reklama

Pobaw się ze mną, mamo!

• Starter tematu Starter tematu ol
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Kasiad widzę, że u was też ciastolinowy szał:-) super sie Oliwka bawi:tak: Hubek tez zachwycony, juz wiem ,ze moge dokupywać kolejne zestawy:tak: narazie mamy tylko taka wyciskarkę, muszę zaopatrzyc nas jeszczew foremki jakieś;-):tak::-)
naprawde polecam, to super zabawa:tak:

reklama
Książki nie widziałam, ale może co ciekawsze pomysły podacie :confused::sorry2:

Oli ostatnio ciągle chce się bawić z nami w sklep, gotowanie i figurkami.
Wręcza mi np kucyka Pony, sama drugiego ma w ręce i bawimy się, np razem idziemy po stole lub podłodze "na zakupy", albo kucyki się całują :-D - zależy co Oli akurat wymyśli. No i oczywiście kucyki rozmawiają ze sobą, moim i Oliwki głosem ;-)

U na jest tak jak Jenni chce sie bawic sama to nikt nawet nie moze jej zabawek dotknac i malo kiedy chce sie bawic wspolnie:baffled: wiem ze to zle bo jak przyjdzie czas na przedszkole to bedzie masakra ale ja juz niewiem jak ja zachecac do zabawy np. biore jakas zabawke wolam ja i bawie sie i ja zachecam a ona cyk mi zabawke z reki i idzie sie nia bawic sama:baffled:

Książki nie widziałam, ale może co ciekawsze pomysły podacie :confused::sorry2:

Oli ostatnio ciągle chce się bawić z nami w sklep, gotowanie i figurkami.
Wręcza mi np kucyka Pony, sama drugiego ma w ręce i bawimy się, np razem idziemy po stole lub podłodze "na zakupy", albo kucyki się całują :-D - zależy co Oli akurat wymyśli. No i oczywiście kucyki rozmawiają ze sobą, moim i Oliwki głosem ;-)
Super.Kubus czasem też sie tak bawi.:tak:
U na jest tak jak Jenni chce sie bawic sama to nikt nawet nie moze jej zabawek dotknac i malo kiedy chce sie bawic wspolnie:baffled: wiem ze to zle bo jak przyjdzie czas na przedszkole to bedzie masakra ale ja juz niewiem jak ja zachecac do zabawy np. biore jakas zabawke wolam ja i bawie sie i ja zachecam a ona cyk mi zabawke z reki i idzie sie nia bawic sama:baffled:
Nie martw sie,to normalne,ze dzieci z trudem sie dzielą.Jedne łatwiej ,a inne maja większy problem.
Można jak najczęściej bawic sie w taka zabawę "raz ja,raz Ty" np. przy każdej okazji(w kapieli,przy normalnych czynnościach dnia codziennego).Bierzesz jakis przedmiot(grzebień...) lub zabawkę i mówisz "będziemy sie bawic po kolei,raz Ja, a potem Ty".Na początku moze byc bunt,ale szybko załapie,że trzeba czekac na swoją kolej i czasem ktoś inny bawi sie naszymi zabawkami.:tak:

np mozna grac w piłkę w kolory:tak:
można chodzic niby po linie np ze sznura od odkurzacza (wryrabia to zmysł rownowagi oraz pobudza wyobraźnie_

zosia lubi robic rozne rzeczyw kuchni, ma swoj nozyk plastikowy i deseczke robi sobie codziennie sałatke owocową;-)

Moja Ulijanko :) nie wiem czy to znacie tez fajna zabawa :))

i jeszcze takie fajne rymowanki.
"Pokazywanka Kubusia Puchatka"
Policzymy co się ma.
Mam dwie dłonie, łokcie dwa,

Dwa kolana, nogi dwie,
Wszystko pięknie zgadza się.

Dwoje uszu, oczka dwa,
No i buzię też się ma,

A ponieważ buzia je:
Chciałbym buzie też mieć dwie!:-D

reklama
Rozalka fajne zabawy:-):tak:.
Konrad bardzo chetnie bawi sie z dzieciakami lub z nami.Ostatnio uwielbia ksiązeczki,a mam jeszcze pare po dzieciach akurat dla niego to sobie ogladamy i rozmawiamy:tak:.

Mamy np z tej serii i musze pochwalic.Ksiazeczki maja spory format i akurat tresiowo dla naszych szkrabów:tak:.
GROSZEK MAŁA OLIMPIADA W ZIELONYM LESIE _od tht2 (566049711) - Aukcje internetowe Allegro

A to jest Kondzia ulubiona ksiazeczka,bo na kazdej stronie jest jego ulubiona bohaterka:-D.

BOB BUDOWNICZY. KOPARKA (NOWA) (547044989) - Aukcje internetowe Allegro

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry