reklama

Ploteczki Opolanek i Opolszczanek

Witam dziewczynki
Widzę, że tylko ja tak długo śpię....hmm do 10 , mała nadal chrapie bo w końu po 22 zasnęła...pogoda fakt do bani.
My ślubu też nie mamy ale ja już raz byłam mężatką więc wiem jak to jest po....choć nie mówię, że nie chciałabym jeszcze raz wyjść za mąż. Trochę funduszy brak a ponieważ poprzednio miałam skromniutkie wesele ( mieliśmy brać kościelny i wtedy zrobić wesele) to teraz chciałabym zaprosić parę osób i zrobić wesele.Czekam zatem na fundusze :-)
Synuś wczoraj się przeraził bo pryszczyka miał na brodzie:-) i krzyczy -mamo zrób coś bo żadna dziewczyna na mnie nie spojrzy!!
Widziałyście coś takiego??szok...ale mam syna wielkiego.
A co do wróżki to mnie ta na reymonta wywrózyła własnie że się rozwiąde, że będe mieć syna a potem córę...noi sprawdza się choć tez w to nie wierzę.

reklama
sally ;-)- jak Hania alergik to ma pierwszenstwo w przedszkolu nr... 28 :-);-):tak:przedszkole cud miod malina :tak: a jakie fajne panie nauczycieliki, nianie, kucharki tam pracuja :tak:;-):-) Dla Jaska najwazniejsza jest pani Viola i pani Madzia :-);-):tak:
moj Jasiek normalnie nie mialby szans na przedszkole w opolu a tam sie dostal bo jest bezmlecznym bezglutkiem - raz na cos przydala sie alergia :tak:

a te zapisy na kilka lat do przodu to bajka... pewnie taka sama jak ta ze trzeba zapisywac nienarodzone jeszcze dziecko do zlobka... kogo mam teraz zapisac? jaka date urodzenia podac? do zlobkow zapisow nie przyjmuja przed urodzeniem sie dziecka!!!
w przedszkolu jest owszem lista rezerwowa ale dostac sie do przedszkola z niej mozna tylko wowoczas gdy jakies dziecko z grupy przestaje chodzic do przedszkola. lista rezerwowa obowiazuje do kolejnego naboru ktory we wszystkich przedszkolach w opolu jest w marcu na takich samych zasadach

Amelkowa ;-) dostalam potwierdzenie od r_p77 ze pieniazki dotarly i paczka sie pakuje ;-) jak dobrze pojdzie to jutro powinna przyjechac do Opola ;-)

glowa mnie nadal boli :no: a myslalam juz ze sie to skonczylo... wypilam kawe i chyba nie ma rady - trzeba apap zapodac bo znow bede zdychac ;-( dzis jednak wezme od razu 2 tabsy na raz

natimove doskonale rozumiem jak masz już dość chodzenia z brzuszkiem , ja ostatnie tygodnie też wegetowałam ale potem jak przyszło co do czego to się spietrałam....
Aha dziewczyny z zakupów które zrobiłam na 1 miesiące stwierdzam, że dla malucha takich całkiem małych spiochów nie warto kupować więcej niż 2-3 , samae bodziaki bo jak śpi większość czasu to w rożku a wtedy ma cieplutko. A że przewijać często trzeba bo kupcia co chwilę to szkoda męczyć maluszka tymi przebierankami. OLa spała w samych body i bluzeczkach i rożku - było bardzo to wygodne. Tylko na spacer coś trzeba mieć -wiadomo.

Rubi banalnie :tak: właczyłam opcje wredna do szpiku kości :-p i mu mowie: słuchaj sobie stary :-p, czy ty taki niby młodziutki, ktoremu nic nie potrzeba na mózg upadłes :-p, czy myslisz, ze jak wezmiesz kredyt majac 40lat dozyjesz ostatniej raty :-D, wiec dupe za pas poki masz jeszcze siły tyrac :-p czy ty sie boisz kredytu na marne pare groszy, przeciez to nie duzo:-D;-) ... no i stary gada, ze faktycznie :tak: i ze juz czas i ze my tyle m-cznie i tak na rachunki dajemy ... no i kase na fotelik dla Kubusia mimochodem rowniez wytargowałam :-D teraz musze sie zdecydowac ostatecznie na kolor :eek:
Wspolczuje slubu w ciazy, jak mi stary z tym wyskoczył o mało go nie pogryzłam:-D, ze on sie bedzie bawił, a ja bede siedziec jak kołek :-p no way ...
Ładny domek :tak: i w sumie 300tys ale gdzie reszta, ta cholerna działka najgorsza :wściekła/y: ... spoko Rubi przyjdzie i dla nas ten czas budowy :-) ... i 200m ma byc bez dyskusji :laugh2: ... narazie idziemy do Opola bo trzeba ciac koszty :tak: i TZ bedzie wiecej w domu :tak:, niech tyra przy Gangsterze, a co ;-)

