reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Ploteczki Opolanek i Opolszczanek

Amelkowa ;-) zaraz wysle Ci info z adresem @ - dzieki ;-)

Jasiek ma urodziny w wakacje = pewnie malo dzieci bedzie - specjalnie wymyslilam mu imieniny w maju zeby mogl swietowac ze swoja grupa... ja bylam zawsze poszkodowana bo imieniny w lipcu - wszyscy na wakacjach a urodziny na poczatku wrzesnia - niby wszyscy juz byli na miejscu ale dla rodzicow moich kolezanek prezent urodzinowy po kupiniu calej wyprawki na nowy rok szkolny byl juz problemem... a maj jest OK ;-) cieplo juz... moze sie Jasiek kiedys z imieninami przeniesie na inny termin... jego wola ;-) byle nie uznal ze ma imieniny i chce prezent za kazdym razem jak w kalendarzu zobaczy "Jana" :-)

dentyste przestal juz przezywac - teraz co chwilke kaze mi sprawdzac czy nie ma kropek ;-) sam sie dokladnie oglada i nawet cos tam wypatrzyl... polozyl sie do lozka - facet....

czy ja zlapie polpascia? nie wiem... wydaje mi sie ze jak Jasiek bedzie mial miec ospe to za kilka dni cos sie wykluje. 4 maja skonczyl lekarstwo uodparniajace wiec moze to go od tej ospy uchroni.... zobaczymy... boje sie tylko ze zapeszylam...kilka dni temu cieszylam sie ze jasiu juz 6 tygodni zdrowy jest.... wczoraj wieczorem kaszlal ale moze to od koz w zoo - niby testy nie wykazaly alergii na sierciuchy ale kto wie... pozyjemy - zobaczymy ;-)

moj malz Brzyduli nie trawi - jedyne seriale jakie oglada to "Na dobre i na zle" i "39 i pol" ale pojechal na jakies spotkanie z drugiej pracy, Jasiu ukladal cienie na komputerze a ja na Brzydule zerkalam ale Jasiek co chwilke sie chwalil ze wszystko poukladal i tez mam luki - nadrobie to jutro rano ;-)

podsumujmy:
Amelkowej malz pokrzyzowal plany telewizyjne, Marcikowej - TZ wycieczkowe, a co wymodzi moj??? :-D:sorry2::confused::angry:

Ostatnia edycja:
reklama
hi hi Marcik to trzeba było tym motorkiem ;-);-);-):-D:-D

Tez w Opolu :wściekła/y:;-)

Oby ospa was omijała dziewczyny i inne zarazy :tak:

Jasiu Jasiu wesoło z nim masz, inteligent mamo ci rosnie :tak:

Rubi powiedz mi jaki rozmiar ubran i butków ma Twoj Jas? Moja kumpela ma 4 latke ale to takie wyrosniete i ma ciuchy na 7 lat :-p A pytam bo przypadkowo dzis znalazłam bluzy (zapomniałąm o nich na smierc), które Kubus dostał w paczce i tam nie ma cm, a sa własnie lata. Jedna tak przymierzyłam do niego, napisane jest 2-3lata i wydaje sie byc ok, wyprałam, zobaczymy. Fajna ta bluza rozpinana z kapturkiem czerwona ze złotymi wstawkami w sciagaczach :-p Reszta za duza, prawie jak na mnie :-D, a pisza 4 lata :-p

W niedziele widziałam z zarze piekne krótkie spodenki, oczywiscie dla gangstera:dry:, drogie bardzo jak na takie galotki, ale tak chodza za mna i chodza ...:confused:. I tak sie zastanawiam ile par takich galotek my bedziemy potrzebowac jak pogody nie ma i nie wiadomo czy bedzie :rofl2:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
podsumujmy:
Amelkowej malz pokrzyzowal plany telewizyjne, Marcikowej - TZ wycieczkowe, a co wymodzi moj??? :-D:sorry2::confused::angry:

hehehe no ciekawe, trzej muszkieterowie :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

ogladałam własnie pogode na jutro, ma padac, burze szaro buro i ponuro, wiec wymarzony dzien na Karolinke :-p ... jak auta mi dizisaj nie odwiezie, to zabije :-p

a te galotki to dla nas czy dzieciów?

