego zdania, że dobrze, że tak wszystko kontrolują. Tylko tutaj moja psychika już działa w ten sposób, że myślę, że już wychodzimy powoli na prostą, cieszę się ... a tutaj za chwilę lekarz co wymysli, żeby był kolejny powód do niepokoju. Aj... mogłabym się jeszcze poużalać nad sobą, ale to niczego nie zmieni. Trzeba zacisnąć zęby i iść dalej. Tylko czasem psychilka nie wytrzymuje i trzeba się wygadać, popłakać trochę...

Ewcik :-) witaj back :-) pisalam Ci o warsztatach!!! Jakbyś wtedy sie sprężyła to byś miała pierwsza lekcje zaliczona :-)

Kamea :-) macie może II fazę obrotu??? Jak tak to ja mam to cwiczenie rozpisane "moja lewa ręka....Moniki prawa nózka..." męczyłam Panią Basię i przez telefon (myślałam że mnie śmiechem zabije jak poprosiłam o telefoniczne korki) i na zywca latałam codziennie :-)

Amelkowa ;-) panna Anna jest grzeczna :-) dla niej chyba dobrze ze panną Monettą do żłoba nie będzie chodziła :-) a jak tatuś??? Pewnie uradowany że w końcu do pracy mógł iść :-) odpocznie sobie teraz chłopak ;-):-D

Monia wygryzła mi dziś zdjęcie z legitymacji ubezpieczeniowej :baffled: no i albo się śmiała albo ryczała :no::szok: całe łapska wciska do buzi...czyba górne "4" idą...

OK...spadam spać... trochę mnie ten kardiolog stresuje...tzn. pani doktor jest przekochana ale boję się że nie usłyszę tego co chcę usłyszeć... aaaaa

a w srodę alergolog na Witosa...Amelkowa, Agita ;-) ok. 10:30 bedę intensywnie machac na Krzemienieckiej :-)

kolorowych snuuuffff

Hej kobitki

Na początek aga107 jeśli wogóle czytasz nas regularnie - to jak nagle wpadasz z problemem to chociaż cześc powiedz.......no to tak chyba kultura wymaga....bo jak filip z konopii w środek rozmowy i ani cześc ani (....).....a tak po za tym , to jak coś niepokoi w ciąży to od razu bierze się telefon i dzwoni a nie pisze na forum.....bo każda ciąża jest inna, ja miałam skurcze i twardnienie brzucha ale po badaniu okazało się że szyjka długa i tam tak wszystko zasupłane ;-) że nie było powodu do obaw...ale to lekarz musi zbadać a nie forumowo problem rozwiązać.....:angry::angry:
Mam nadzieję , że w koncu poszłasz do lekarza i jest oki...

Amelka
- to super, że tak fajnie Ania sięprzystosowała do nowej sytuacji...u nas będzie masakra....a w tym tygodniu jedziemy obczaic te przedszkole koło tesco......bo musze popracować a nie ma z kim małej zostawic bo moja mama idzie sobie dorobić.......i zostaje z problemem....a Ola to beze mnie na minute nie zostanie....

Kamea głowa do góry! Bedzie dobrze!

Rubi trzymamy kciuki
Agita ;-):-) to dobrze że dobrze!

A my wczoraj wrócilismy po 20 z Krasiejowa, Ola zachwycona, całą drogę zwiedzała na nóżkach, szalała jak dzika, bardzo jej się podobało a byliśmy z Olisiem i Marzenką i jej mężem, więc dzieci miały dzika radochę. Na placu zabaw to mało nie zwariowali z radości a pociąg zrobił furore......no bosko było....tam jest naprawde super....az nie do uwierzenia że to w Polsce.
A dzis basen zaliczony, ona normalnie nury daje jak jakis nurek, nic sie nie boi....no w końcu to RYBA! :-D:-D
Oki zmykam......może jakis film zaliczę na sen....a i jescze pranie powiesic......

Rubi to wpadj w środe na kawke- dziewczyny się pobawią...........

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Kamea :-) macie może II fazę obrotu??? Jak tak to ja mam to cwiczenie rozpisane "moja lewa ręka....Moniki prawa nózka..." męczyłam Panią Basię i przez telefon (myślałam że mnie śmiechem zabije jak poprosiłam o telefoniczne korki) i na zywca latałam codziennie :-)

II fazę obrotu mieliśmy ostatnio, ale efekt był znikomy. Teraz mamy spowrotem I fazę obrotu i do tego p. Basia dołożyła takie ćwiczonko, że muszę Kubusia położyć na brzuchu na brzegu stołu, większą część tułowia oprzeć na moim brzuchu, rączkę od strony mojego brzucha wyprostować i ustawić nad pleckami, nóżke zgiąć w kolanie i pośladek tej nóżki przytrzymać moim łokciem, główkę Kubusia ułożyć na guzie czołowym i przytrzymać dłonią tej samej ręki. Jego wyprostowaną rączke mam dociążyć moja drugą ręką.Nie wiem czy rozumiesz cos z tego mojego haosu....

Amelkowa super że Ania tak ładnie sobie radzi, chociaż mnie to nie dziwi, z tego co widziałam na warsztatach to prawdzie grzeczne cudo jest :-)
My dzisiaj też po lekarzach. Mamy wizytę u pediatry, od razu szczepienie. Ciekawe co powie lekarz na ten objaw zachodzącego słońca :-(. A po szczepieniu jedziemy na drugą kontrolę bioderek. No i w sierpniu koniec wizyt. Zaczynamy z początkiem września u neurologa( Konsultacja z innym )
Daggy ostra babka z Ciebie ;-)

Arcobaleno ;-) a o której macie te bioderka??? Bo my będziemy w Specjalistyce (na Ozimskiej) ok 11:30... O ile Wy na Ozimskiej macie tą drugą kontrolę bioderek...

Kamea :-) to Cwiczenie też mam rozpisane :-) latałam przy nim po całej chacie szukajac odpowiednio ustawionego narożnika :-) ale powiem Ci że to był ten kamyczek który ruszył lawinę... to było nasze ostatnie ćwiczenie ;-)

daggy :-) dzięki za zaproszenie ;-) zobacze jak nam na Witosa długo zejdzie i jak będzie ze spaniem młodej bo to mniej więcej jej godzinki do spania... najwyzej Was wyciagnę na spacerek...ale jak będzie padał deszcz to raczej w chuscie autobusem przyjedziemy...

reklama
hej dziewczyny:-)
Amelkowa no Anusia to zuch dziewczyna:-)
Rubi w miarę możliwości będę Was intensywnie wypatrywać:tak:
Daggy zgadzam się z Tobą - w Krasiejowei jest naprawdę super:-)
Arcobaleno - a można spytać do jakiego neurologa drugiego zamierzacie iść?

A u nas tak sobie. Kurcze Mój szkrab od kilku dni zawzięcie próbuje spać w nocy to na jednym boczku to na drugim i bidula cały czas się wierci i budzi, bo to mu smok wyskoczy, a to nie umie uleżeć na boczku. Kurcze nie wiem co mam zrobić, żeby mu się spokojniej spało:-(

A i jeszcze jedno, czy to normalne, że Alesiek nauczył się i od kilku dni ta strasznie kryczy, że szok. Normalnie nawet o smoka jest taki krzyk - pisk, że chyba cały blok nas słyszy:-). Dodam, ze wcześniej tak nie robił:-)

Miłego poranka życzę Wszystkim Mamusiom i pociechom:happy:

Do góry