reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ploteczki Opolanek i Opolszczanek

Hej:-)
Ewuniaf, Kamea kurcze ja to trochę się boję tego dopieluchowywania. Ale zakupilismy dzis nocniczek i majciochy i zobaczymy co z tego bedzie. Zasikane majty to pikuś, ale jak Aleks nawali kupola w same majcioki to juz nieciekawie:-D
Kamea sama nie myslałam ze z tym usypianiem tak pójdzie. Dzisiaj Aleks zasnał w ciągu 10 minut wiec tez niezle. Ja mysle ze to po czesci dlatego, ze od jakis 3 tyg Alusiek ma tylko jedną drzemkę w ciągu dnia. Chodzi spa ok 11:00 i spi tak 1,5 - 2 godzin. Wieczorem więc jest już dosyc zmęczony i moze dlatego nie protestuje:-)
Sylha a kiedy będziecie strzelac?, to będę trzyma kciuki:tak: a co do bliżniaków, to Mój P na początku chciał, ale teraz dziękuje Bogu, że Alusiek jest tylko jeden, bo gdyby było 2 takich łobuzów to chyba bysmy oszaleli:-D
A tak pozatym to nic ciekawego, Alusiowi wrócił apetyt więc nie jest zle. Potrafi zjesc na obiad najpierw zupkę, a za jakies 1,5-2 godz jeszcze drugie danie i to wcale nie mało:-) A dzisiaj tez ładnie pospał bo wstał dopiero o 6:50:-)

reklama
Hej!!!
Agita wiem o czym mówisz z tą koopą:-D U nas dzisiaj jeden mały sukces - koopa w nocniku:szok::-):szok: . za to 4 razy zsiurał sie w majty i zasikał aż po skarpetki (buty też mokre bo raz zsikał sie na dworze ):baffled::baffled::baffled:
Życzymy wam szybkich nocnikowych sukcesów :)

Rubi napisz jutro koniecznie co zu dermatologa załatwiliście:tak:

Sylha u nas Michałek "zrobiony" na cyklu z CLO:tak: też sie czaiłam na jakieś bliźniaki ale cóż wyszedł jeden Misio:-D:-D:-D ale za to jaki!!!!:-D
A jak sie czujesz po Clo??? nie masz uderzeń gorąca , bóli głowy albo jakiś innych dziwnych niepożadanych objawów. Ja sie po nich czułam fatalnie ale jakby nie patrzec było warto..... Trzymam kciuki za powodzenie akcji "dzidziuś"!!!:-):-):-)

Saly pytałam kiedy jedziesz bo też mieliśmy w planie Turawskie tyle że z namiotem. Pomyślałam że jak bedziesz tam sama to może byśmy w któryś dzin na godzinke do ciebie podjechali :)

U nas już cisza nocna- Hania śpi. Kasia już w łóżku tylko Michał jak zwykle płacze..... niedługo wooooollllnnnnneeeee!!!!! i czas na bezalkoholowe

Witam,
Ewunia czytając ulotkę, też się obawiałam tych skutków, ale jak narazie po 2 tablecie nic mi nie ma, więc raczej nie będzie.
W przyszłym tygodniu mam spotkanko z mamą po invitro- leczyła się u tego samego lekarza co ja- to wyniucham coś więcej na temat tej kliniki i lekarza i jakieś porady:-D.
A Wam życzę sukcesów nocnikowych, ale lato to podobno najlepsza pora na oduczenie do pamperów, u sąsiadki to 3 dni trwało i spokój:-D.
Chrześnicy męża wyrzyna się 5 ząbków na raz- nie pytajcie jak mała się męczy, nawet już kaszki jeść nie chce i co chwila jej się krew puszcza z dziąsełek a spuchnięte ma jakby oberwała bidulka.

bry ;-)
a gdzie sie wszystkie podzialy???

Monia wyszla z pieluch sama...na przekor matce bo ja chcialam na spokojnie, jak psychologowie kazda - bez rewolucji itd, itp... no ale Monia nie chciala ani paieluszki ani majtek wiec latala z golym doopskiem ;-) w weekend jej zdjelam pieluche i miala ja w dzien tylko w poniedzialek ale pani w zlobku stwierdzila ze skoro wola sama to moge ja w majtach przyprowadzac do zlobka...do tej pory tylko 3 razy popuscila ;-) pieluche zakladam jej tylko do spania a i tak jest sucha a Monia wstaje i wola ze chce siku ;-)
wszedzie sie tarabanie z nocnikiem bo w miejscach publicznych nie posadze jej na kibelku za chiny ludowe - musimy sie nauczyc "natrzymywania" :-)
wczoraj w kosciele mialam mega stracha ze sie wydrze na caly regulator ze chce kupe :-)

hehe , z tą kupą to dobre:-D Tez bym chciała przejść odpieluchowanie tak ja Ty z Monią, ale nie zanosi się na taki luksus...
A ten nocniczek to masz taki turystyczny? Musze go poczaić, bo nawet nie wiem jak wygląda...

Dzień Dobry,
przepraszam za nie udzielanie się..spowododawane to jest faktem iz...w wolnych chwilach odkrywam nowe zakątki mojego osiedla :D wczoraj nawet się zgubilam. :D

Dziś chyba tez pójde pochasać bo jak Z ma drugie zmiany w pracy to jakies głupie dołki mam a takie spacery pomagają.

rubi no to ja się nie dziwie teraz, że z plecakiem turystycznym smigasz... Pytałam o ten nocnik turystyczny, bo wydaje mi się, że kiedyć gdzieś czytałam, że cosik takiego istnieje...

ona może Ty sobie te szlaki, którymi chadzasz jakoś oznacz (włóczką, okruszkami chleba, tudzież okruszkami chrupków kukurydzianych;-)) co byś później do domu trafiła;-)
A czemu to się tak dołujesz? Nie dołuj się! Utop smutki w ... tabliczce czekolady, podobno poprawia humor;-)

Kamea nieiwem wsumie czemu się dołuje..moze ja taki męczennik jestem ;-)
potrzebuje też towarzystwa chyba :-(

Kazdy gdzies gna, coś robi a ja czuję się jakbym stala w miejscu.

Czekolada mówisz? :-):-)nooo muszę kupic. zjem całą, sama hihi. a potem wieczorem pocwicze canaletics :D

reklama
Do góry