Amelkowa czy ty sadzisz, ze ja mam czas patrzec dla siebie za ciuchami;-) :-p:-D, oczywiscie dla gangstera małego:dry:;-). Koszulki maja fajne, przytaszczyłam mu kilka :-p. Ja z zary lubie jeansy, jakos fajnie ukrywaja brzuchol-flak :-)

Marcik ;-) jak pogody nie ma??? slonce mi wali przez okno - TV nie widze:no:

Jasiek nosi rzeczy z metkami od 104cm do 128:szok::szok::szok:

te rozmiarowki z latami czy miesiacami sa do **** najlepiej porownaj z tymi ciuchami w ktorych Kubus teraz chodzi - inaczej moze sie okazac ze to co na metce ma 2-3 lata jest mu juz za male :wściekła/y:
buty - spore od 29 do 32 - zalezy od producenta a i tak jeden producent nie gwarantuje ze dwa modele butkow beda takie same rozmiarowo - nacielismy sie na bartku rok czy 2 lata temu - kupilismy wczesna wiosna sandalki (numer wieksze niz trzeba) i pelne butki... okazalo sie ze te pelne byly za duze a sandalki "na juz" :shocked2: a nozki byly mierzone na ichnych miarkach - dlatego teraz po Bartki jezdzimy do Wrocka do sklepu firmowego bo w Opolu wybor jest marny ;-(

Amelkowa ;-) moj malz wpadl w panike - chcial Jaska w domu zostawic zeby tej ospy nie dostal. ale tez uwazam ze lepiej teraz niz pozniej!!! poza tym nawet majac kontakt z chorymi dziecmi nie musi zachorowac... moj brat mial swinke i mama chciala zebym sie zarazila - nici - swinki do tej pory nie mialam :-( wiec co ma byc to bedzie... a jak Jasiek bedzie mial ospe to ja...oszaleje - ten wrazliwiec poplakal sie dzis jak zobaczyl u mnie slad po pobieraniu krwi!!!

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa:-):-):-):-):-)...dostalam fotki - Jasiek z usmiechem jak patyk stale mnie rozwala:-D:-D:-D widze ze mocno zainteresowany byl :tak:
D Z I E K I
W I E L K I E

Ja w naszej zarze byłam az trzeci raz :-p

Dzisiaj po przegladzie ciuchów małego mam pewne baki i musze mu znowu pokupowac pare szmatek i znajac zycie jak bede w Karolince Kubcia obkupie a dla siebie niccc ... jak zwykle :-p TZ w przyszłym tyg jedzie na bezcłówke i tez na bank mu cos zwiezie :tak:. Mamy taki super outlet upolowany w niemcowni, ale akurat juz 3 m-ce nie bywał w tych rejonach i narazie tez sie nie zanosi, a szkoda bo zawsze cos fajnego upoluje małemu :tak: i w super cenie :tak:

Mam juz 3 kartony zamałych ciuchów po Kubusiu :szok:, jak tak dalej pojdzie w garderobie braknie na nie miejsca :-p

a tak z innej beczki, u mnie w brzuchu dyskoteka :tak: dzidzia skacze jak nie wiem...

można w ciąży pić koperek na wzdęcia?

na bank mozna brac espumisan i mysle ze koperek tez nie zaszkodzi ;-)

Monisia tez dosc ruchliwa jest - kickboxing albo brake dance cwiczy :-D
kiedys jechalam autobusem po Jaska i zauwazylam ze jakas para patrzy na moj brzuch i...smieja sie ;-) a to akurat mloda trenowala :-D brzuch mi caly podskakiwal :-D

Marcik ;-) jak pogody nie ma??? slonce mi wali przez okno - TV nie widze:no:

