reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

Ale macie dobrze :) weekendujecie się :) a ja od ubiegłego wtorku miałam tylko pon (15) wolny a pracuję jeszcze do środy w ciągu, chyba poniedziałek sobie na żądanie wezmę bo nie wiem jak dam radę...
Powiedzcie mi czy jecie/jadłyście krewetki w ciąży??
Dziś mnie tak naszło zrobiłam z masełkiem z pół kilo i wciągnełam :D niemalże sama :) mama mi tylko odrobinkę pomogła.... a teraz wyrzuty sumienia bo różnie piszą jedni, że można inni, że nie...

reklama
Jemy krewetki, byle nie surowe (ale w Polsce dostać surowe to w ogóle wyczyn). Według wytycznych amerykańskich krewetki są jednymi z najbardziej polecanych w diecie ciężarnej stworzeń morskich.

hej ale się rozpisujecie chyba nadrabiacie strony zaginionego wątku :-)

ja dziś się znowu złaziłam z teściowa po mieście, tylko co my przez ten tydzień się nałaziłyśmy to nie wiem czy przez rok sama zrobiłam :-) ale na spokojnie bez przemęczania się to chyba zdrowe dla dzidzi :)

dziś znów mnie na śledzie naszło ochhhhh :D marzec to w końcu znak zodiaku ryby :-):-D

nie wiem juz nawet co mam napisać bo dużo tematów poruszałyście, ostatni burza, u nas też niezła przeszła piwnice nam znów zalało i pojechaliśmy z mężem kupic nową pompę bo stara juz nie wyrabiała, w zeszłym tygodniu jak po teściową pojechaliśmy to też nas zalało i woda stała aż po pas prawie i nam piec zalało :-:)wściekła/y: zgłosiłam szkodę bo mamy dom ubezpieczony ale czy zwrócą coś... zobaczymy, na razie nie mam nawet ciepłej wody w domu dobrze, że jest ciepło bo centralne też by nie działało płakać mi się czasem chce na takie rzeczy, zawsze coś się musi stać złego, kiedy myślisz że w końcu będziesz mieć z górki ehhhhhhh :(

dziś mój mąż mnie w sklepie po brzuszku zaczął głaskać i stwierdził, że teraz już go czuć że tam mały lokator się zadomowił, tak mi się zrobiło fajnie :tak:

idę pojeść trochę winogrona i odpocznę przed TV

pozdrawiam was gorąco

Ja padam na twarz. Dziś mnie ogólnie rozpiera energia, ale chyba przesadziłam. Bolą mnie plecy i głowa. Rano wypiłam kawe z dużą ilością mleka i mnie ta kawa tak rozpędziła, że przez cały dzień sobie chwili nie usiadłam. Teraz ze mnie wychodzi zmęczenie :( Ale w pracy nadgoniłam z robotą. W domu posprzątałam i nawet sparzyłam kapuste na gołąbki, bo mnie naszło... więc jutro będe gołębie zawijac i dzięki temu w niedziele będę miała wolne i nie będe musiała robic obiadu. Ale teraz to ide pod prysznic i spac. Jutro też do pracy. Będe spac dziś jak zabita...

Kasiurek najlepiej zapytać lekarza . Bo jak przyjmujesz witaminy to dodatkowa dawka witaminy A z tranu może być niepożądana . Natomiast jeśli ich nie przyjmujesz to wydaje mi się że powinno być ok . Słyszałam też opinie żeby jednego dnia łykać tran drugiego witaminy ... i tak na zmianę .
A czemu chcesz łykać tran ???

Krewetki sa ok, ale musza byc dobrze ugotowane/usmazone, tzn nie surowe w srodku

Ja mam zestaw witamin dla ciezarnych, gdzie jedna tabletka to witaminy a druga to omega-3, czyli tran, baz dodatkow witaminowych. Biore obydwie codziennie.
Ale lepiej zapytac lekarza, czy w aptece, ktore sa ok.

reklama
Do góry