Asiorek
Dzięki za odpowiedzi
Dziewczyny jak nauczyc 4.5 mc dziecko picia z butelki?kurcze mój Mały nie chce. Nie miał nigdy smoczka. Kupowałam juz butelki i smoczki z różnych firm tommee tippee,avent,lovi,canpol babies,nuk i żaden smoczek mu nie pasuje. Znajoma polecila mi żebym spróbowała inny smoczek niż silikonowy,lateksowy chyba. Bo jest miękki i może mu taki podpasuje.
Mam nadzieje ze nie będę musiała go łyżeczka karmić. Ostatnio miał zapalenie ucha i mało jadl I chyba zmniejszyła mi się ilość pokarmu a mam wrażenie nie mogę pobudzic na nowo laktacji. Do tego zapalenia ucha było super. Jadl,przybieral na wadze ponad 225 g na tydzień. Raz nawet przez 2 tyg przybrał 800 g. Teraz zaledwie 120 g chyba. Wiem ze od 4 mc dzieci mniej przybierają ale to i tak za mało jak na tydzień. Brał antybiotyk,za mało probiotyku dostawał jak się później okazało, teraz zmagamy się z bólem brzuszka przez to i tak leci.
Kupiłam wagę do ważenia niemowlat. Ale to chyba był błąd bo jak zglupieje to będę nagminnie go wazyc. Dodam że się nie mieści juz na niej bo jest strasznie długi przez 3 mc urosl 9 cm. Teraz nie wiem ile ma bo musimy odłożyć szczepienie przez biegunki po antybiotyku. Przez ten antybiotyk jeszcze nic mu nie wprowadziłam. I ma jeszcze zelazo w najniższej normie i musimy jeszcze to brać przez miesiąc. .. aj