reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Ploteczki Opolanek i Opolszczanek

hej dziewczyny my dziś przenosimy łóżeczka iiiiiiiiii kogut idzie do pracy więc wróci dopiero po 23 a ja będę buszować z maluchami w nowym mieszkanku hihihi

Madzia czy ty masz już kablówkę? bo my chyba się zdecydujemy na tego drogiego upc (może z netem) jakoś tak mi dziwnie bez TV aczkowlwiek radio też może być narazie hihihi

a gdzie Daggy? Ona coś wspominała o internecie :-)

kurcze wciąż nie wiem czy podawać antybiotyk Wojtusiowi czy nie buuuuuuu

generalnie nic mi się nie chce....piję kawę już zimną i jakoś mi nie podchodzi
idę se drugą zrobić ;-);-)

no i doła ciąg dalszy - jestem wnerwiona na męża ale za co to ni cholery nie wiem...takie se mam nerwy :-D:-D:-D:-D

Amelkowa jak ci te pomidory worosną to dasz spróbować?? wiesz takie zapylane szczoteczką do zębów mogą mieć całkiem inne walory smakowe :-D

Rubi to się Monilli zachciało zabawy :sorry2::sorry2::sorry2: pewnie oczy masz na zapałki :happy2:

u Wojtusia lekarka wysłuchała szmery w serduczku :confused::confused::confused: i mamy iść do kardiologa, no nic narazie walczymy z gardłem bo mały pieje jak kogut :baffled:

reklama
anik ;-) jak macie iść do kardiologa dziecięcego to polecam dr Sachanbińską :-) cudna kobieta ;-) na bank niesfochowana :-) przyjmuje w Specjalistyce na Ozimskiej ;-)
i dobrze ze piszesz bo muszę Monię do niej na sierpień zarejestrować :-) na wtorek sie rejestruj to usg od razu zrobi małemu :-)

a co do upc to y byliśmy mega zadowoleni ;-) mielismy od nich wsio - net, tel stacjonarny i kablówkę :-) narzekać nie bylo w sumie na co...no moze poza ostatnią akcją - chcieli od nas kasę za korzystanie z usług...a my od stycznia nie korzystamy bo tu nie ma takiej mozliwości...mało tego...sprzęt im oddaliśmy juz w styczniu :-)
a z netii telefonu stacjonarnego nadal brak :-( a zamówienie składaliśmy 7...lutego 2010r.... :-(

Monia marudzi na maksa...i teraz pytanie:
- ma jakis stan zapalny po zabiegu??? (z wierzchu nic nie widac...)
- ma chrypkę - boli ją gardło???
- idzie jej górna "2"...???

jęczy, marudzi, wszystko nie tak ale znajdzie czas na psocenie...dzis sie umalowała czerwoną kredką :-) az zła byłam na siebie ze ją tak szybko umyłam i fotek niepopstrykałam... no ale na swe usprawiedliwienie mam to ze spałam mniej niz zwykle...
sądzę ze córka jeszcze nie jeden raz da mi okazję do ofocenia jej umazanej paszczy :-);-)

Rubi no więc tak: dzwoniłam,coby sie dopytac czy aby napewno dzisiaj odczulanie jest i nie ma:no: ,więc nie idę i z zastrzykiem będe lekko po terminie:wściekła/y: Ale popytałam o terminy dla was i pani mówi,ze teraz na sierpień zapisują,jakbys chciała to no problem tylko pamiętaj o skierowniu od pediatry.O testach dowiedziałam sie tyle,że jak wam lekarz alergolog stamtąd da skierowanie to są w całości refundowane i te skórne i te z krwi,a jakbyście mieli skierowanie od innego alergologa to te z krwi u nich kosztują 130 zł.
Mi sie osobiście malinka podoba,bo dla dzieciaków mnóstwo placów zabaw jest:tak: ,no i jednak mam sentyment ,bo sama tam jako dziecko mieszkałam:sorry2:

Anik,a o której będziesz na malince? ja bede po 16 jakby co to możemy się zobaczyc:tak: Co do kablówki,to my się wciąż zastanawiamy.Rodzice mają upc i są zadowoleni,a nsz znajomy tam pracuje i powiedzmy,ze jakąś promocja by sypnął,tylko,ze my wciąż telewizora nie mamy własnego hehe :sorry2: Aj już jestem cała połamana od tego skręcania mebli i mycia łazienki,a jeszcze tyle syfu do ogarnięcia:baffled: Już bym chciała tam mieszkać.
Nie stresuj sie kochana,może jakas czekoladka by była wskazana na poprawę humoru?
A co konkretnie Wojtusiowi dolega?

Madzia :-) nie wiem czy dostałas SMSa ale jak nie to napiszę tutaj ;-) akcja odwołana :-) mamy wizytę 13 lipca ;-) ale dzięki za pomoc ;-)

A...niele :-) dziękuję :-* ;-* ;-* ;-* za wszystko

a co do Malinki, ZWM, Centrum... gdybym miała dostać (za free ;-)) mieszkanie to brałabym co dają :-D ja się łatwo adaptuję w nowych miejscach ;-)
wystarczy sobie wmówić że tak jak jest jest IDEALNIE ;-)

hejka hejka
ja mam dzisiaj dobry humor, co dziwne, biorac pod uwage, że nie da się wyjechać z Wyspy, ale co tam;-)
Wyszło, że mój synek nie jest alergikiem, tzn podobno na soje, ale on nic z soją nie dostaje. Prowadzimy leczenie skóry i potem na próbe dostanie leki na refluks, żeby w końcu zobaczyć co mu jest ;-) ale generalnie jestem zadowolona :-) W ogóle dr Szymczyk to super babka;-)
Anik ja ostatnio byłam u dr L po recepte i była miła jak nie wiem, próbowałam sobie ją wyobrazić jako sfochowaną babę i nie umiałam, ona tak się troszczy o Patryka jakby był jej dzieckiem;-) A może zmień lekarza, ja słyszałam juz podajże od daggy ze ona niesympatyczna jest dla ludzi, a zawsze fajnie jest mieć fajnego lekarza;-)
rubi ;-)
nie dostaje sms'ów, posałam do Ciebie wczoraj o tak się zastanawiałam czy może Monia Ci telefon schowała czy co :-D
Amelka gratulacje dla Ani, teraz to musisz sobie motorek zamontować bo jej nie dogonisz :-D

Cześć dziewczyny. Znowu mnie troszkę nie było, ale jak tylko Mój P ma choć dzień urlopu to jezdzimy do moich rodzicó na wieś:-)
Ale czytam wszystkie posty i zazdroszcze Wam Anik i Madzia tego zamieszania z przeprowadzką, fajnie mieć swój własny prywatny kąt. My narazie tylko wynajmujemy mieszkanie, bo w październiku wyjeżdzamy do Austrii i dopiero wtedy będę mogła urządzać powoli swoje mieszkanko. A póki co to pomagam teściowej bo robią generalny remont, od podłóg po sufit:-D więc mogę trochę poszaleć;-).
A co do uczuleń, to póki co to mój Aleks uczulony jest na białko mleka krowiego:-(, czy dzieciątko którjeść z Was też może jest na nie uczulone??, kiedy można takiemu dzieciaczkowi podawać coś z zawartością tego białka?:confused:

Agita, mój Patryk miał podejrzenie uczulenia na białko mleka krowiego i jest na diecie bezbiałkowej, pytałam lekarki czy w związku z wynikami testów moge wprowadzac już po mału białko, a ona mi nie pozwoliła póki nie znajdziemy przyczyny jego suchej skóry i wiecznego furczenia. Ja myślę, że najlepiej skonsultuj to ze swoim alergologiem, ale do roku bym chyba nie próbowała :no:

Agita :-) ciesz się ze masz tylko problem z białkiem krowim... mój Jasiek był na diecie bezmlecznej przez 4 lata...

i poradzę Ci coś: nigdy na własną rękę nie rób prowokacji!!!! Never ever!!! oczywiście wszystko może iść OK ale... my po 2giej prowokacji wylądowaliśmy na dyżurze bo Jasiek dostał pokrzywki... zastrzyki w doope zarobil, zyrtec... no ale ja byłam na to przygotowana...inaczej...uprzedzona przez alergologa ze cos takiego moze wystapic i co pół godziny sprawdzałam Jaśka, pytałam czy go brzuch nie boli...

to że Twoj synek nie bedzie wciągał mleka i przetworów to nie koniec świata - nie bedzie mogł czekolady jesć to na zdrowie jego zabkom wyjdzie ;-)

a teraz moj telefon... wczoraj rano dzwonil pan z Cyfry ale usypialam Monie wiec poprosilam zeby zadzwonil za godzinke...jak dzwonił to sie kapalam i nie mialam jak odebrac... a potem tel milczal jak zaklety... wysylalam SMSy i cisza... nawet pytałam Amelkową na gg czy dostała i nie dostala...
no i dziś jak Aga dzwoniła to zobaczylam ze mam SMSa z playa...to on mi chyba odblokowal tel na świat :-)

Agnieszka :-) spacerujesz dziś?? ale tak pozniej - ok. 17-18 bo teraz to ja nie dam rady....too hot...

jutro do urologa musze... tam bedzie masakra dopiero...ci wszyscy panowie... i panie... ta duszna poczekalnia...

reklama
Do góry