reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Pogaduchy długoletnich i nowych starczek ♥️

No ja bym na izbę przyjęć już pędziła
No niby ono spadło, więc może to chwilowa zagrywka. Przynajmniej mam takie nadzieje, myśl o chorobach i jeszcze nie daj losie jakichś hospitalizacjach mnie stresuje.
the eye stare GIF

reklama
Nie no, może nie... Codziennie takiego nie mam, standardowo się tam kręcę w okolicy tych 130+/80+. Do 20tc też mam kawałek. Wzrosty miałam 4 w tym tygodniu (w zamyśle górne na równi bądź większe niż 140, a dolne właśnie 90 lub 90+). Może zanim się spotkam z dr to trochę mi się to ułoży. 🤔
U mnie juz wtedy wjechał dopegyt, acard i magnez :( tez myślałam ze to sporadyczne przypadki ale całe szczęście lekarz ogarnięty i od razu zalecił leki. Zbadaj prosze białko w moczu. Podwyższone łączy sie z nadciśnieniem

No niby ono spadło, więc może to chwilowa zagrywka. Przynajmniej mam takie nadzieje, myśl o chorobach i jeszcze nie daj losie jakichś hospitalizacjach mnie stresuje.
the eye stare GIF
Nadciśnienie uszkadza łożysko. Mimo leków w karcie wpisane starzejące sie łożysko 3 stopnia a to byl 36 tc. Nie straszę ale takie ciśnienie na poczatku nie jest prawidłowe

Nadciśnienie uszkadza łożysko. Mimo leków w karcie wpisane starzejące sie łożysko 3 stopnia a to byl 36 tc. Nie straszę ale takie ciśnienie na poczatku nie jest prawidłowe

No właśnie dr moja na ostatniej wizycie kręciła nosem na ciśnienie graniczne z przedostatniej wizyty i bieżące i stwierdziła, że coś jej tu sabotaż powoli wywijam.
Kazała mi przynieść książeczkę pomiaru jaki mam na co dzień na kolejną wizytę, bo była ciekawa co ja mam tak dzień w dzień jak się nie widzimy... a że to był czas mojego covidu, to ciśnienie w domu było przepiękne. Teraz covid sie wyniósł, to ciśnienie nadrabia. 🙈

No właśnie dr moja na ostatniej wizycie kręciła nosem na ciśnienie graniczne z przedostatniej wizyty i bieżące i stwierdziła, że coś jej tu sabotaż powoli wywijam.
Kazała mi przynieść książeczkę pomiaru jaki mam na co dzień na kolejną wizytę, bo była ciekawa co ja mam tak dzień w dzień jak się nie widzimy... a że to był czas mojego covidu, to ciśnienie w domu było przepiękne. Teraz covid sie wyniósł, to ciśnienie nadrabia. 🙈
Skrupulatne notatki, nie odpuszczaj 😁

reklama
U nas wczoraj był festiwal dyni i pierwszy raz mój mlody skorzystał :) zrobiliśmy dynię z tuszu, takiego przybijanego na szablon gąbeczkami. Fajna zabawa:)
Mój to wszystkie dynie chciał miziać i zabierac do domu, żebym z nich zrobiła kluski dyniowe. Tak się kończy wymyslanie zamienników za leniwe 🤣

PS. Czytałam ostatnio, że w USA już ciśnienie powyżej chyba 130/85 zaczynają traktować jako wskazanie do wdrożenia leków, więc i u nas pewnie te granice zaczną być niżej, bo mamy bardzo duże peoblemy z tym jako społeczeństwo.

Załączniki

• 20250914_155852.jpg
    20250914_155852.jpg
    1,5 MB · Wyświetleń: 30
Do góry