reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

witam dziewczyny :)

MaMi- gratulacje :D juz wszystkie w komplecie jestesmy :-)
Bozienka- super informacje :-D
Tunia- wracaj do zdrowka
Angel- no ciekawa jestem co z tymi wezlami u malego... a tutaj sie czegos dowiedziec...

Ja dzis wywalczylam lekarstwo dla malej na te plesniawki... chcieli nas umowic na przyszly tydzien ?!?!?!:wściekła/y: uwierzycie w to?!?!:no: zrobilam awanture przez telefon, ze to nie powiazne jest i czy naprawde musze czekac az mala przestanie jesc zeby nas przyjeli... no i udalo sie mamy lek... eh ta sluzba zdrowia tu...

u nas tyleczek lekko zaczerwieniony, uzywamy j&j w dzien a na noc sudocrem, pieluszki papmpersy wciaz 1 :sorry2: ale juz mam zamiar wykonczyc to co mamy i bedziemy uzywac 2 :-)
wam juz maluchy wyrastaja z ciuszkow na na Nellke robia sie ciuchy dopiero dobre :)) bo wczesniej wszystko wisialo na niej...

atomowka- my tez same w domu i mala tez wisi na mnie non stop... eh czasem wlasnie nawet nie ma jak sniadanie zjesc ... (teraz sie juz nauczylam i zawsze gonie T zeby mi jakies tosty zrobil przed praca...)

spokojnej nocy zycze ;-)

reklama
hej Bozienka my dziś byliśmy w poradni patologii noworodka i na szczęście poradnia szczepień nas ominie ;) mamy szczepić normalnie a co do reszty to wszystko ok morfologię mamy tylko zrobić bo coś tam było słabo.. i doktor chce go widzieć na kontrole co jakiś czas no bo jednak wcześniaczek.. ważymy już 4070g :-) (po porodzie 2270g)
kurde dziewczyny to u mnie ta biedronka jakaś gorsza bo jak dla mnie te dada są beznadziejne.. a z pampersami to już w ogóle porównania nie ma :szok: przeciekało, nawet kupy wyłaziły kończę opakowanie i wracam do pampersów, próbowaliśmy też huggisa niby już lepsze od dady ale rewelacji też nie ma
nasza biedronka widocznie ma gorszy towar a szkoda bo cena 30zł za paczkę to marzenie

Witam sie wieczornie nie mam czasu nadrobić , wieczorem może sie uda zasiąść i poczytać
Chciałam tylko powiedzieć mamuska z UK ze mam namiar na tanie i podobno bardzo dobre pieluchy - opisałam w odpowiednim wątku ;) odmeldowuje sie - moje dziecko- bluszcz wzywa ;-)

renia to super ja jade w czwartek z mala do poradni ;) a ja ci powiem ze jestem z dady zadowolona na poczatku mialam happy co prawda byly zaduze ale wtedy zdawalu egzamin jak zaczely sie robic dobre zaczely przeciekac z pampersow niebylam zadowolona tez uzywalam i przeciekaly a dada powiem ci ze super nieprzeciekaja pupa nawet niejest taka mkra no super baslam sie ze bede miala rtak jak z synkiem,synek tolerowal tylko pampersy pampersa po innych momentalnie pupa czerwona odparzona :( a niunia dade zarabiscie toleruje :) ej znowu mialam wam cos pisac ale synek mnie wyprowadzil ze skupienia ;) biedaczek budzi sie cochwile bo wie ze tata ma przyjechac jutro i jechac z nim do krakowa :( a myslalam ze sie obejdzie bez tegooo ....... bez niego :( wsumie to do krk jedziemy w czwartek ale on przyjedzie w srode ciekawe gdzie bedzie spal bo napewno nie umnie !!!!! chyba ze znou tqk bedzie ze ja zasne a on wykorzytsa i tez zasnie :(

Kamilaedi ja datarin ( na plesniawki) dostałam przez telefon nawet nie sprawdzał czy ma - ale ja z tym lekarzem miałam już przeboje a ze z lekarskiej rodziny to zamienilismy 2 słowa na temat zecznika praw pacjenta, pomyłek lekarskich, niedopełnienia obowiązków i konsekwencji i od tamtej pory nigdy nie miałam problemów, apoitmenty mam zawsze kiedy potrzebuje itd. Walka z plesniawkami stoczona ;) ja za radami z polski scieralam jeziorem jalowymi gazikami i dopiero smarowalam lekiem na paluch - jak w ulotce, a i jak karnisz piersią to brodawki po każdym karmieniu trzeba dokładnie myć i smarowac tym samym co buziaka - nawet jeżeli nic sie z nimi nie dzieje

Bozienka biedny ten twój maly;( najgorsze jak dziecko coś przeżywa i spac nie może ;( nie znam szczegółów ale nie za fajnie, może uda mu sie przesłać noc- oby.

hej kobietki, gratuluje wszystkim mamusiom już jesteśmy wszystkie z naszymi maluchami :))) ja mało sie udzielam bo mała wiekszosc czasu nam zajmuje ze nawet nie mam czasu wejsc na forum ani nic zjesc :/ ciagle cyc i cyc a wczoraj to istana katorga, mała dostała od rana kolek i 10 minut cyc, 10 min spania i płacz i tak wkółko :/ na spacerze troche sie uspokoiła ale powórcilismy do domu i znów to samo wiec poleciał maz do apteki i kupił BOBOTIC i na szczęście na noc przeszło :)) musze moja diete troche poobserwować bo pewnie przez coś co zjadłam mała sie darła cały dzień a dzisiaj znów łapiemy siku do woreczka, właśnie czatuje, małą rozebrałam została w samych bodach i czekamy na siku, może któraś pobierała mocz do woreczka?? bo później nie wiem co mam z nim zrobić czy zawiązać czy do pojemnika na mocz wsadzić??

cze
ja jedna reka oczywiscie, bo maluch wisi, kurde ja nie wiem jak inne dzieci 10- 15 min na piersi i najedzone ida spac :eek:

last- tak, tak- z woreczka do pojeminiczka sterylnego :tak: tez pobieralam mojej Julce i byla jazda, ze hej. milion razy sie odkleilo, wylalo, badanie wyszlo niejasne i tak sie 'bawilismy' iles tam razy. ale mam nadzieje, ze u Was pojdzie latwiej.

wczoraj juz nie dalam rady zajrzec, choc Iggi zasnal cioci w wozku na spacerku i spal od 16 do 19 wow :-)
wszyscy odjechali, mala sie wylatala na podworku i tez mi padla, wiec sobie chate troche odgruzowalam.

zaraz sie ubieram i idziemy szczepic i wazyc malucha, ciekawa jestem ile wazy, ale ja sama nawet widze, ze rosnie :-)

milego dnia wszystkim.

reklama
hej hej
rosną dzieciaczki ... moja Duszka to jak Kamili Nell też zaczyna wchodzić w rozmairówkę :-D.
U nas puki co problemów z odparzeniami nie ma . Mimo że stosujemy tetrę i czasami leży w mokrej pieluszce :cool2:Ja smaruję liomagiem zielonym ale tylko wieczorem ewentualnie po kupce ....

Piszecie o tych szczepionkach i powiem Wam że jestem w szoku jakie są ceny :szok: Ja z oczywistych względów się nie interesowałam ale myślałam że jest to kwestia 50-80 zł :sorry:

Kurczę lecę do Duszki po płaczę ;-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry