reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Pogaduchy długoletnich i nowych starczek ♥️

Przy staraniach warto zrobić obie te krzywe jako element diagnostyki. Moja endokrynolog akurat w pierwszej kolejności zleciła te badania, więc może warto zagadać, jeśli masz jakąś nieodległą kontrolę.

Właśnie dopiero co u niej byłam bo na początku czerwca ale najwyżej pójdę wcześniej, dzięki za sugestie 💐

No wiesz.
Całe życie się tak badał, z landryneczką w buzi, po kawusiach z cukrem już od 4, 5 rano. To i glukoza trzymała poziom na badaniu. Wyniki były zafałszowane.
Jak poszedł na czczo i wyszła glukoza za nisko, kazali zdobić krzywą, a on po krzywej się glukozą też nie popisał. 🤣
Glukozę wypił jak oranżadke i jeszcze mówi, że oni mówią, że niedobre a to jak herbatka. 🤣🤣🤣

Kurła, ale cyrk 🤣
Ja to sie czuję jakby mnie ktoś w ch... robił odkad staramy sie o dziecko 😅

Ja też powinnam zbadać na czczo glukozę bez cukiereczków, no to jeszcze przede mną.
Bo ten mój wynik POCUKIERKOWY nocny to też o kant, dupy roztłuc.

Zrób, zrób. Najwyżej sobie obie pokurwujemy 😝🤣

reklama
Właśnie dopiero co u niej byłam bo na początku czerwca ale najwyżej pójdę wcześniej, dzięki za sugestie 💐

Kurła, ale cyrk 🤣
Ja to sie czuję jakby mnie ktoś w ch... robił odkad staramy sie o dziecko 😅

Zrób, zrób. Najwyżej sobie obie pokurwujemy 😝🤣

Muszę, dzisiaj idę do lekarz bez wyniku, obstawiam że na kolejne spotkanie każe to obowiązkowo zorganizować.

Ja cały czas afirmuję, żeby nie była konieczna jakaś super przerwa. 😀 Kiedyś dziewczyny coś pisały, że dzisiaj Ci „młodsi” lekarze już trochę inaczej wykonują ten zabieg czy coś. Chcę w to wierzyć choć nie znam się na tym. 😀 Na razie biorę za dobrą monetę to, że nie bolało mnie nic (a niestety moje towarzyszki z sali już tak), więc może to też w jakimś stopniu kwestia lekarza faktycznie. Pani wiedziała, że ja z tych niecierpliwych, więc wierzę, że zrobiła najlepiej jak mogła. 🥹

A poza tym, miłego piątku, Dziewczyny! ❤️
Która jeszcze ma zwierzaki? 😁
Jakie piątkowe plany poza pracą? U mnie wygląda na to, że pogoda postanowiła się nieco polepszyć 🥳
Też mam psy koty kurczaki kaczki gęsi króliki no i krowy 😊 i chomika bo bym o Marcelu zapomniała 🐹

Ostatnia edycja:
Ja cały czas afirmuję, żeby nie była konieczna jakaś super przerwa. 😀 Kiedyś dziewczyny coś pisały, że dzisiaj Ci „młodsi” lekarze już trochę inaczej wykonują ten zabieg czy coś. Chcę w to wierzyć choć nie znam się na tym. 😀 Na razie biorę za dobrą monetę to, że nie bolało mnie nic (a niestety moje towarzyszki z sali już tak), więc może to też w jakimś stopniu kwestia lekarza faktycznie. Pani wiedziała, że ja z tych niecierpliwych, więc wierzę, że zrobiła najlepiej jak mogła. 🥹

A poza tym, miłego piątku, Dziewczyny! ❤️
Która jeszcze ma zwierzaki? 😁
Jakie piątkowe plany poza pracą? U mnie wygląda na to, że pogoda postanowiła się nieco polepszyć 🥳
U nas dzisiaj chłodno i pochmurno. Odpoczywam i oglądam serial ( na L4 jestem ) i zaraz idę robić obiad 😁
Co do zwierząt to mamy jeszcze chomika 😀 Oto Karmelek 🥰 i ta mała słodka szfajka 🥹😊

Załączniki

• IMG20250525094809.jpg
    IMG20250525094809.jpg
    473,5 KB · Wyświetleń: 27
  • IMG20250422215910.jpg
    IMG20250422215910.jpg
    1,4 MB · Wyświetleń: 27
Właśnie w tym problem, że nie! I nawet zachowałam 12h odstępu od posiłku! A ta mi powie, że albo zjadłam coś nie teges albo za krótka przerwa była 😅
Chyba się kopsne do diabetologa prywatnie 😝
To może za długa przerwa 🤣 Żarty żartami ale mi właśnie cukier wywala jak za długo nie jem. No ale sam ten fakt już świadczy o tym, że coś się dzieje. U zdrowej osoby organizm powinien sobie z tym poradzić. A nie możesz iść na krzywą bez skierowania?

Jezus Maria ! Umarłabym na sam widok tych pająków!
Podziwiam bo gdyby mój chciał mieć takie pająki w domu , to razem z terrarium poleciałby przez balkon chyba . Na samą myśl ,aż mnie zginą w środku jak przy lęku wysokościowym 🤣😁
Ja mam identycznie 😅 pająków boję się w ciul i brzydzą mnie, jak je widzę to od razu mam dreszcze. W życiu bym nie pozwoliła by mieć w domu ptasznika czy innego pająka 🫣

reklama
Do góry