Saly u nas czasem nawet mleko z butli nie podchodzi i trzeba łyzeczkowac :szok:. Wygodnie masz z ta butla, mała sie nie brudzi przy jedzeniu ;-)

w tym domku najbardziej podoba mi sie to ze sypialnia na dole jest bezposrednio polaczona z lazienka ;-)
minusy ma natomiast wejscie schodkami na gore - schody zaczynaja sie w salonie... ja do tego nie doszlam ale kolezanka ktora ma nastoletnie dzieci i takie samo rozwiazanie pluje sobie w brode bo na naerwy jej dzialaj tabuny kolezanek i kolego chodzacych z gory na dol i z dolu na gore jak ona chce cos w TV obejrzec ;-)

no i jeszcze przed jenym mnie przestrzega - tez ma taka pulapke - tzw. "dziurawe schody" impreza a ona sie stresuje zejsc z gory jak juz goscie w salonie sa... niby nic ale jak sie ma na sobie spodniczke... ;-)

Saly u nas czasem nawet mleko z butli nie podchodzi i trzeba łyzeczkowac :szok:. Wygodnie masz z ta butla, mała sie nie brudzi przy jedzeniu ;-)

wygoda wygoda ale jakie problemy zdrowotne dla dziecka potem wyskakuja ;-(
sasiadka strasznie dlugo karmila corke zmiksowanym jedzonkiem (kanapki tez miksowala!!!) i teraz Madzia ma problemy ze zgryzem i wymowa...ale dla jej mamy wazniejsza byla czystosc w kuchni ;-(

a swoja droga to nie raz o tym myslalam.... jak moze smakowac zmiksowany chleb czy bulka??? blee

w tym domku najbardziej podoba mi sie to ze sypialnia na dole jest bezposrednio polaczona z lazienka ;-)
minusy ma natomiast wejscie schodkami na gore - schody zaczynaja sie w salonie... ja do tego nie doszlam ale kolezanka ktora ma nastoletnie dzieci i takie samo rozwiazanie pluje sobie w brode bo na naerwy jej dzialaj tabuny kolezanek i kolego chodzacych z gory na dol i z dolu na gore jak ona chce cos w TV obejrzec ;-)

no i jeszcze przed jenym mnie przestrzega - tez ma taka pulapke - tzw. "dziurawe schody" impreza a ona sie stresuje zejsc z gory jak juz goscie w salonie sa... niby nic ale jak sie ma na sobie spodniczke... ;-)

Kazdy projekt da sie przerobic wedle swojego gustu :tak: U mojej mamy całe piętro jej zmieniłam :-p i zaprojektowałam kibelek na dole ;-), nad reszta sie zastanawiamy:tak: ... zreszta moja mama zawsze ze mna konsultuje swoje poczynania, bo wie ze to moja pasja, ze ja głupia na budownictwo nie poszłam :angry::crazy: ... ech człowiek młody i głupi, teraz załuje :-( ... mam kumpla architekta i zawsze mi gadał czemu tez nie poszłam, ale ja mowie jak ja rysowac nie umiem, prostej kreski nie narysuje :-D ( a niestety z tego ezgamin uwczesnie był), reasumujac mam bezsensowne studia skonczone :no::angry:

Ja wiem, ze łyzeczka musi byc i musi byc rzucie ... daje wczoraj Kubciowi nalesniczki z musem jabłkowym (gotowy deser), oczywiscie pogniotłam dodatkowo te nalesniczki widelcem i co ...... pluł i do raczki zgarniał :wściekła/y:
Bułki i chlebek kocha, codziennie jemy z wedlina i coraz wieksze kawałki :tak:
Zupa tylko krem, bo scenariusz jak wyzej :eek: ... wczoraj pierwszy raz dałam mu troche soli do rosołkiu, ugotowałam dokładnie jak nam tylko bez innych przypraw, na piersiach kurzych :tak:, makaron osobno i do mixera razem, zjadł 750ml :szok::szok:

