reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Po wizycie u ginekologa.

tak,imię dla dziecka do decyzja rodziców,ale jakbyście się czuły,gdyby wasi rodzice cały czas truli wam ,że oni i tak będą mówić na małą inaczej, bo TAKIE imię nie przejdzie im przez gardło,o sobie dowiedziałam się,że jestem sadystką,bo jak można TAK OKALECZYĆ dziecko,dostaję wykłady,że dzieci będą jej dokuczali z powodu TEGo imienia...staram się tym nie przejmować,ale przykro mi się robi i sama już zaczęłam się zastanawiać czy cierpimy z pawłem na brak gustu...

reklama
maga_86 pisze:
tak,imię dla dziecka do decyzja rodziców,ale jakbyście się czuły,gdyby wasi rodzice cały czas truli wam ,że oni i tak będą mówić na małą inaczej, bo TAKIE imię nie przejdzie im przez gardło,o sobie dowiedziałam się,że jestem sadystką,bo jak można TAK OKALECZYĆ dziecko,dostaję wykłady,że dzieci będą jej dokuczali z powodu TEGo imienia...staram się tym nie przejmować,ale przykro mi się robi i sama już zaczęłam się zastanawiać czy cierpimy z pawłem na brak gustu...

nie zastanawiaj sie nad tym!!! to Wasze Dziecko i Wasza decyzja! rodzice imiona już wybierali (dla swoich dzieci) ;) teraz powinni uszanować Waszą decyzję, nie przejmuj się maga
też miałam i mam różne "jazdy" z rodzicami, ale zawsze stawiam na swoim, bo jestem już duża dziewczynka ;) i wiem czego chcę od życia, tego narzucania zdania mam coraz mniej, bo wiedzą, że i tak postawię na swoim :p

imię nietypowe - to fakt, ale nie widzę w jaki sposób ma ono okaleczyć wasze dziecko? Gdybyście jej dali Gryzelda, albo Bądzsława, lub Mszczuja (serio są takie imiona), to mieliby się do czego przyczepić a tak...Przesadzają

zgadzam się z przedmówczynia, imię oryginalnee a takie imiona zawsze będą budzić kontrowersje ale to wasze dziecko i to wy macie mu nadać imię a nie babcia ciocia czy niewiadomo kto ;D

co do badań: hbs nie trezba robić jak jest sie szczepionym
co do WR - to robi sie na początku ciąży i chyba nie macie podstaw by musieć ponawiać badania - przecież to choroba weneryczna, ponawianie badań profilaktycznie robi się u osób z podwyższonego ryzyka...

co do imion - mnie zupełnie nie interesowało czy imię spodoba sie publice - nawet mojej przyjaciółce (jeden nie podoba sie Piort, dugiej Natasza - jeszcze przy wersji dziewczynka ;)

ja zazwyczajmało przejmuję sie opinia publiczną - to moje dzieci i moje życie... oni mogą dać swojemu dziecku na imię jak chcą, moja mam również miałą prawo wyboru..

jedyna osoba z którą sie liczyłam jeżęli chodzi i imię - to Igor - tatuś

ja WR nie robiłam na początku - teraz mi lekarz kazał. A tak jak napisałam Agao w jednym z warszawskich szpitali chcą wynik WR ważny 2 tygodnie. Dziwne, ale prawdziwe...

U mnie nie bylo zadnych sprzeciwow. Miala byc Ola czyli Aleksandra badz Oliwia a bedzie maly mezczyzna czyli Aleksander. Mowimy na niunia Olek i koniec. Jakos nie lubie powielania imion a tego imienia w calej naszej rodzinie jeszcze nie bylo( a jest liczna)

reklama
Maga! Moja babcia mówiła do mnie przez pierwsze dwa lata Moniczko, bo uważała, że Kinga to jakieś dziwne imię... Moich rodziców "uratował" Papież, jak przyjechał do Wieliczki i zwrócił uwagę na bł. Kingę. Babcia zmieniła zdanie. :) Przestałam być dla niej Moniczką :) Kochana kobitka

Do góry