reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Pogaduchy "ciężarówek" i nie tylko

Że tak wrócę do tematu:
dlaczego mleko z kruidvata mialoby byc polowe tansze niz nutrlion a takiej samej jakosci?? nie wierze w to do konca... mysle ze napewno jest produkowane z gorzej jakoscii skladnikow co nie znaczy ze trujacych czy szkodliwych... tak na logike mnie sie wydaje a jak jest na prawde to my sie nie dowiemy , bo to wiedza tylko ci co produkuja...
Tu się z tobą nie zgodzę. Na cenę produktu ma wpływ nie tylko to z czego jest wyprodukowany, ale to w co jest opakowany, jakie ma logo itp. Akurat ten temat przerabiałam dość szczególowo na towaroznawstwie lata świetlne temu, oraz na ekonomi sprzedazy (jw). Jako przykład mogę podać nieistniejącą już markę "TiP" czyli "Tanie i Pewne", ktore swego czasu funkcjonowała w marketach real,-. W białe nieprzeźroczyste opakowanie z błękitnymi akcentami i napisem "TiP" pakowany byly MARKOWE produkty takich firm jak GELLWE (kisiele, budynie, galaretki), WINIARY (vegeta) POLLENA (proszki) i inne podobne. Dotyczy to zarówno produktów spożywczych jak i chemicznych. Produkty te byly o wiele tańsze, bo... nie byly zapakowane w opakowanie z firmowym logo. Na opakowaniu znaleźć można było stosowną informację - wyprodukowano dla "TiP" przez ...) I myślę że zarówno firma (np Gellwe) jak i konsument o "cienkim" portfelu byli zadowoleni. Firma miala zysk, a konsunent kisiel czy proszek za przystępną cenę.
No, ale to było laaat świetlne temu :-D:-D:-D:-D
Naczytałam się, że producenci robią maaasę rzeczy, jak ukryć nazwę np. olej palmowy...chociażby używają skrótu E coś tam albo kwas jakiś tam ;-). Niestety to jest wszędzie i nawet, jak nam się wydaje, że tego nie ma, to jest. Przeraża mnie to, ale co zrobić.
Albo mięso końskie w wieprzowym lub wołowym.... Ostatnio znajomi mieli za zadanie przywieźć mi z PL parówki cielęce. Choć szukali w wielu wielu sklepach i owszem przywieźli mi kilka rodzajów parówek są to w niemal 100% parówki... drobiowo cielęce, ponieważ zawierają jedynie od 3 do 10% cielęciny, gdzie wg definicji:
Parówki cielęce to niestety chwyt marketingowy. Według definicji, powinny zawierać przynajmniej 50% drogiego, cielęcego mięsa. Tymczasem „parówki cielęce” (i to wcale nie te najtańsze) zawierają tylko kilka procent cielęciny (lub wołowiny, która jest tańsza). Uczciwi producenci zamiast terminu „parówki cielęce” stosują określenie „parówki z cielęciną”.

Najbardziej dziwią mnie wypowiedzi Ayni, która strasznie zmieniła front.Niedawno pisała że mleko modyfikowane jest syfem i nigdy nie karmiłaby tym dziecka, tylko mlekiem matki bo jest najlepsze...a teraz już mleko mod. jest cacy... WTF???
Anno, kobieta zmienną jest...:-D:-D:-D:-D

Powiem wam, że moja Olivia też już kręci bączki dookoła własnej osi leżąc na brzuszku na podłodze, a gdy tylko położę ją na plecach od razu robi obrót na plecki. W boxie probuje wstawać, ale nóżki jeszcze jej się gną, za to wczoraj z okazji ukończenia 8 miesiąca dostala od nas taki oto prezent:
Fotelik Chicco.JPG

I muszę Wam powiedzieć, że obiadek od razu lepiej smakował:
P1050114.jpg

A Olivia chętnie jadłaby już samodzielnie:
P1050120.jpg

:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

reklama
Dzien Dobry!
Dzis ja 1 :-D
Wstalam w dobrym humorze i optymistycznie nastawiona.
Do wczoraj jeszcze bylam wsciekla ale na kawce u kolezanki sie nakurwi***am na mojego starego i odrazu lepiej:-D Dzis mamy wizyte u neonatologa a moj madry maz wiedzial o tym i mial isc ze mna ale wyskoczyla mu jednodniowa fucha i moglby ja przelozyc na kazdy inny dzien....no ale nie,nie ma szans ...zaparl sie rekami i nogami!Jakos sama sie przemecze:baffled:

Ewelina jak chcesz cos zamowic to przyslij mi do wieczora,bo beda w tym tygodniu znowu pierogi,dopiero wczoraj kolezanka mi powiedziala,tez rychlo wczas...:wściekła/y:

Milego dnia dames!Groetjes!

Chyba zostałam Kucykomaniaczką :szok::cool2:. Dzień bez Kucyków staje się dniem straconym...a piosenka z intro musi lecieć co najmniej 3 razy :nerd:. Mai się strasznie podoba, więc puszczam. Ustawiłabym na dzwonek, ale nie wiem, jak ściągnąć z youtube'a na format mp3...chyba, że w necie jest jakaś wrzuta z samą ścieżką dźwiękową na mp3? :confused:

A ja jutro idę do lekarza, bo mi moje piersi spokoju nie dają. Mają dziwną budowę...mówiłam kiedyś, przy okazji strachu Ayni, że może coś tam mieć i na szczęście nie miała. Mnie odkąd skończyłam karmić, czasem pobolewają i dzisiaj np. miałam odczucie, jak przy nawale mleka. Jak ścisnę brodawki, to jeszcze trochę mleka leci a...skończyłam karmić w połowie stycznia. Nie wiem, o co kaman z tym. Jakbym to przechodziła wcześniej, to bym wiedziała a tak...idę nagabywać HA :-D.

Witam miłe panie :)
Widziałam że atmosfera tutaj znowu była gorąca:-D
Anyway u nas dzisiaj pierwszy samotny dzień, wszyscy wybyli do pracy. Ciekawie :-D
Poza tym ktoś mi chyba dziecko podmienił bo ze słodkiego śpiocha zrobiła się krzykliwa złośnica:-D Młoda już chyba odkryła że najlepiej śpi się u mamy na rękach. No i zrób tu człowieku cokolwiek (;
Iskierka Olivia jest słodka!

No to przynajmniej się nie nudzisz Agss :-D. Moja weszła w fazę kicania i jak leżymy razem, no to siada i robi bam na mnie. Najlepsze jest to, że mi tak robi, a tacie już nie hahaha. W ogóle ona bardziej jest do mnie tulas...ale pewnie dlatego, że głównie ze mną przebywa.

Aaa ustawiłam sobie kucykową piosenką na dzwonek...ale po angielsku. Maja miała dziwną minę, jak puściłam, bo jej się język nie zgadzał. Ale...innej wersji nie znalazłam. Chciałam po polsku, ale nie ma :(.

Astrid to wyobraz sobie moje zdziwko, kiedy myslalam, ze mleka juz helemaal niet , a po uniesieniach zobaczylam mliko :szok: LOL
Se troche nawkrecalam... Ze moze w ciazy jestem :-D Ale juz potem mi sie nie zdarzylo.

Jak tam dziewczyny dzis? Piekne slonce, moze w koncu opusicimy chacjende i pojdziemy gdzies.

Nno AGSSIE! Gdzies byla... juz myslalam,ze trzeba bedzie Cie scigac. Raczki raczki, bedziesz miala przechlapane :D Adam tez lubial czesto na mnie zasypiac, on w ogole w dzien w lozeczku spac nie chce. Musze oszukiwac na wszelakie sposoby.

Ostatnia edycja:
Witam sie!
Mamo ja tez chce pierogi! Za ile porcja i ile sztuk sie wlicza?? Dawno juz nie jadlam i jestem w stanie zamowic ich tone :-) no ale wiem ze mieszkasz daleko ode mnie i nie oplaca nam sie do siebie jechac taki kawal zeby pierogami sie podzielic :happy2:

Agss jak tam Jasmine? Mowisz ze zlosnica :-) moja tez taka byla, ale znowu sie uspokoila na szczescie hehe:-D spi Ci w nocy?

Ann witaj na forum:-) ja rowniez podziwiam mamy blizniat, czasami przy jednym ciezko.. a tu Ty jeszcze trzecie bedziesz miala!! :szok: dobrze ze znowu nie blizniaki hehehehe :-)

Astrid takie wyciekanie mleka jest normalne, po czasie nawet jeszcze siara bedzie wyplywac, ale no lepiej to sprawdzic, by miec pewnosc:tak:

Ja do Ikei tez sie w tym tygodniu wybieram, choc niektore meble stamtad to sa dosc wadliwe i szybko sie psuja, no ale duzo rzeczy mi sie stamtad podoba, lampy tez sa super i wlasnie mam nadzieje sobie cos stamtad wybrac :tak:

Ann:) a my to sie chyba znamy :-D Potem Ci odpisze,teraz musze nakarmic moje dames!
No i GRATULACJE,widze,ze dzidzia bedzie:-)
Ja tez niedawno mialam mleko w piersiach,gdzie tam jak od prawie roku juz pustki byly :-D tez swirowalam,ze moze w ciazy...

reklama
Hejka

Iskierka i bardzo dobrze ze się ze mna nie zgadzasz hehe bic Cie nie będę heheh

Mamo zim oddychaj gleboko :)

Agss a tam zaraz goraco.. Wiosna idzie hehe

Iskierka mam krzeslo z takim samym nadrukiem rybki ale inny model ;)

Nic wracam do pracy

Do góry