reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Po wizycie u ginekologa.

Agao- spore jest Twoje dzidzi. Zdrowy chłopak z niego będzie!

Milla- też chciałam zasugerowac Ci Juliana, ale Iwosz mnie uprzedziła ;D

Osinka- a do kogo jedziesz? Chodzi mi o nazwisko lekarza... domyślam się, że będzie to ginekolog ;D

reklama
mokkate no dr stwierdziła że rówieśników troszkę wagą i wzrostem wyprzedza ale nie dużo o około 1-2 tyg
jednak ja myślę ze dzidzi jest starsze bo ja owulację zawsze miałam tuż po miesiączce około 8 dnia a nie 15-16 jak liczą

Milla pisze:
iwosz pisze:
Milla pisze:
Ja tez dzis bylam na Usg. Wczesniej bylam przekonana i lekarz tez ze to dziewczynka. Dzis pokazal sie w calej okazalosci chlopak. 1500g i cala reszta prawidlowa.
Lekarz stwierdzil ze jak na 7 miech to mam maly brzuch ale pomiary wyszly prawidlowo i nie ma sie co martwic.
Teraz szukam imienia dla chlopca. Miala byc Julka...... hmm

może Julian  ;D

albo ....... Juliusz :D

Tez nad tym myslalam :)

agao pisze:
właśnie wrósciłam z 3d - dzidzi zdrowy , jajka pokazał twarzy nie chciał więc nie mam co wklejać , przepływy mózgowe ok serducho też ma się świetnie nerki bardzo dobrze , wody płodowe i łożysko też dobrze, szyjka 3 cm wiec powinna wytzrymać

brzuch mi sie spiął 2 razy podczas badania tak jak zwykle to robi i pani dr stwierdziła że to typowy skurcz braxtona-hicksa tzw. przygotopwujący

dzidzi ma 40 cm i 2100 g waży jak 1,5 tyg większy  :)
No to masz wielkiego chlopa :) gratulacje
Agao a gdzie i u kogo bylas na tym USg i czy polecasz?? i jeszcze ile koztowalo??

Agao- to może i urodzisz troszkę wcześniej?
Podobno najbardziej wiarygodny jest termin z pierwszego USG

O dr Cholewie słyszałam bardzo dobre opinie.. Czekam na relację :)

brakowało mi czegoś takiego jak
ASPAT
ALAT
Coomb
nie mam pojęcia co to ale była barszo zdziwiona ze wcześniejszy gin nie kazał mi tego robić

a poza tym wiecie coś o grupach krwi???
jak sie zgadzają czy nie zgadzają z grupami waszych fatetów???
jakie to ma znaczenie

mokkate pisze:
O dr Cholewie słyszałam bardzo dobre opinie.. Czekam na relację :)

Mokkate byłam u Niego 2x! jak dla mnie-rewelacja, pełen profesjonalizm! (a nachodziłam sie i nazmieniałam w życiu lekarzy-ginekologów) nawet mój mąż był pod wielkim wrażeniem!

reklama
kasiula matula pisze:
a poza tym wiecie coś o grupach krwi???
jak sie zgadzają czy nie zgadzają z grupami waszych fatetów???
jakie to ma znaczenie

o ile sie nie mylę to problem jest tylko wtedy, gdy matka ma Rh - a ojciec Rh +, reszta bez znaczenia

wczoraj byłam jeszcze raz u gina bo wszystko pokręcił i wysłał mnie tylko na cukier a nie na obciążenie glukozą i niezlecił mi grupy krwi - w efekcie pobierali mi wczoraj 2xkrew i jeszcze raz mi będą pobierać :(

mocz zrobiłam samodzielnie - ale wyniki mi nic nie mówia

Do góry