reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Pogaduchy czerwcówek

Co do wizyt w toalecie to wlasnie dopiero teraz zauwazylam ze jest czesciej, ale moze to kwestia tego ze wiecej pije, juz sama nie wiem :baffled:

Neferetete a odnośnie tych mocniejszych uderzeń serca to tez to zauwazylam u siebie, na poczatku myslalam ze to moze samo przejdzie ale teraz chyba bede musiala powiadomić o tym lekarza, w razie gdyby miało to być coś cięższego niż się wydaje. To jest takie bardzo krótkie ale wydaje Ci sie jakbys nic innego wtedy nie czuła tylko to uderzanie, tak?

Mniej watrobki ? - dobrze wiedziec, choc myslalam ze jest zalecana ze wzgledu na zelazo (a u mnie czasem wychodziło ze wlasnie tego brakowało)

Ostatnia edycja:
reklama
Archea dokładnie tak jak piszesz, kilka mocniejszych uderzeń serca, a po nich lekka słabość. (przez 1 lub 2 sekundy) Ale zaraz przechodzi, biorę głębszy oddech i jest w porządku. Chyba w poprzednich ciążach też tak miałam, ale nie aż tak często. Wypytam się w sobotę u lekarza i dam znać.
Ja normalnie pracuje, a do tego dwójka małych dzieci... chyba powinnam zwolnic.

Sikamy też podobno więcej przez hormony, no bo przecież o nacisku na pęcherz nie można jeszcze mówić. Ale mimo wszystko... wyjątkowo daje mi to w kość. @MamaAnia - ja w nocy wprawdzie nie musze jeszcze wstawac na siku, ale pewnie niedługo zaczne. :rofl2:

Ostatnia edycja:
Neferetete zwolnij, zwolnij obroty... ;-) to jakbys mogła to rzeczywiscie daj znac jak skonsultujesz to z lekarzem, ja mam wizyte dopiero za prawie 2 tygodnie :)

czesc dziewczynki :) Jak sie dzisiaj macie :)? Ale nas jest tutaj duzo :)) Nie moge sie dokopac do wszystkich postow, ktore zostaly wstawione :)

U mnie nocka jakas tak inna, caly zcas odczuwalam bol brzuszka jak na @. Nie mam zadnych plamien ani nic, moze po prostu macica sie rozchodzi. :) I wogole dzis apetet nie dopisuje, tylko odrzuca od wszystkiego.

Duzo sloneczka zycze :)

koronka mnie też brzuch boli jak na okres zwłaszcza jak coś więcej albo szybciej sie poruszam dlatego ograniczam ile mogę ale przy tym moim młodym to raczej sie nie nadąży .

dziś u mnie znajoma była na kawie z maluchem. ale w sumie wrażenia na niej to nie zrobiła informacja o mojej 2 ciąży.. myślałam ze bardziej się ucieszy.. nie wiem czasem mam wrażenie że wszyscy do okola zastanawiają sie czy mam dobrze w głowie że już 2 tak szybko..

Ja też częściej siusiu chodzę;)
Od rana leżę w łóżeczku i odpukać plamienia ustały;)
Też miałam mocne bicia serca ale odkąd biore chela mag B6 mama to już się nie pojawiają;)
A dziś dla odmiany zamiast bóli podbrzusza mam bóle pachwin? takie meeega rozciąganie w pachwinach

Asiorek nie przejmuj sie reakcjami ludzmi, reakcje ludzi sa czasem bardzo zaskakujace. No ale teraz najwazniejsze jestesmy my i nasze malenstwo :))
Ja rowniez zawsze chcialam miec jedno dziecko po drugim tak szybko jak mozliwe. Jak wszystko bedzie dobrze, to na pewno bedziemy starac sie szybiutko o drugie szczescie, nie ma na co czekac :) Dwojka sie odchowa szybciej i lepiej razem :)

Nefretere - uwielbiam twoj nick, moj mezus zawsze tak do mnie mowi ;) a do tego jestesmy jeszcze w tym samym okresie :) 4 tygdonie i 6 dni :))

Odnosnie sisiu u mnie normalnie ;) chyba mam na prawde wielki pecherz ze nic nie odczuwam :) chodz czesto chodze do toalety bo pije w pracy duzo wody i przeroznych herbatek :)

Mamaania mi kazala kwas odstawic bo w witaminach juz jest zawarty a ponoc nie mozna przesadzac. Stad moje watpliwosci czy faszerowac sie juz witaminami jak w poprzednich ciazach bralam pozniej :)
Nefretete ja w nocy 2-3 razy na siku ide :D ale ja wstaje do chlopcow to przy okazji :D
Asiorek twoj maluch w podobnym wieku co moj kacper wiec wiem co to znaczy :D kolezanka sie nie przejmuj wazne ze wy sie cieszycie :)
A ja wciaz padnieta. Juz zdazylam 15 min drzemke sobie strzelic. Nawet w drugiej ciazy co mniej spalam nie chodzilam taka zmordowana :D

Ja też częściej siusiu chodzę;)
...Też miałam mocne bicia serca ale odkąd biore chela mag B6 mama to już się nie pojawiają;)
A dziś dla odmiany zamiast bóli podbrzusza mam bóle pachwin? takie meeega rozciąganie w pachwinach
Może rzeczywiście za mało mam magnezu, ostatnio stresu mi nie brakowało. Ale poczekam co powie lekarz. To czego opisujesz nie czuje, ale mam wrażenie, że co ciąża to inny przypadek.
Skoro to moja 3-cia ciąża to przecież nie powinnam panikować, ale naprawdę każda jest zupełnie nowym doświadczeniem.

Nefretere - uwielbiam twoj nick, moj mezus zawsze tak do mnie mowi ;) a do tego jestesmy jeszcze w tym samym okresie :) 4 tygdonie i 6 dni :))
:)
U nas w P-niu jest taki klub go-go 'nefretete', wiec nie każdemu się dobrze kojarzy.:-D A awatar to moja pierwsza córcia.

@lolcia86 - ja w pozostałych ciążach jak się budziłam w nocy na siku to już zasnąć nie mogłam, wiec mam nadzieje że szybko to nie nastąpi.

Ostatnia edycja:
reklama
plan mam taki.. przytyć mniej niż w 1 ciąży.. ale chyba mi się nie uda...
ja też mam taki plan, a co z tego wyjdzie to się okaże :-p

lolcia w drugim trymestrze twoje włosy odżyją i będą piękne :) mi też sporo ich teraz leci (a mam mało)

Dżoana do badań niestety trzeba być nadczo.

a myślę że nie zaszkodzi jak będzie się brało i kwas i witaminki
oj z tym trzeba uważać bo niektóre witaminy mają dużą dawkę kwasu w składzie i w tedy zwykły kwas trzeba odstawić. Niedobór jak i nadmiar mogą być groźne. Miałam okazje przekonać się na własnej skórze.

asiorrek nie u wszystkich wiadomość o ciąży wywołuje euforię, może koleżanka po prostu ci zazdrości? I czemu piszesz, że szybko? Teodorek będzie miał 2,5 roku jak rodzeństwo się urodzi. Moja córa parę dni temu skończyła roczek a ja "już" jestem w ciąży. Jedna dziewczyna z październikówek 2miesiące po porodzie zaszła w ciążę.

truskawna bóle pachwin są nieprzyjemne, ale jak miednica się rozchodzi (3trymestr) to jest koszmar.

Do góry