reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

  • Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Plotki, ploteczki, pogaduszki...

Trini nie mam gg bo mam wirusa i mąż sformatował dysk. Potem znowu był wirud i znowu sformatował :-( . Okazało się ze miałam być w Zabrzu a nie w Gliwicach. Już zresztą byłam. Ale nie miałam jak się odezwać do ciebie a telefon mi gdzieś wcieło. Napisz mi na prova numer.
Ale sie odzwyczaiłam od tego jeżdżenia... Wróciłam ledwo co żywa. Nie wiem jak długo tak pociagnę. Jednak praca w biurze jest nieporównywalnie lżejsza:sick: :sick: :sick:
 
reklama
A ja mam pytanie PILNE !!!!!!!!!!!

Na święta muszę zrobić groch z kapustą i przyznam się że chciałam zrobić już dzisiaj. Wszędzie w przepisach ( na necie) jest napisane aby groch moczyć całą noc. Ale przecież jak robimy grochówkę to wystarczy moczyć tylko dwie godzinki. CZY TRZEBA MOCZYĆ CAŁĄ NOC GROCH ???????????


a i jeszcze jedno. PIEROGI Z KAPUSTĄ I GRZYBAMI ;
będzie mój debiut :szok: . Czy jak już będą gotowe, ( muszę zrobić w sobotę) to mam je lekko podgotowac i wsadzić do zamrażalki lub lodówki czy mam je w surowym stanie schować do lodówki?????????? Help me !!!!!!!!!!!!!!!! A może ktoś ma super przepis , sprawdzony na owe pierozki. UWAGA !!!!!!! JAK ZROBIĆ TE GRZYBY BO MAM SUSZONE :baffled:
 
ewe ja takich rzeczy nie robię i w zasadzie nigdy nie robiłam, ale mogę Ci poradzić, że te pierogi lepiej podgotować i dać do lodówki lub zamrażarki, bo takie surowe to ciasto Ci się wysuszy i będę be :-) A jeśli chodzi o grzyby to na pewno będziesz musiała je gotować.
 
Trini a co robisz na wigilię, zastanawiam się nad makówami :dry: pytam bo pewnie macie podobne potrawy co my ????????
serio nie robisz grochu z kapustą i grzybami ? mysłałam że wszyscy na śląsku robią :dry: >
 
-ewe ja grzyby suszone moczę godzinkę potem zagotuję kilka minut pyrkną i wylewam pierwszą wode a potem gotuję i kroje do kapusty.

pierogi mrożę na tacce i mrożone daję do woreczka, a groch moczę całą noc bo się szybciej gotuje pozdrawiam i życzę powodzenia
 
Kasiak te grzyby do kapusty gotujesz razem z kapustą a nie podsamażasz samych grzybów a potem dodajesz do kapusty ???????:sorry2: :rofl2:
Pytam bo zawsze robilam sam groch z kapustą,tym razem chce dodać tych grzybów. Grzyby właśnie namoczyłam
 
a te pierogi to surowe mrozisz czy podgotowane. Bo ja chyba podgotuje i potem zamroże. Boszzzzzzzzeee ale ze mnie gospodyni :-D by mnie drzwi ścisły :cool2:
 
ewe mój tata pochodzi ze wschodu i my robimy trochę inne potrawy na wigilię. Ja robię kutię a nie makówki i mysle ze jest duzo lepsza. Jak cs odezwij sie na gg to dam ci przepis.
gg2198499
 
grzybów nigdy nie smażę gotuje albo z kapustą albo w wodzie (do żurku grzybowego) ale zawsze piewsze obgotowywuję w wodzie i ją wylewam pierogi surowe na tacce na ścierce wysypanej mąką żeby nie przywarły mrożę to mój sposób wypróbowany ale pewnie ile gospodyń tyle sposobów!!
 
reklama
Do góry