reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Pogaduchy czerwcówek

Sam lekarz mi przyznal,ze jest zirytowany tym faktem, przyjmuje dopiero od połtorej miesiaca i musi wedrowac z pacjentkami do gabinetu obok pierw czekając az sie ono zwoli u innego lekarza. Powiedzial,ze bedzie naciskał zeby dali mu to nieszczesne usg :>

Ostatnia edycja:
reklama
Cześć dziewczyny :)
Dziewczyny chcialambym was prosic o wasze opinie jak u was to wszystko sie odbylo Od początku. Chodzi mi od momentu jak dowiedzialyscie sie, czy tylko test zrobiliście czy jednak odbyła sie wizyta u lekarza. Ja mieszkam w Anglii i tutaj niestety lekarz nie spotka sie z toba do 12tygodnia, a wiadomo ze te pierwsze tygodnie sa najważniejsze.
Ja w weekend byłam w polskiej klinice w której lekarz mnie zbadał i zrobił usg. Powiedział ze bardzo wczesna to ciaza ze 4 tygodnie i kilka dni i ze mam pojawić sie za 2-3tyg aby upewnić sie.
Czy wy rowniez mialyscie juz robione usg dopochwowe i ile was maluszek
Mial wtedy i w ktorym tygodniu to było.
Według wszystkich tych internetowych kalkulatorów jestem w 5 tygodniu a lekarz powiedział ze w 4. Nie wiem od czego to zależy. Czy wy może wiecie jak to poprawnie obliczyć. Ja pierwszy dzien ostatniej miesiączki miałam 12.09:)
Dzięki za pomoc, ale mam wiele dylematów jak na początki przystało :)

Ja byłam na usg dziś (równo siódmy tydzień). Bobas ma 11 milimetrów.
Podobnie jak Ty byłam u lekarza w 4 tygodniu,to stwierdzil ze za wczesnie na usg

Missiiss kurcze to ja leże caly dzien, wstalam tylko śniadanie sobie zrobic i 2-3razy na siusiu i znowu ze mnie leci :(
kurcze groźnie to brzmi. Trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze.

inzagata ja bym koniecznie skonsultowała to z lekarzem bo nie wiem czy to nie jest groźne dla ciąży.

Dżoana ciesze się, że wizyta przebiegła pomyślnie i dzidzia ładnie rośnie.

Lady Agnes te białe upławy to jest po prostu śluz i jest normalny. Pod koniec pierwszej ciąży to miałam tego tak dużo, że ciągle musiałam we wkładkach chodzić.

truskawka witaj i gratuluję. trzymam kciuki za serduszko i nie martw się jak nie zobaczysz bo jeszcze może być za wcześnie

martucha ja usg przez brzuch miałam dopiero od 3 miesiąca (13tydzień)

koronka ja jeszcze nie byłam u lekarza. Badanie dopochwowe zawsze robi się na początku bo zarodek jest bardzo mały i przez brzuch mogłoby obliczyć źle dane lub w ogóle nie było by widać. Lekarz powiedział że "4 tydzień i kilka dni" to oznacza że jesteś w 5 tygodniu ciąży. Suwaczki dobrze ci pokazują.

reklama
Dziękuje Dżoana And Kamcia za odpowiedzi :) a moje kolejne pytanie czy przyjmujcie jakieś specjalne tabletki dla kobiet w ciazy ?:)

Martusia trzymaj sie i mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze ! Wypoczywaj duzo.

Do góry