reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

dziewczyny dziękuję za rady, czy któraś wie jak podłączyć zmywarkę;D? kupilismy Candy, bo miała bardzo duzo pozytywnych opinii i programy "szybkie" na których mi zależało, bosha było kilka fajnych ale te do zabudowy miały programy dość długie, też lubię te firmę, moja mama ma ich zmywarke i pralkę i zachwycona, ja mam piekarnik bosha i sprawuje się super, zobaczymy jak będzie prał naczynia nowy zakup. grunt, że koniec z myciem gaaaaróóóóóóów:D i tak za rok planujemy zmianę mieszkania więc może przez rok się nie zepsuje;)

reklama
Wróciłam od lekarza. No i trochę się podłamałam. Morfologia słaba, pogorszyła się od ostatniego razu. Przepisał mi Sorbifer Durules- 2 razy dziennie po 1 tabletce.

O moczu to się lepiej nie wypowiadać, bo mam chyba wszystko co możliwe w nim. Dostałam skierowanie na bakteriologię w szpitalu. Dwa dni z rzędu muszę zawieść mocz z rana i dopiero wtedy podejmie decyzje co robimy. Nie chciał od razu przepisywać antybiotyku, woli sprawdzić jeszcze wynikami.

Ogólnie się trochę podłamałam i mnie jakaś deprecha dopadła :(

Maruusia nie łam się, ja też dostałam Sorbifer i łykam, tylko to trzeba na czczo i popić śliną, żeby zadziałało, a później w ciągu dnia też przed jedzeniem, żeby żołądek był pusty, bo inaczej podobno nie ma sensu,
popijaj żurawinę, można kupić sok w aptece nie zaszkodzi a może wybić co nieco bakterii, głowa do góry:) a masz jakieś dolegliwości z pęcherzem?

Ale mam dobrego męża… nie musiałam lecieć z siuśkami do laboratorium, bo mi je odstawił :-p

mini- gratulacje dla siostry!! :-)
Maria współczuję takiego lekarza i radze zmienić, nic nie tracisz a zyskać możesz spokój…:baffled:
kindzia no to dawaj – igła nici, jakieś prześcieradło i będziesz szyła strój pastuszkowi. Oczywiście baranica obowiązkowo :-)
Almanda jeśli chodzi o zmywarki to ja polecam electrolux, moja siostra zajmuje się sprzętem kuchennym i jak kupowaliśmy to sama mówiła, że tylko ta firma… no ale przeczytałam, że już kupiłaś :-) (u mnie najkrótszy program trwa 36 minut :tak:)

Jeśli chodzi o ćwiczenie oddychania to moja koleżanka podczas porodu nie była w stanie liczyć oddechów (do 3) więc oddychanie i liczenie to podczas porodu bardzo skomplikowana sprawa :tak:

Maruusia nie łam się, ja też dostałam Sorbifer i łykam, tylko to trzeba na czczo i popić śliną, żeby zadziałało, a później w ciągu dnia też przed jedzeniem, żeby żołądek był pusty, bo inaczej podobno nie ma sensu,
popijaj żurawinę, można kupić sok w aptece nie zaszkodzi a może wybić co nieco bakterii, głowa do góry:) a masz jakieś dolegliwości z pęcherzem?

Ostatnio miałam 2 dni gorsze, tzn. swędziało i piekło. Teraz już raczej spokój.
Już wzięłam 1 tabletkę, ale z tych nerwów zaraz zagryzłam czekoladą :/ No nic, jutro się poprawię.

Maruusia, nade mną też szpital wisi. Pomyśl, że to tylko ratunek. Czy w tej byłej zagranicy byłabyś tak zaopiekowana? Trzymaj się !

W Londynie miałam zawsze znakomite wyniki... Nigdy ich nie widziałam, więc trudno mi powiedzieć jak było na prawdę. Chociaż nie sądzę, że w szpitalu w moczu nigdy nic nie miałam, a prywatnie zawsze mi coś wychodzi...

Maruusia dzisiaj większość problemów można szybko i skutecznie opanować - najważniejsze, żeby zawczasu wszystko wykryc i dokładnie wiedzieć, z czym sie ma do czynienia - wtedy kuracja skuteczniejsza, więc głowa do góry - na pewno uda sie wszystko wyprowadzić na prostą ;-)

Amandla acndy to też dobra firma i na pewno posłuży Ci dłużej niż ten upragniony rok. Co do podłączania, radziłabym skorzystać z instrukcji. U mnie podłączenia dokonywał znajomy hydraulik, w sumie z dalszej rodziny (tylko cenę miał bynajmniej nie po znajomości, jak się okazało :cool:)...

Perelanra, dziękuję za radę:) też jestem zdania, że boshe i elektroluxy są naj, ale jakoś ta mi się spodobała i znalazłam strasznie dużo pozytywnych opinii o niej w sieci, no i była od ręki dostępna w sklepie, a już po dzisiejszym zmywaniu byłam zdeterminowana do kupna:D mój mąż też, bo bidulek zwykle wieczorami ogarniał zlewozmywak:) MY oboje jesteśmy tacy postrzeleńcy, że najpierw robimy później myślimy, no ale póki co nam te pomysły się udają:)

Villandra, ja też bym chetnie poprosiła hydraulika, ale mój mąż się tak rozochocił tym podłączaniem, że nie mam serca wprowadzaj konkurencyjnego samca do podłączania:D niech się chłopak sprawdzi, najwyżej jak coś spier... to hydraulik naprawi;D

Maruusia
to po żurawinkę jak piecze, póki co wystarczy, a w Polsce może te laboratoria jakieś bardziej dokładne są:) uszy do góry, wyniki można poprawić, grunt to dobra diagnoza;)

Ostatnia edycja:
Maruusia He,he, ja wczoraj czekoladę pożerałam, na myśl o szpitalu:)
Ale perspektywę jakiegoś ewentualnego pobytu tak traktuję dziś tak, jak powyżej napisałam . Bardziej profilaktycznie niż leczniczo.
To ciekawe z tymi Twoimi wynikami..

reklama
Almanda ja tez jestem osobą typu - dziś decyzja - dziś zakup, bo jak nie kupie czegoś od razu to już raczej nigdy nie kupię... a nasza zmywarka działa 4 lata bez zarzutu, mam nadzieję, ze Wasza też taka będzie.
Dobra i cierpliwa z Ciebie kobieta, że pozwalasz mężowi na realizowanie jego męskich ambicji :-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry