reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pogaduchy długoletnich i nowych starczek ♥️

reklama
A może ktoś wie, jakie witaminy warto by zbadać w labie, jeśli się czuję ciągle zajechana jak koń? Się zastanawiam czy może coś mi się nie wypłukało z organizmu.
Żelazo? Ferrytyna? Tego nie badałam, TSH było ok tam w granicy 12 tyg. Mięso jem wiec nie wiem, no jak deficyt żelaza..?
Bo w sumie i tak muszę do laba, najwyżej więcej szeklem sypnę.

A może ktoś wie, jakie witaminy warto by zbadać w labie, jeśli się czuję ciągle zajechana jak koń? Się zastanawiam czy może coś mi się nie wypłukało z organizmu.
Żelazo? Ferrytyna? Tego nie badałam, TSH było ok tam w granicy 12 tyg. Mięso jem wiec nie wiem, no jak deficyt żelaza..?

Mam taką ściągę:
Screenshot_20250731_231203_Facebook.jpg

Witaminy warto zbadać, ale moze ciąża Cie dojeżdża po prostu i organizm mowi zwolnij 😅

Żelazo ferrytyna wit d3 tsh ft3 i 4 no i morfologia

U mnie największy spadek hemoglobiny byl w szpitalu ale już odbiłam 🤪

A orientujecie się czy badania prenatalne robią wszędzie na NFZ czy musi być oznaczone NFZ ? Bo jak tak to u mnie w mieście robi to tylko 1 przychodnia 😱 i będę w takim razie jechała do Gdańska 🥴

reklama
A orientujecie się czy badania prenatalne robią wszędzie na NFZ czy musi być oznaczone NFZ ? Bo jak tak to u mnie w mieście robi to tylko 1 przychodnia 😱 i będę w takim razie jechała do Gdańska 🥴
Ja robiłam w prywatnych placówkach, które miały umowę z NFZ. I chyba w nich tylko te prenatalne robili na NFZ lub komercyjnie jak ktoś chciał.

Do góry