reklama

Pogaduchy czerwcówek

Hej nutka, Moja Siostra miala porod kleszczowy bo mala szla twarza. Powiem ci ze zadnych sladow na glowce nie miala Ani nic. Ksztalt glowki ladny bez zadnych zmian.

A o Tym nacinaniu krocza to tez nie moge czytac, przeraza mnie to chyba Niz caly porod. Mam nadzieje ze pojdzie nam wszystkim pieknie I gladko :) x

reklama
Marzycielka – chciałabym móc tak opisać swój poród :) szybki, parcie, raz dwa trzy i po wszystkim :) chociaż domyślam się, że jak się jest na sali to on wcale taki szybki się nie wydaje! Zwłaszcza, że byłaś tam od niedzieli kilka dni!!

A mnie na szkole rodzenia mówiły położne, że lepiej jak krocze pęknie (o ile położna widzi, że będzie to pęknięcie powierzchowne I stopnia, a nie III czy IV). Wtedy nawet nie szyją

Dziewczyny, a czy któraś z Was miała poród kleszczowy albo próżnociąg? Nie daje mi spokoju to, że Mały się może zaklinować, a nie chciałabym żeby wygiągali go którymś z tych narzędzi tortur. Nigdy nic dobrego o nich nie słyszałam – zniekształcone główki, uszkodzony mózg, albo jakieś inne historie :(

Sam porób szybki ale nie życzę nikomu leżenia na patologii ciąży. Ja przez ten cholerny szpital w deprechę wpadłam. Teraz planowałam wypisać się na własne żądanie po dobie od porodu ale pewnie znowu będę miała dodatni GBS i będę musiała zostać ok 3 dni aby sprawdzić czy młodemu nic nie jest .

Jezu nie piszmy już może o tych strasznych rzeczach co? Kleszcze itp.Brrrr :szok:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Nunka ja mialam proznociag. Mlody ustawil
Sie po skosie, ale na tyle nisko, ze nie mogli mi cc zrobic. Tez slyszalam wiele negatywnych skutkow vacum, szczegolnie na srudiach...ale u nas cale
Szczescie skonczylo sie dobrze. W szpitalu mial usg glowki, nie mial zadnych krwiakow ani wylewow. Potem kontrolnie poszlam do neurologa, ale tez powiedzial, ze ok. Mlody rozwija sie naprawde fajnie, jest kumatym prawie 16 miesieczniakiem;)
Choc sama swiadomosc podczasnporodu, ze beda robic ,,cos" bo jakos nie tak idzie jest kiepska ;/
Teraz licze na szybszy i latwiejszy porod...

Mamagata, dzięki za ciekawy artykuł!

Nunka, dzisiaj położna mówiła nam o vacum (kleszczy się u nas nie stosuje) i powiedziała, że to nie ma żadnych skutków ubocznych dla dziecka. Że to się robi synchronicznie z parciem i delikatnie się pociąga. Może tylko chciała nas uspokoić?

Czoperka niestety myślę,że tylko chciała Was uspokoić,bo na forach aż roi się od informacji co to się działo po kleszczach albo vacuum,niestety ;( ech,ja się niby w planie porodu kategorycznie nie zgodziłam ani na jedno ani na drugie,ale czy człowiek wie co zrobi jak stanie rzeczywiście przed taką decyzją?ajj przeraża mnie to ;(

Nunka ja mialam proznociag. Mlody ustawil
Sie po skosie, ale na tyle nisko, ze nie mogli mi cc zrobic. Tez slyszalam wiele negatywnych skutkow vacum, szczegolnie na srudiach...ale u nas cale
Szczescie skonczylo sie dobrze. W szpitalu mial usg glowki, nie mial zadnych krwiakow ani wylewow. Potem kontrolnie poszlam do neurologa, ale tez powiedzial, ze ok. Mlody rozwija sie naprawde fajnie, jest kumatym prawie 16 miesieczniakiem;)
Choc sama swiadomosc podczasnporodu, ze beda robic ,,cos" bo jakos nie tak idzie jest kiepska ;/
Teraz licze na szybszy i latwiejszy porod...

No to całe szczęście,że dobrze się skończyło ;)
Słyszałam właśnie,że tych kleszczy itp. Używają kiedy nie ma szans już na cc,a jest jakiś problem...więc ciężko przewidzieć co to będzie...

nunka no oni pytają o zgodę przed, tylko wiesz wtedy masz świadomość, że albo robią Ci vacum, czy kleszcze po których mogą być powikładnia albo próbujesz dalej sama...A przy przedłużającym się porodzie to też nie jest dobre, bo dziecko może być niestety niedotlenione... i czasem trzeba wybrać "mniejsze zło"

reklama
masakra dziewczyny skonczcie juz mowic o tym ze cos moze isc nie tak.. wszystkie damy rade..!!!!! kurcze mi nawet do glowy nie przyszlo ze moze isc cos nie tak.. prosze sie mi tu pozytywnie nastawiac do porodu ... !!!!! jestesmy mlode silne i damy rade...!!!!

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry