reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Pogaduchy długoletnich i nowych starczek ♥️

A czy ktoraś z Was miala jakies ciekawe i niespotykane objawy, ktore wystąpiły tylko w ciązy, ale nie są nigdzie opisywane jako typowo ciązowe?

Ja np. kocham czytac, a w ciązy nie mogłam, odrzucało mnie od czytania. Jedna ksiązka miesięcznie to był sukces, a myslalam, ze nadrobię zaległości.

Pisałam o tym - mi się nigdy w życiu nie śnił i nie śni seks.
Ja to bym nawet chciała, żeby mi się jakieś takie fajne rzeczy śniły - no ale nie. Nigdy w życiu, ani wcześniej, ani teraz.

Dzień przed moją betą 1.4 - mi się śnił i to jeszcze z bardzo znanym kolegą z pracy. Matko boska, nadal się dziwnie czuję jak o tym myślę :D A on mi się nawet jakoś specjalnie nie podoba 😂

reklama
Gdzieś tam na początku dnia było o książkach. Lubię czytać. Mama się wściekała, bo jak coś zaczynałam czytać to nie odkładałam książki puki nie skończyłam. Najgorzej jak szłam z książką do wanny to tak na 3h. Ostatnio mam czas, to miałam więcej poczytać. Tylko nic nie podchodziło. No to wczoraj wypożyczyłem romansidło. Weszło, aż miło. Może uda mi się zmęczyć, kryminał który mam, jak nie to oddam. Książek nie kupuje, lubię bibliotekę.
jaką tematykę lubisz?

Ostatnio najczęściej kryminały i thrillery. Teraz jakoś ciężko idą. Więc będąc w. I ulice widziałam pierwsze z brzegu romansidło. Teraz czytam jeszcze o stalkerze, w sumie nie ma szybkiej akcji i właściwie niewiele się dzieje, ale zaciekawiła mnie.
Łańcuch
McKinty Adrian, Znajdę cię, córeczko
Dorota Glica, arabska tematyka - szokująca wręcz, na silne nerwy na faktach to polecam książki Laili Shukri, mogę podać konkretne tytuły. :) może czytałaś:)

Pisałam o tym - mi się nigdy w życiu nie śnił i nie śni seks.
Ja to bym nawet chciała, żeby mi się jakieś takie fajne rzeczy śniły - no ale nie. Nigdy w życiu, ani wcześniej, ani teraz.

Dzień przed moją betą 1.4 - mi się śnił i to jeszcze z bardzo znanym kolegą z pracy. Matko boska, nadal się dziwnie czuję jak o tym myślę :D A on mi się nawet jakoś specjalnie nie podoba 😂
to u mnie od początku ciazy podobnie. Nie dość, że libido wywala do góry (szkoda, że jak trzeba było się starać to go nie było 🙈) to jeszcze właśnie głupie sny o seksie 😅🙈

Ja ostatnie kilka lat czytalam same poradniki lub książki ktore mogą mi jakos pomóc w zyciu. np Jespera Juula (o wychowywaniu - uwielbiam jego podejscie), Searsow (o
o highneedkach), Gabora Mate (o Adhd i o tym jak mysli wplywaja na nasze chorowanie), Stamateas (o emocjach), Atomowe Nawyki Cleara (o zmianach w zyciu, nawykach), Marcin Wicha (Rzeczy ktorych nie wyrzucilem), ostatnio Chłopki, Glukozowa Rewolucje, kiedys Marie Kondo, Brian Tracy (organizacja, prokrastynacja)

A od wczoraj zdziwienie, czytam Behawiorystę Remigiusza Mroza i nie moge przestać, a skusiłam sie przypadkiem bo w drugiej części jest akurat fragment o Krakowie ktory chcialam przeczytać, i wypożyczyłam najpierw ta druga nie wiedząc ze jest jakas pierwsza..
Takze oto ja która nie lubi kryminałów wkręcam sie w Mroza😱

Oprócz tego z prozy to kocham Sapkowskiego (wlasnie mam w rękach Rozdroze Krukow i nie moge sie go doczekac), Grzedowicza sagę Pan Lodowego ogrodu, lubie tez Tokarczuk za klimaty slowiańskiej wsi pełnej zabobonów i mrocznych bajek, i zawsze sie zachwycam piórem Pilcha

Macie moze do polecenia cos z fantasy w stylu Sapkowskiego, googlalam te ktore podałaś @Lady Loka ale to chyba nie ten styl?

Ja ostatnie kilka lat czytalam same poradniki lub książki ktore mogą mi jakos pomóc w zyciu. np Jespera Juula (o wychowywaniu - uwielbiam jego podejscie), Searsow (o
o highneedkach), Gabora Mate (o Adhd i o tym jak mysli wplywaja na nasze chorowanie), Stamateas (o emocjach), Atomowe Nawyki Cleara (o zmianach w zyciu, nawykach), Marcin Wicha (Rzeczy ktorych nie wyrzucilem), ostatnio Chłopki, Glukozowa Rewolucje, kiedys Marie Kondo, Brian Tracy (organizacja, prokrastynacja)

A od wczoraj zdziwienie, czytam Behawiorystę Remigiusza Mroza i nie moge przestać, a skusiłam sie przypadkiem bo w drugiej części jest akurat fragment o Krakowie ktory chcialam przeczytać, i wypożyczyłam najpierw ta druga nie wiedząc ze jest jakas pierwsza..
Takze oto ja która nie lubi kryminałów wkręcam sie w Mroza😱

Oprócz tego z prozy to kocham Sapkowskiego (wlasnie mam w rękach Rozdroze Krukow i nie moge sie go doczekac), Grzedowicza sagę Pan Lodowego ogrodu, lubie tez Tokarczuk za klimaty slowiańskiej wsi pełnej zabobonów i mrocznych bajek, i zawsze sie zachwycam piórem Pilcha

Macie moze do polecenia cos z fantasy w stylu Sapkowskiego, googlalam te ktore podałaś @Lady Loka ale to chyba nie ten styl?
Nie, to trochę inne klimaty. Ja z tego tylko Wiedźmina czytalam, nie trafilam na nic podobnego.

Ja uwielbiam czytac Cartera, Chattama, Cobena, Gardner, Fitzka...ostatni to jak napisze książkę to zakończenie zawsze mega zaskoczy, polecam 😊

Ostatnia edycja:
reklama
A jakie to klimaty, napiszesz cos wiecej?
Oj mocne 🫣 fitzek, Carter dość krawe opisy ale jednocześnie trzyma od początku do końca w napięciu, nie da się oderwać..
Gardner, Chattam, Coben kryminaly/thriller ale bez takich krwawszych opisów.
Polecam też Mieczysława Gorzke i jego trylogię, super!

Do góry