reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

Doris super że Emilka to taki dzielny przedszkolak :tak:

Mnie lekarka dała na próbę witaminki PregnaPLUS mają one dość duży skład kwasów omega 3 , ale nie wiem jak się po nich czuje bo jeszcze ich nie brałam :-)

reklama
Bozienka najważniejsze, że już wszystko ok... ciekawa jestem czy dostałaś taką kroplówkę, po której ma się kołatanie serca; mnie dali taką na zrelaksowanie macicy, a że dostałam tego kołatania, to dorzucili relanium; na szczęście lekarz który przyszedł na dyżur rano odstawił to dziadostwo stwierdzając, ze to za wczesna ciąża na takie kroplówki (to był 10 tydzień) :confused:

Bozienka bardzo dobrze, że pojechałaś :) grunt, że z maleństwem wsio ok :) a teraz uzupełniasz grupę leżących ;) co było przyczyną tego bólu???
Ja jakieś dziwne skurcze macicy mam ;/ co jakiś czas ;/

napisałam post i mi wsiąkł :szok:

jestem po wizycie wiadomości w odpowiednim wątku

muszę dzisiaj do szkoły iść a tak strasznie mi się nie chce,strasznie ten kręgosłup mi dokucza i ciężko mi sie chodzi

Tunia ja mam termin póki co
Ja witamin nie biorę wcale, na pierwszej wizycie inna lekarka mi zaleciła i dała próbkę jakiś, ale jak już poszłam do lekarki swojej to mi odradziła

Miśka ogólnie chodzę państwowo, ale teraz na to USG idę prywatnie

Doris
nie mam dość rad, bardzo mi pomagają i utwierdzają w przekonaniu,że ja mam rację a nie on. Na USG zapisałam się do Babka Medica

Jeżeli chodzi o apetyt to ja wcale nie jem dużo, a wręcz wydaje mi się,ze nawet mniej niż przed ciążą. Nie mam apetytu
Z zaparciami też nie mam problemu, ani ze zgagą

Atomówka - ja chodzę do Babki Medica do lekarza. Dał mi parę nazwisk, żebym zrobiła usg u lekarza, który ma uprawnienia do wyliczania procentowego ryzyka na podstawie usg (jak byś chciała to mogę wysłać na priv, jak wrócę z pracy), ale ja chcę zrobić też test z krwi i wychodziło mi taniej w Multi-Medzie, stąd moje przeboje z tym usg. Do Mediki jednak chodzę regularnie i miałam kilka razy usg (również w poprzedniej ciąży). Wyniki miałam od razu.

no cuz dzidizol sie zaczol pchac ;) mialam skurcze macica caly czas napieta stawiala sie lekarz powiedzial ze gdybym nieprzyjechala to moglo by sie skonczyc na stracie ciazy :( dzidizus sie ma rewelacyjnie mialam usg co prawda pan doktor powiedzial ze on niejest od podgladywania i niepowiedzial mi co tam ma pomiedzy nuzkami ale zmierzyl dzidizusia co prawda hmm tylko glowke i nuzki bo powiedzial ze to im wystarczy wiec dzidizus nuzke ma 20 mm fachowo sie to zwie FL-20mm=15+6dni a glowke BPD-40mm=15+5 jak sprawdzalam w necie to to BPD 40 mm rowne jest 17+3 dni ale jak pytalam lekarza mowil ze wszystko jets w normie ktegoslupek caly powloka brzuszna zachowana hehe jak to fachowo nazwal dzidizol urusl jak niewiem malutki czlowieczek sie zrobil szkoda zed mi zdiecia niedali :( ale wazne ze wszytsko znim dobrze coprawda niedokladnie go widzialam bo musialam zurawia zapuscic zeby cos w tym monitorku zobaczyc ale dalam rade :)

no cuz dzidizol sie zaczol pchac ;) mialam skurcze macica caly czas napieta stawiala sie lekarz powiedzial ze gdybym nieprzyjechala to moglo by sie skonczyc na stracie ciazy :( dzidizus sie ma rewelacyjnie mialam usg co prawda pan doktor powiedzial ze on niejest od podgladywania i niepowiedzial mi co tam ma pomiedzy nuzkami ale zmierzyl dzidizusia co prawda hmm tylko glowke i nuzki bo powiedzial ze to im wystarczy wiec dzidizus nuzke ma 20 mm fachowo sie to zwie FL-20mm=15+6dni a glowke BPD-40mm=15+5 jak sprawdzalam w necie to to BPD 40 mm rowne jest 17+3 dni ale jak pytalam lekarza mowil ze wszystko jets w normie ktegoslupek caly powloka brzuszna zachowana hehe jak to fachowo nazwal dzidizol urusl jak niewiem malutki czlowieczek sie zrobil szkoda zed mi zdiecia niedali :( ale wazne ze wszytsko znim dobrze coprawda niedokladnie go widzialam bo musialam zurawia zapuscic zeby cos w tym monitorku zobaczyc ale dalam rade :)

niech ten Twój maluszek siedzi jeszcze w brzuszku u mamy grzecznie,a nie tu straszy mamę

dobra obiadek zjedzony czas szykować się do szkoły na to zebranie,a strasznie mi się nie chce

reklama
Cześć dziewczyny wczoraj się odezwałam i później dzieci oderwały mnie od komputera i nie było kiedy. Dzięki za miłe przywitanie:)Mam już 2 ,w tym córka jest z marca ale 2002r.A moje najmłodsze ma 5 lat :)Podobno jak trzecia ciąża to kobieta wszystko wie tylko ze każda jest inna naprawdę.I ta mi dała mi popalić już jak nie bóle głowy to cały czas mdłości bóle kręgosłupa straszne humory (na tym oberwał mój mąż )Straszny trądzik na twarzy :(Zapominam o wszystkim a wcześniej to ja o wszystkim pamiętałam i wiedziałam gdzie leży.I bezsenność a rano zombi.W czwartek mam USG :)Znowu zobaczę mojego malucha. Dzięki za podpowiedz jak wstawia się suwaczek :)I proszę jeszcze o info jak wstawia się zdjęcia na forum.Pozdrawiam wszystkie marcówki.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry