reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Plotki, ploteczki, pogaduszki...

gosiek, faktycznie dziwni Ci ludzie. Zeby pralka o 20 im przeszkadzala?
Mnie szlag trafia codziennie, bo sasiedzi z gory sluchaja tv do 24 :(. Slychac to glosno u nas. Nie mowiac o tym, ze sasiadka z dolu o 21 codziennie na cala pare wlacza tv trwam, a ok 8 rano tvp2 - wtedy slychac u nas kazde slowo i mamy tv za darmo ;)
Tak codziennie to samo przerabiac jest naprawde dokuczliwe, ale na razie nie mamy odwagi zeby zwrocic uwage komukolwiek. Raz tylko jak bylo po polnocy i ktos u gory ogladal jakies filmy erotyczne - postukalissmy w kaloryfery - od rzazu ucichl... ;)

reklama
Nas znowu denerwuje sąsiad z dołu- to młody facet (mieszka sam). Co piątek i sobotę urządza takie imprezy, że o spaniu można zapomnieć. Drą się całą bandą na balkonie, stukają w grzejniki, głośno gadają na klatce schodowej. Na razie grzecznie to znosimy, ale jak Polusia przyjdzie na świat na pewno nie bedę już taka miła ;D

Dziewczyny - do mojej mamy w bloku wprowadzil sie byly milicjant - od tamtej pory ( 4 lata) straz miejska, policja sa codziennie. Temu czlowiekowi przeszkadza doslownie wszystko i wszyscy. Ale sluzby pojawiaja sie natychmiast.
Za to u mnie ( pod nami) mieszka mlody czlowiek, ktory bardzo glosno slucha muzyki. Jak wrocilam ze szpitala w listopadzie i musialam lezec to tak sie wscieklam, ze zeszlam w szlafroku i zrobilam mu karczemna awanture. I o dziwo uspokoil sie - ale co sie okazalo - zostal aresztowany za dilerowanie narkotykow i sprzedaz nielegalnych filmow. SZok! nie wiedzialam, ze pode mna jest taka melina i wypozyczalnia

u mnie na korytarzu ktoś bezczelnie pali non stop papierosy i jak wychodzę to normalnie aż się duszę i od razu cały smród wpada mi do mieszkania :/

No to rzeczywiście szok :) Ja na szczęście nie narzekam na moich sąsiadów, chociaż moja sąsiadka ma fioła na punkcie mycia klatki schodowej (co tydzień każda z nas ma myć na zmianę), a sama wystawia śmierdzące śmieci przed drzwi, że można pawia puścić (taka z niej pedantka ;) ) A jak myje klatkę to jakimś chlorem, że dopiero nie da się znieść. Natomiast codziennie sąsiedzi z pierwszego piętra (my mieszkamy na 4) zostawiają szczeniaka samego w domu i on wyje niemiłosiernie. Niestety słychać to nawet na 4 piętrze, ale nie przyszłoby mi do głowy, żeby robić z tego jakieś halo. Szkoda mi tylko trochę tego pieska, bo szczeniak to tak jak mały dzidziuś. Nie wyobrażam sobie zostawiać go samego w domu... :(

Ja też nienawidzę dymu papierosowego kropecka. Jak jeszcze pracowałam, to ciągle ktoś koło mnie palił, mimo że zwracałam na to uwagę. Teraz się cieszę, że siedzę sobie w domku i mam czyste powietrze :) :) :)

Gosiek ty wez ich olej! mnie tez to strasznie irytuje wlasnie skad w mlodych ludziach i wsumie nawet w tych starszych tyle zlosci i skad takie zachowanie sie bierze:( Ty masz wlasne zycie i napewno nie zaklocasz ciszy nocnej! a z psem pewnie wymyslili ;D . Bo niby z jakiego powodu pies ma szczekac caly czas? dziwne by to bylo....a moze i tobie cos przeszkadza w ich zachowaniu....tak jak mowie olej ich a jak jeszcze raz przyjda i beda sie o co czepiac to im jeszcze nagadaj i juz.

co do dymu tez baaardzo mi przeszkadza:(

Gosiek jak na twoim miejscu wcale bym się nie przejmowała tym, że im pralka przeszkadza, to już jest przesada.
Jak im nawet pralka przeszkadza to niech wyprowadzą się do domku jednorodzinnego :p i będą mieć spokój

reklama
Dziewczyny - wielkie dzięki za pocieszenie mnie :D :D - od razu lepiej się poczułam. Faktycznie oleję ich i nie będę się tym przejmować.
Jeszcze raz wielkie dzięki - jesteście wspaniałe :D :D

Do góry