jestem po wizycie u okulisty,masakra jak mi wzrok się zepsuł,może i ciąża ma wpływ na tą wadę,mam astygmatyzm i oko lewe +4 a było 2 kiedyś,na razie szła mniejsze nie 4 tylko 2 bo nie dam rady takich nosić gorzej widze,może po porodzie się jeszcze zmieni więc wizyta za 6 miesięcy
już wzięłam sobie oprawki,Klaudii wymianę szkieł i dla Agi muszę nowe oprawki bo tamte nie da rady naprawić,więc następna kasa pójdzie
co do położnej to zawsze właśnie położna przychodziła po porodzie do domu do mnie i do dziecka,jak coś się działo zawsze mogłam do niej zadzwonić,teraz jest tak ,że od 21 tygodnia ciąży również położna obejmuje nas opieką oprócz gina,więc nie wiem jak jest w innych miastach ale powinno to obowiązywać wszędzie,albo ja do niej ide albo ona przychodzi do mnie zawsze dopasuje się do mnie i nie odmówi jak trzeba coś doradzić,mierzy ciśnienie słuchamy serduszka i taką opiekę właśnie jesteśmy objęte od 21 tygodnia ciąży,też o tym nie wiedziałam,koleżanka mi powiedziała
a na nasz położne naprawdę nie można narzekać bo są superowe i bardzo pomocne,jak coś z dzieckiem się działo i nie byłam pewna co robić to przyjeżdżała i mówiła co w takiej sytuacji zrobić,bo lekarzowi nie chciało się na wizytę domową przyjść
ale się rozpisałam
marnie się czuję,okropnie drapie mnie w gardle jestem niekontaktująca i ciężko dzisiaj z energią
Ajako czekamy na wieści z wizyty
pinula chwila odpoczynku na pewno nie zaszkodzi
Angel tulaj go tulaj
tunia pewnie za dużo miałaś hihihihi oj te rachunki to najgorsze
villandra super dzieła
Perelandra są takie u nas i sama mówiła,że właśnie od 21 tygodnia mają ciężarne pod opieką a później po porodzie
dzisiaj jedna dzwoniła do niej bo ma termin na dzisiaj a gin nie dała skierowania do szpitala i pojechała robic jej ktg