Wczoraj wkurzona niemiłosiernie nasmarowałam meila do allegro gdzie jest moja zabawka od Kubusia .... jak łaskawie tel sprzedawcy milczy, a na meile cisza :angry: ... olewac to sobie moga :-p ... Tz mi własnie eska wydrukował, ze dzwonili do niego, milutcy :-p i jutro bedzie to co ma byc, a to co mam, mam dac kurierowi bo oni wystawia zlecenie na paczke ... no aby mi takie cos ostatni raz było :-p ... Dziewczymy oni mi przysłali zabawke 120zł tansza, a ta moja 250zł kosztował, wiec sie nie dziwcie, ze mi cisnienie skoczyło :tak:

Dziewczyny help, który kolor?

typ mój http://poltrade.pl/images/tobi/tobi_251_1_b.jpg

typ TZ (te kropki sa czerwone) http://poltrade.pl/images/tobi/tobi_245_1_b.jpg

a moze http://www.poltrade.pl/images/tobi/tobi_8_1_b.jpg

Amelkowa ;-) moze faktycznie budynek i okolica nieciekawa ale nie to sie liczy! dla mnie milym zaskoczeniem byla paczka na mikolaja - Jasiek ani ciastek ani czekoladek nie moze i w jego paczce nie bylo niczego co musialabym mu zabrac!!! a jaki jest dumny ze pani Madzia dla niego specjalnie gotuje obiadek ;-)

co do paczki to moze jak bede miala ten napoj kawowy z tesco? wczoraj zrobilam wycieczke do sklepu a tam na polce karteczka "chwilowy brak towaru, przepraszamy" ;-( w sobote po wizycie u dr R ide do duzego Tesco ;-) a w poniedzilek powinny juz byc wszystkie paczki dostarczone ;-)

Nie wiem czy wiecie dziewczyny, ale kiedys to było przedszkole słuzby zdrowia :tak:
Ja tam chodziłam i co moge powiedziec :-p ... jako dziecko z ADHD, wyszczekane jak mało kto :-p
Zup mlecznych jesc nie musiałam bo nie lubie mleka, do dzis pamietam jak jakas nowa mi kazała jesc :angry:, ale na szczescie stara Pani mnie uratowała :-p
Czas lezakowania i jedyne dziecko, ktore kładli bez rozbierania byłam ja :-), bo gdy tylko wszystkie dzieci zasneły, ja myk myk z któras z Pan na miacho :-D (zawsze inni musieli zasnac, aby im przykro nie było, ze ja spac nie musze :-D). Pomijam juz fakt, ze za darmo nie chodziłam, a to paczek, a cukierek, a czasem i bawi bawi :-p. Przez cała moja kariere przedszkolna w Opolu, a przyszlismy tu mieszkac jak miałam 4 lata :tak: i od tego czasu na pl Teatralny uczeszczałam (do 1 klasy podstawówki, zerowke tez robiłam w przedszkolu), spałam az raz na lezakowaniu, bo sama zasnełam :szok:
Złych wspomnien nie mam, jak sobie poscielesz tak sie ........:-D

reklama
A ja mam w nosie czystość i porządki, wszystko bym chyba oddała , żeby mały uparciuch się przeprosił z łyżeczką. Zresztą i tak prania jest masa od codziennych prób łyżeczkowych, bo spryciuli uwielbia wywalać miseczkę do góry dnem. Tyle dobrze, że gryzie, ale powiem Wam , że jak mam iśc ją karmic łyżeczka to mi się już miekko robi....

A gdzie jest to przedszkole 28?
Amelkowa, taka szefowa to naprawdę szoś fantastycznego, skarb rzadki. Ja w ciąży to nawet dodatkowe godziny dostałam , żeby sobie dorobic....Wiadomo, ciężarna nie pracuje na nadgodzinach, ale jak tu odmówić jak dyrekcja tak uprzejmie prosi???:angry::angry::angry:

Rubi, nie ma projektu nie do przebudowy, nei zawsze tylko jest to opłacalne. Natomiast dzisiaj da się naprawdę wszystko przerobić, tylko czasem trzeba się za pozwoleniami inspektorów nabiegać.

Marcik, estetycznie rzecz ujmując to ten pierwszy jest śliczny. Praktycznie...trzeci najmniej się będzie brudził ;-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry