reklama

Ploteczki Opolanek i Opolszczanek

Ewuniaf Gosia to samo robi co Hania, rączka wystawia i dzieki temu upadki na pupe są bezbolesne :-)
Mowisz,ze butki juz trzeba kupic jak dziecko tak zaczyna tuptac? Ja to sie tam nie znam, w domu smiga w skarpetach a na dworze to raczej z wozka nie wychodzi, chodz jedna znajoma dala nam sandalki latem bo uznala,ze nie mam pieniedzy na buty dla malej, heh.

reklama
Hej:-)
Ewuniaf gratulacje do Hani:-), Alusiek w jej wieku stawał powoli porzy meblach, ale o siadaniu jeszcze nie było mowy:-)
A buciki Mu kupiłam jak zaczał dobrze chodzic i teraz w domku czasami smiga na bosaka ale najczesciej w papuckach befadowskich:-)
A ja zmykam po bułki na sniadanie z Moim Smykiem:-)
Sylha jak tam samopoczucie?

dzięki dziewczyny :):-)

Ona23 może sie źle wyraziłam. Ja Hani teraz takie papucie na antypoślizgowej podeszwie kupuje bo butów z prawdziwego zdarzenia takich do chodzenia po dworze to jeszcze nie :) tez nie wypuszczam jeszcze małej z wózka (a raczej z chusty) . Mamy panele na dużej powierzchni i Hani w skarpetach sie nogi rozjeżdzają, dlatego te papucie nosi jak sie na dywanie nie chce bawić:-) Myśle że to ją troszke przyzwyczai że ma "coś" na nóżkach bo mieliśmy z Miskiem problem - pozwalalismy mu cały czas boso latać i jak chciałam mu pierwszy raz buty ubrać to wył jakby go ze skóry obdzierali i za nic nie chciał wstać:szok: :szok::-D:-D
Hania najlepiej sie czuje jak chodzi z całkiem bosymi nóżkami no ale teraz sie zimno zrobiło a mała po chorobie wiec nie lata boso :) tylko w skarpetach albo paputach:-D
Agita Hania nam pierwszy raz wstała w łóżeczku jak miała niespełna 6 miesięcy. Wtedy też zaczęła raczkować ale nie miała zamiaru siedzieć. Siedzieć pewnie sama zaczeła dopiero jakieś 2 tygodnie temu:tak:
Ona i powiedz sama czy Gosieńka nie wygląda śmiesznie jak z takim skupieniem na twarzy tą rączkę wystawia????:-D ja po prostu nie moge sie opanować tak mi sie śmiać chce jak na Hanie patrze
Arcobaleno Moja Hania wygląda na nie wiecej niż 5 miesięcy może wkleje póżniej jakąś fotke :) nosi rozmiar 74 a i body na 62 czasem na nią wchodzą. Małe to to i chude ale sprawne za to :)
A widze że twój maluszek coraz wiecej ząbków ma!!! Jak to przechodzi??? u nas jeszcze ani jednego nie ma....
Rubi a ty gdzieś sie podziała???? pewnie zapracowana co????
Gimpelka a ty gdzie\?/ Idziesz z Otkiem na spacerek jakiś?? My na 12 do laryngologa na kontrole i po zaświadczenie dla Hani do żłobka że już zdrowa (szkoda tylko że Michał nie :( )

Ewuniaf z tymi ząbkami nie było tak źle, bo jak czytałam wpisy innych mam to tragedia. Był marudny ale do wytrzymania, trochę kilka luźnych kupek i brak podwyższonej temperatury. Teraz czekamy na górne 4ki bo lekarka powiedziała że dziąsełka tam napuchnięte są

u nas panują skarpetki z ABSem ;-) co do bucików to moja mama i starsze sąsiadki narobiły szumu że dziecko musi mieć buciki że musi się przyzwyczajać, a ja zero bucików póki nie stał pewnie na nóżkach, fakt że za pierwszym razem się zbuntował ale teraz chętnie podnosi nóżki :-)

CZeść Dziewuchny;-)
ewuniaf Hania to niezła bystrzacha:-)

jak Kuba stawiał pierwsze korki to zakładałam mu skarpetki z antypoślizgiem, bo wiadomo, stopa wtedy lepiej pracuje;-) Ale jak już się rozbiegał na maxaaa, to zaczełam mu zakładać kapcie. Tak jak Agita kupuje kapcie z Bufado, bo w nich nóżka się nie poci.

a przy ząbkowych 3 i 4 była u nas istna maskra, gorączka, biegunka i masakryczne rozdrażnienie...:baffled:

Czesc Kamea!!! u nas właśnie dziąsła spuchniete i pobudki co 40min w nocy.... i gryzie mnie po (.)(.) marudzi strasznie i nie chcce sama zasypiać w łóżęczku :( ale gorączki i luźnych kupek brak :) A gdzie można te papcie w Opolu kupić???
Arcobaleno a Nikosiowi te bucie kupiłaś dopiero jak sam pewnie stał na nogach? tzn bez trzymania sie czegokolwiek? Bo ja Michałowi założyłam pierwszy raz jak już chodził sam i mówie byłe katastrofa....

IMG_4114.jpgOOO A tu Hania jak miała 6 mcy i 5 dni

Ostatnia edycja:
bry ;-)

ewuniaf ;-) befado mozesz kupic naprzeciwko Opolanina...niedaleko piekarni... jest taki sklep z butami Otmetu i maja tez Befado - i dodatkowo chyba w urwisie dostaniesz ;-)

co do butow to ja jestem zachwycona Geoxami - Monika chodzi w balerinach od wiosny i nozka nie pocila sie jej nigdy choc to w sumie pelne buty sa...w sandalkach dziwnie jej sie wykrzywiala nozka...

no i zdejmowanie butow to tez moja zmora... w zlobku jako tako chodzi w kapciach ale w domu...porazka... skarpety tez zdejmuje :-(

a pierwsze buty dostala zanim samodzielnie zaczela chodzic bo do zlobka trzeba bylo miec kapcie... no i tez na biedakow wychodzilismy bo do wozka jej bucikow nie zakladalam ;-) :-D ale nikt nam niestety nie s(z?)prezentowal butow :-) :-D

no i potwierdzam - Hania jest malutenka - taka kruszynka, ktorej dalabym z 5 miesiecy... drobniutka taka, ale ma wielkie bystre oczyska, ktore wroza.... no bedziesz miala ewuniaf ciekawe zycie :-)

Ewuniaf koniecznie wstaw zdjecie Hani :) chcę zobaczyc tą slodką panienkę :)
moja Małgoś tez drobna, ciuszki na 68-74, waga nawet 9kg nie przekroczyla, a skarpetki antyposlizgowe faktycznie muszę zakupic bo nogi malej się rozjezdzają. A ty i Gimpelka mieszkacie obok siebie?

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry