reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Pogaduchy czerwcówek

Niobe a dlugo to trwa u was? Jestem w szoku, ze mozna byc tak upartym jak dziecko :)
Mamamm moj mlodszy od 2-3 miechow dopiero potrafi spac do 6 a takto zawsze pobudki okolo 5 :D takze u nas 7 to swieto :D
Ja kiedyś fajną rzecz przeczytałam na ten temat, ale nie wiem czy uda mi się to dobrze przedstawić. W tym wieku maludy, zaczynają testować, kto tak naprawdę jest w rodzinie szefem. Starają się sami przejąć tą role, ale nie są na to psychicznie gotowe. I podobno najważniejsze to nie wyjść z roli rządzącej i nie dać się rządzić dziecku. Gdy mu się na to pozwoli, bardziej się zagubia, stresują i denerwują... no psychika dzieci nie jest na to gotowa.... kurcze nie pamiętam gdzie to czytałam.

Więc, ja tez jak dziewczyny staram się być twarda. Oddycham głęboko i spokojnie pytam, kto tu rządzi i sama odpowiadam, że mama i tata. I staram się być nieugięta. Jeżeli długo płacze, to co jakiś czas podchodzę, przypominam, że mimo wszystko bardzo ją (dziewczynka :-) ) kocham i pytam czy mogę się przytulić. Nigdy na siłe. Po którymś pytaniu chce się przytulić, albo sama przychodzi i o to prosi. Jak nie chce, to pytam, czy chce po prostu zostać sama i się wypłakać. Często mówi, że chce się wypłakać, ale nie sama, wiec z nią zostaje.

Jakos przecież te emocje, dzieci muszą wypuścić na zewnątrz !!

huh ale się rozpisałam :-)

reklama
Neferetete super podejście i gratuluje stoickiego spokoju.

A tak na marginesie czy komuś jeszcze mdłości się uspokoiły? Bo u mnie jakby lepiej - spokojniej.

Ostatnia edycja:
Niobe
U mnie gorzej :-\ ale jak wezme tylko gume mentolowa i zuje to jest super. Tyle juz gum zjadlam. Szkoda ze dopiero niedawno na to wpadlam. I tak chodze i co zjem zaraz mi staje w gardle. Biore gume i sie uspokaja ;-)

Co do rozstepow... ja mam juz tyle ze chyba wiecej sie nie da :-\ dlatego sobie przyzeklam ze po ciazy chudne dk 65 kg i pewnie bedzie mnie czekac plastyka bebecha ...

U mnie brzuch ok ale na tzw boczkach mam takie jakby mnie nożem pocięli, na nogach, posladkach wyszly mi wcześniej, bo za szybko rosłam a skutki ciąży widać na piersiach

u mnie tylko balsam nawilżający i rozstępów brak. Może to geny bo mama też nie ma po 3 dzieci ale z kolei siostra po 3 ma ich nie wiele.
Co do mdłości to jakby lepiej ale nie ustąpiły jeszcze;/

Ja mam tez na piersiavh i pod ramionami na rekach. A przytylam tylko 6 kg w ciazy. I na udach od wewnetrznej str. W ogole to na kolanie z boku od wewnetrznej str mi sie jakis dziad jeden pokazal :-\

A u mnie dzis dzien fatalny, do moich mdlosci doszly wymioty, a samopoczucie tak kiepskie jak jeszcze nigdy chyba. Nie wiem jak pojdę do pracy. Siedze i jest mi zle, wstać nawet nie mogę. Masakra jakaś..

MammaMila fajny sąsiad, postanowił nie dawać ci spac z rana :) A serio, zabiłabym go za to.

Ja na rozstępy kupiłam jakiś krem w aptece i sie smaruje. I na biust drugi. Chociaz bez wiekszych nadziei bo poprzednio tez sie smarowałam a rozstepy i tak sie pojawiły.

Ja dzisiaj przy myciu zebow malo nie puscilan pawia :-/ pozniej 5 minut dochodzilam do siebie siedzac na wannie by sie odcofnelo to co sie cofnelo... czyli chlebek z almette ;-) mam wrazenie ze idkat przeszlam na dupchaston jest gorzej. Ale man nadzieje ze jeszcze 3-4 tygodnie i mdlosci sie skoncza

reklama
A ja właśnie piję mięte, może mi trochę przejdzie. Zjadłam bułkę z masłem. Ugotowałam jajka, ale nie byłam w stanie zjeść. Wróciłam do pokoju. Mąż dzwonił, wraca z pracy. Pyta co dobrego na obiad przygotowałam...? -Jajka. Cisza w słuchawce bezcenna :)

Miałam mdłości do konca 3go miesiaca, mam nadzieje ze teraz miną wczesniej.

Do góry