reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Pogaduchy długoletnich i nowych starczek ♥️

reklama
Ja mam niedzielę na odpoczywająco. Ten tydzień to biję już swoje rekordy.
Wyrzuciło mi dziś rano ciśnienie na 168/90. Potem mi spadło do 156... 🤦🏻‍♀️ No dobre i to. Oczywiście pomiar bez kawusi, bo kawusia mnie dziś udusi...
Muszę zadzwonić w tygodniu się umówić na występy do doktury i pilnować czy przypadkiem nie będzie wzrostu.
Z takim to już bym do ginekolog dzwoniła, mówiła że powyżej 140/90 to już niepokojące 😱

@loumarie chyba jednak jakies leki na cisnienie Cie nie omina..

@niezapominajka876 a kiedy jakas wizyte masz? Moze wczesniej odstawia jak zle reagujesz, a wszystko sie ladnie wchlonie
Już się wchłonęło, wizytę mam dopiero 14 października, bo po drodze jeszcze prenatalne. Ostatnio pani dr mówiła ze dobrać do końca, przerzucę sobie po prostu na noc, bo tak też można.

Dziewczyny, robiłyście nifty albo Sanco? Nie chce słuchać że to statystyka 😅 tylko faktyczne wasze odczucia, czy dały spokój i który wybrałyście

Już się wchłonęło, wizytę mam dopiero 14 października, bo po drodze jeszcze prenatalne. Ostatnio pani dr mówiła ze dobrać do końca, przerzucę sobie po prostu na noc, bo tak też można.

Dziewczyny, robiłyście nifty albo Sanco? Nie chce słuchać że to statystyka 😅 tylko faktyczne wasze odczucia, czy dały spokój i który wybrałyście
Ja robiłam sanco i dało mi to spokój, wyszło mi pośrednie ryzyko z idealnym usg. Fajnie było znać płeć wcześniej.
Teraz w drugiej ciąży nie robiłam, ale miałam ryzyko grubo powyżej 1000 plus młoda od początku ładnie pokazuje, że nie będzie bratem 😂

@loumarie chyba jednak jakies leki na cisnienie Cie nie omina..

@niezapominajka876 a kiedy jakas wizyte masz? Moze wczesniej odstawia jak zle reagujesz, a wszystko sie ladnie wchlonie

Nie no, może nie... Codziennie takiego nie mam, standardowo się tam kręcę w okolicy tych 130+/80+. Do 20tc też mam kawałek. Wzrosty miałam 4 w tym tygodniu (w zamyśle górne na równi bądź większe niż 140, a dolne właśnie 90 lub 90+). Może zanim się spotkam z dr to trochę mi się to ułoży. 🤔

reklama

Ja mialam robić wręcz przed ciążą i na poczatku caly czas mówiłam,ze bede robic, ale po prenatalnych zrezygnowałam, ryzyka niskie, lekarz powiedzial,żeby nie robić.

Do góry