reklama
olka11135
Fanka BB :)
Upieram się na Inflancką póki co.
Jak coś to oni są bardzo pro butelka i bardzo pro KP jak w latach 80
Ale nie wiem jakie masz plany w tym temacie
olka11135
Znaczy z tym noszeniem to mi szczerze obojętne, bo nosić będzie mąż.![]()
Wszystko nosiły mi położne - nawet jak byłam z kimś
Lady Loka
A ten 30tc to jakaś magiczna granica?Kurde odblokowałam sobie kolejnego schiza, mój bobas siedzi sobie z dupka po lewej i głowa w żołądku, coraz bliżej 30 tydzień i teraz pytanie - wykręci się czy nie?niby ma czas ale się cykam

Wprawdzie skopał mnie tym obrotem wtedy tak, że caly dzien miałam niestrawność, ale no da się. Przecież dzieci nawet później jeszcze sie obracają o 180 stopni
Kosinka94
Moderator
Ja miałam mała walizka i mała torbę. Wszystko do najpotrzebniejsze i w miarę wyliczone by nie wracać z tym do domu. Kupiłam nawet miniaturowy szampon i żel pod prysznicJa to zawsze podziwiałam babeczki z dwoma wielkimi walizami do poroduja minimum z minimum to co potrzebne, bez suszarek do włosów czy zestawu do makijażu
tym samym jedna większą torba w rękę i git.

Kosinka94
Moderator
Mój miał listę i spakowałam się według niej. Na miejscu okazało się że podkłady zapewniali, ale na liście były.właśnie. Też dużo zależy od szpitala. No w Warszawie jest dużo szpitali co zapewniają prawie wszystko. Nawet ubranka dla dziecka.
Ale w sumie patrząc po mnie gdybym się spakowała pod konkretny szpital w którym wiele rzeczy jest i nie trzeba ich brać ze sobą to trochę bym miała lipę jak finalnie trafiłam do takiego w którym nic nie ma. I oczywiście maz może dowieźć, ale to dodatkowy stres i raczej coś o czym się nie chce myśleć na porodówcewiec mimo wszystko wychodzę z założenia, że nawet jeżeli coś zapewniają to warto mieć swoje nawet 1 czy 2 sztuki takich podkładów. Najwyżej nie zużyjesz, a też nie zajmie Ci to połowy walizki.
Klemensa
Nie, te 30 tygodni to wyraz mojego zdumienia że to jużA ten 30tc to jakaś magiczna granica?bo moj Staszek do 28tc leżal poprzecznie i w sumie nikt na to nie zwracał uwagi. Kilogramowe dziecko przecież na totalnym lajcie się obroci.
Wprawdzie skopał mnie tym obrotem wtedy tak, że caly dzien miałam niestrawność, ale no da się. Przecież dzieci nawet później jeszcze sie obracają o 180 stopni![]()

Klemensa
No to że ja to tam pikuś bo najwyżej ja się będę wkurzać ale prosić kogoś żeby Ci podał a tam syfno dokładnie. Nawet łatwiej ogólnie samemu coś tam znaleźć, bo masz wszystko przejrzyście, a w torbie masz wszystko nawalone i żeby coś wyjąć to musisz 19 rzeczy przełożyćwiadomo, jak się układa do torby to jest porządek, ale jak otwierasz torbę po raz 19 to się okazuje, że po porządku to nawet nie ma śladu
![]()

loumarie
Jak coś to oni są bardzo pro butelka i bardzo pro KP jak w latach 80
Ale nie wiem jakie masz plany w tym temacie
Planuje dawać swój cyc.

reklama
Kosinka94
Moderator
Uwierz mi że zraz po porodzie, to ma się wszystko w czterech literach.No to że ja to tam pikuś bo najwyżej ja się będę wkurzać ale prosić kogoś żeby Ci podał a tam syf![]()