reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Pogaduchy długoletnich i nowych starczek ♥️

Załączniki

• 20251110_142045.jpg
    20251110_142045.jpg
    2,5 MB · Wyświetleń: 44
  • 20251110_130540.jpg
    20251110_130540.jpg
    2,4 MB · Wyświetleń: 44
reklama
Tez mnie tym zaintrygowala :D

Ale akurat kanapa, to dzisiaj wiem, ze wydalabym nawet wieksze pieniadze, byle byla wygodna.. to jestem w stanie zrozumiec :D
No wlasnie kwestia wygody to troche indywidualna sprawa :D dla nas takie zapadające sie są przewygodne, a moj tato jak usiadł to mowil,ze za bardzo 😅

No wlasnie kwestia wygody to troche indywidualna sprawa :D dla nas takie zapadające sie są przewygodne, a moj tato jak usiadł to mowil,ze za bardzo 😅
U znajomych usiadłam. Zapadłam się. Myślałam, że mnie dźwigiem będą podnosić 🤣
Ja mam umywalkę w środku zielona, z zewnątrz czarna. Kosztowała 300zl. Czeka już kilka lat na zamontowanie. Mam nadzieję, że się uda przed świętami. Szafka i umywalką zajmują miejsce i córki w pokoju, więc nawet bardziej nie naciskam żeby tam poszła mieszkać, a nie z nami w sypialni. Tylko potrzebuje szafę na pralkę i suszarkę, a nad nią szafka.

Przypomniało mi się jak ostatnio mądrze schodziłam z łóżka. 🤣
Ustawiłam się na czworaka na łóżku i chciałam schodzić tyłem, że najpierw stopy na podłogę a potem reszta. 😅 Jak już tak byłam na czworaka to żałowałam tego pomysłu. 🤣

Przypomniało mi się jak ostatnio mądrze schodziłam z łóżka. 🤣
Ustawiłam się na czworaka na łóżku i chciałam schodzić tyłem, że najpierw stopy na podłogę a potem reszta. 😅 Jak już tak byłam na czworaka to żałowałam tego pomysłu. 🤣
Ja tylko tak wchodzę. Tylko najpierw sprawdzam czy jakaś psica nie leży pod nogami.

Właśnie sobie przypomniałam, że przecież nadal mam kuchnie tymczasowa. Z założenia miała być na 5 lat. Szafki, zlew i zmywarke kupiłam używane. W sumie 3 różne rodzaje frontów są. Blaty kupione za grosze w jamie markecie jako końcówki. Teraz raz już takich tanich nie ma. Poza kolorem, którego od początku nie znoszę, kuchnia okazała się wygodna i funkcjonalna. I razem z przemalowanie szafek, nowymi uchwytami, kosztowała coś koło 1000. I głównie z tego powodu nie spieszę się z wymianą. Chociaż zlew muszę kupić większy, jak maminych dużą blachę do pieczenia to mnie krew zalewa. Tymczasowy zestaw szafek, umywalka i lustro w łazience też jeszcze służy.

reklama
Czy to oznacza, że nadejdzie kiedyś dzień w którym ja nie zarzucę już tułowiem do przodu żeby z rozpędu wstać sama z łóżka i będę zmuszona serio złazić na czworaka? 😂
Ja mam ograniczone miejsce, z jednej strony dziecko, z drugiej partner. Więc nie tak najłatwiej. Rano jak na już włókna jedna stronę łóżka, to na boczek i wstaje jak człowiek.

Do góry