Jasiek nosi rzeczy z metkami od 104cm do 128:szok::szok::szok:

te rozmiarowki z latami czy miesiacami sa do **** najlepiej porownaj z tymi ciuchami w ktorych Kubus teraz chodzi - inaczej moze sie okazac ze to co na metce ma 2-3 lata jest mu juz za male :wściekła/y:
buty - spore od 29 do 32 - zalezy od producenta a i tak jeden producent nie gwarantuje ze dwa modele butkow beda takie same rozmiarowo - nacielismy sie na bartku rok czy 2 lata temu - kupilismy wczesna wiosna sandalki (numer wieksze niz trzeba) i pelne butki... okazalo sie ze te pelne byly za duze a sandalki "na juz" :shocked2: a nozki byly mierzone na ichnych miarkach - dlatego teraz po Bartki jezdzimy do Wrocka do sklepu firmowego bo w Opolu wybor jest marny ;-(

Kubus chodzi w 86 rozmiarze :tak: tam gdzie jest wiek to 12-18 m-cy (w zagranicznej rozmiarówce) lub 18-24 m-ce ( w polskiej ). Ta corcia kumpeli wyrosnieta babka jest bo w 140cm smiga :-D:-D:-D i 30 cos tam kg wazy :-p
Jasio duza stópka :tak:. Kubcio 20-21 rozmiar ma, niby to tez stópisko jak na ten wiek :-p
Kubcio jak narazie nie ma bucików dzieciecych firm :no:, ma sportowych i kilka timberlandów :tak:, poluje mu na mokasynki brazowe i chyba raczej u nas nie znajde, cała nadzieja w TZ ;-).
Bartki straciły juz ta licencje, ze sa zdrowe dla dzieciaków :baffled:

A miałam wam napisac abyscie nie kupowały butelek maluszkom z aventu, szkodliwa substancje jakas w sobie maja, na wyspach je wycofali ze sprzedazy i chyba za oceanem ... gdzies o tym czytałam ....

markowe ciuszki sa fajne dla maluszkow. jak juz babel zaczyna jesc cos innego poza mleczkiem to.... rozserzanie menu dokumentowane jest plamami na ubrankach :-(
ja robilam tak: wiosna i jesienia pilnowalam wyprzedazy w Fixoni (wtedy nie bylo ReKidsow i innych takich) - za nieduze pieniadze mialam fajne ciuszki :tak: kupowalam 2-3 rozmiary do przodu i do nastepnej wyprzedazy starczalo - teraz zrobilam przeglad i... w domciu Monisia moze w tych ubrankach smigac ale "do ludzi" i tak bedzie trzeba kupic nowe (i rozowe:-D)

reklama
dzieciaki czuły się świetnie w gabinecie i te które się na początku bały to potem chętnie usiadły na fotelu! Pan doktor rewelacja, chociaż sam jest chirurgiem dentystycznym i więcej czasu na oddziale spędza to podejście do dzieciaków miał super, każde coś tam majstrowało przy sztucznym modelu :tak:

Z ciekawosci, gdzie chodzicie z dzieciaczkami, panstwowo czy prywatnie jak to jest?

Amelkowa tak te zakupy sa fajne i to nie sa specjalne wyjazd,a po drodze wyjazdów firmowych wiec osobne paliwo na nie nie idzie :tak: Ceny czasem rewelacyjne, np bluza nike wychodzi 35zł :-D itd

Mnie pod koniec Kubus tak kopał, ze zeber nie czułam :-p adhd brzuszne :-D. I brzuch to mi sie kotłował dosłowne :-D, przelewał raz na prawo raz na lewo:-D, to juz duzo wczesniej :-p

Bawi sie gangster juz prawie godzine w kojcu i dlatego mam czas z wami popisac, ale fajne :-p. Za 30min idzie do wanny i papa gangster :-D

Rubi ja przebieram w zestaw do jedzenia, a raczej nakładam bluzke, która np dostalismy i mi sie nie podoba :-p, mam takich kilka z plamami, reszta cacy :-D
Kubus mało sie brudzi jak je na szczescie :-). Matka działa z pielucha i łyzka lata jak speed 2 :-p

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry