reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

reklama
Czy ktos wie ze czy juz w ktoryms miesiacu mozna okreslic plec?

Przy usg genetycznym tym w 11-13 tygodniu na dobrym sprzęcie już się czasem da, ale to może być jeszcze błędne. No i łatwiej "wyczaić" chłopca, chociaż to co się weźmie za chłopca może być pępowiną;-). U mnie się nie dało stwierdzić, więc czekam do połówkowego w 20 tygodniu.

Atomówka - to może zapisali Cię do lekarza, który wykonuje testy Pappa. Nawet, jeśli nie robisz krwi, to może Ci wyliczyć ryzyko z usg. Mi właśnie lekarz polecał kilku takich lekarzy z Babki, bo choć sam też robi usg, to wolał, aby akurat to wykonał lekarz z odpowiednimi kwalifikacjami. No nic, do czwartku niedaleko, to się sama przekonasz.

Tunia - Płeć można już określić na tym etapie, w którym my jesteśmy, ale wszystko zależy od jakości aparatu usg, umiejętności lekarza i ułożenia dziecka - czasem po prostu nie chce się odpowiednio ustawić.

niebylo mnie a tu takie nowosci !!!

ja bylam wczoraj u endkrynologa od 18 do 22 !!!! no i wiki ok tarczyca -usg-tez ok . No i zaczyna sie mam chodzic co miesiac (z wynikami TSH,FT3,FT4) no i jeszcze kłucie zyly do gina yhh biedne moje żyłki ;/ no i mam brac magnez z b6 (nazwe zapomniałam) rano popoludniu po jednej a wieczorem 2 na sen ;p jak ustapia skurcze nog to wtedy dwa razy dziennie !!!!!

Bozienka - a dal ci cos gin jakie tebletki zeby sytuacja si enie powtorzyla ??

ahoj Kobitki! strasznie dawno tu nie zaglądałam, ale już niedługo mam nadzieję,że będę miała większy luz i popiszę z Wami :)
czy Wy też co 15 minut biegacie do łazienki?:D nie mam zapalenia pęcherza, bo już tę kwestię sprawdzałam, ale trochę mnie przeraża ta częstotliwość ;D

kasiurek dal dal ale cos czuje ze bede stalym bywalcem szpitala :( znowu brzuch twardy i pobolewa :( a mam brac luteine pod jezyk 2x1 magnez 2x1 nospa 2x1 i jeszcze dowcipne ale to inna bajka ;) zobaczymy co powiem moja gin 15 ide doniej wiec moze sie to wsyztsko poprawi
Doris a co do plci to nie tak dokonca mozna ustalic w 12 tyodniu ja bylam i lekarz mowi ze niby cos ma pomiedzy nuzkami ale zawczesnie zeby cokolwike mowic i niechce zgadywac a ma bardzo dobry sprzet
aaa i zapomnialam dodac dzisiaj mi sie zaczol 16 tydzien wedle usg i wszelakich pomiarow :)

Ostatnia edycja:
Hej kobitki! Ale dziś produkujecie, a ja nie mam coś weny do pisania

Bozienka Ty to kolanka zaciskaj, zęby na Twojego M też, a najlepiej to olej wszystko dookoła i ciesz się ciążą :tak: w ciąży stres niewskazany, a w Twoje sytuacji, to juz całkiem powinien być zakazany ;-)

Amandla ja ganiam często w dzień i minimum raz w nocy (czasem po 3-4 razy). Jestem tym zaskoczona, bo w pierwszej ciąży to nawet pod koniec tak często nie ganiałam jak teraz :sorry:

Atomówka z tym USG to może byc tak, że jedna osoba robiła Ci USG i zapisywała fotki z pomiarami a druga, która lepiej się zna, będzie robiła opisy do tych fotek?

ja jestem ciekawa czy odstanę polecenia że mam brac witaminy, bo póki co wyniki mam ksiązkowe (az się zdziwiłam, bo robiłam tez jakoś z początkiem roku i były o wiele gorsze). Zawieruchy remontowej ciąg dalszy - na szczęście bałaganienia juz dużo raczej nie będzie, bo dziś szwagier zaczął kłaść płytki na ścianę, a teraz M dalej kładzie - mam nadzieję, że juz bliżej niz dalej końca remontu...

Jutro w końcu puszczam mała do przedszkola - już z nią o wiele lepiej, czasem coś jej z nosa jeszcze pocieknie, ale tragedii nie ma. Ja za to zasmarkana chodzę i w nocy spać przez to nie mogę... A po południu na dodatek zaczęła mnie boleć głowa... zaraz uciekam do łóżka, może corka da mi dzisiaj pospać :sorry2:

Miłego wieczoru :-)

reklama
a jaki magnez ?? sory za wypywanie bo ja tez musze brac dlatego ze brzuch twardnieje i mam brac rano i popoludniu po jednej na wieczor po dwie dopoki nie bedzie lepiej czyli 3-4 dni. no i jakis specyficzny magnez z b6 dla kobiet w ciazy (nazwe jak chcesz to podam pozniej musze w notatkach sprawdzic ;p) duphaston mam 2x1 i jak cos bardziej kluje boli to no=spe

mi na usg data przesunela sie z 13 na 8 marca - wiec pewnie jak z synkiem bedie za za jakies 2-3 tygodnie bedzie starszy niz om o 2-2,5 tygodnia !

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry