reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Pogaduchy czerwcówek

reklama
Sosnowiczanka ja rzeczy po dziecku chowałam na strych, miały być dla siostry jak będzie w ciąży. A tu sami się zdecydowaliśmy. Jest tylko jedna rzecz ,której nie kupiłam dla Franciszka a napewno teraz będe chciał to kupić. Bujaczek pożyczyła nam sąsiadka a przydał się bardzo naprawde i teraz napewno sobie kupie. Nie raz uratował nam życie jak młody nie chciał usnąć. Dopóki wibracje działały spał, jak tylko przestawały to się budził.

Ja nie moge, dziewczyny - tylko albo az 4 dni mnie nie było i nie wiem za co się tu złapać :szok:
Ale moge powiedzieć ze jakos Was doczytałam :D

Moge się pochwalić ze wczoraj mialam wizyte i widziałam pięknie bijące serducho :-)
Nareszcie się doczekałam tej wizyty, a w dodatku gin zrobił mi usg nerek, tak zeby zobaczyc czy wszystko ok - co mnie zaskoczyło ale oczywiscie pozytywnie :) Strasznie sie ciesze, dzidziuś ma juz 1,5 cm :)

Witam wszystkie nowe Mamusie ;-)
Postaram sie jakos teraz znów "nałogowo" wchodzic bo jak czlowiek odpusci to potem nie wie jak sie do tego czytania zabrac :-D

W naszych suwaczkach jest aktualny tydzień ;-)
U mnie 5 tyg i 1 dzień.

A ja właśnie jestem w trakcie pisania pracy semestralnej ale za bardzo mi się nie chce. W ogóle mam zły humor, cholernie smutno mi jest ....:-(

Ciasteczko, Sosnowiczanka - dziękuję za informacje. Mi lekarz powiedział, że oprócz usg wezmą mi jeszcze 2 odczynniki z krwi, ale za cholerę nie pamiętam ich nazw.
MamaAnia, Archea - gratulacje! oby tak dalej ;)
Ja dzisiaj przespałam pół dnia - chyba za dużo tlenu jak dla mnie. Poza tym wszystko ok, brzucho mi już spęczniał fajnie ;)

MamaAnia i Archea - gratuluje USG. Zazdroszczę, ja jeszcze 2,5 tygodnia :( Oby mi starczyło cierpliwości. Próbowałam się umówić wcześniej, ale brak terminów.

MalaZosia - ja tak jak Sosnowiczanka byłam na szkole przy pierwszym dziecku. Wtedy miało to sens, bo dużo mówili o pielęgnacji maluszka. Przygotowanie nie przydało się, bo miałam cc. Polecam iść do szpitala gdzie się chce rodzić. Mojej koleżance trafiła się położna prowadząca kurs i super się zgrały :)

mmm placuszki:)) ja objadłam się frytkami i popiłam barszczykiem:) zaraz wskakuję pod kołderkę bo już zmęczona jestem.

Co do wyprawki ja mam wszystko po Dawidku bo kupowaliśmy nowe rzeczy, łóżeczko, wózki, bujaczek a jeśli będzie córa to mam od kogo wziąć ubranka:) a jeśli chodzi o szkołę rodzenia to ja nie brałam udziału i tym razem też się nie wybieram bo rodziłam naturalnie i jeśli słucha się położnej to wszystko idzie dobrze;)

Archea super, że wizyta udana:)
Sosnowiczanka ja też chodziłam na zumbę ale teraz nie mam odwagi bo nasza instruktorka wybiera szybkie kawałki a nie chcę ryzykować..za to basen jak najbardziej:) często jeździmy z synkiem:) do tego codziennie spacer po lesie z psami i zawsze jakiś ruch jest.
marzycielka przykro mi, że przyjaciółka w tak młodym wieku straci to co dla kobiety bardzo cenne..ja bardzo pilnuję takich spraw i co rok cytologia i usg piersi i sutków łącznie z węzłami chłonnymi.

Ostatnia edycja:
reklama
heja dziewczyny u mnie w koncu pokazuja sie objawy, piersi zaczely tak niesamowicie bolec, i mam wrazenie jak by mi cos je sciskalo, no i zemdlalam w pracy, po poltorej godzinie, na szczescie nie bylo akurat pracy a ja siedzialam na krzesle, mamy praktykantke i to ona mnie otrzezwila, powiedziala ze doslownie minute nie bylo ze mna kontaktu, wygladalo to jakbym spala, a ja nic dzieki temu ze i tak siedzialam to nic sobie nie poobijalam ale troche teraz glowa boli

Do góry