• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

ahoj kobitki,
my wybieramy się z mężem w sylwestra na bal dziennikarza.....tylko jeszcze nie wiemy czy tvn czy polsat, a może sylwester z jedynką:D
przychodzą do nas znajomi ( też w ciąży), więc będzie kameralnie i domowo. Pewnie upichcę coś dobrego, właśnie sie zastanawiam co:)
odnośnie wyprawki to pomyśle o tym po nowym roku, ciuszków mam nadmiar , samych bodziaków i śpiochów chyba ze 30 par, więc z ubrań nic nie planuję kupować, łózeczko, wanienkę i troche pieluszek flanelowych i tetrowych kupiliśmy wczoraj, a poza tym to tylko kosmetyki i higieniczne rzeczy muszę dokupić:)
szukam jeszcze jakiejś fajnej torby na pieluchy, takiej do wózka i do noszenia na dziecięce rzeczy, strasznie duży wybór na allegro, nie sposób się zdecydować...

Ostatnia edycja:
reklama
hejo laski!
ja zyje, podczytuje Was nawet, ale jakos nie mam weny, moze dzis po wizycie, jak mi powie, ze jest wszystko ok.
Na razie czuje sie beznadziejnie, do tego od pierwszego dnia swiat jestem poklocona z moim na smierc i zycie i patrzec na niego nie moge, drazni mnie sam jego widok i nie wiem co to dalej bedzie, bo ja postawilam jeden warunek, a on poki co ma to w nosie.

a wiec ja sylwka w domu, tez poogladam tv, ewentualnie pojade z mala od mojej sis, bo tez sami siedza, zobacze jak sie bede czula.

przed swietami sie narobilam jak dzika, w swieta w sumie tez, teraz chyba to odchorowuje, wczoraj to mnie cale cialo bolalo i tak dziwnie brzuch, nogi, pachwiny, krocze, myslalam, ze juz chyba urodze w nocy, ale padlam spac chyba kolo 21 i spalam do rana.

widze, ze Angel juz szczesliwie ze swoim J. w Londku, to teraz odpoczywaj kochana, podroz musiala byc serio bardzo meczaca. pamietam jak ja tak latalam w ciazy, to pozniej dochodzilam do siebie przez kilka dni.

ide sie szykowac na wizyte, pozdrowka laseczki!

ja zrobiłam przeglad ciuszkow i kocykow i powiem Wam ze mam 2 kocyki z naszyta aplikacja na srodku i one sa niewygodne co z tego ze ladne ale jak mam dziecko tym okrecic skoro na plecach bedzie mialo potem niewygodnie... jeden kupilam sama z truskaweczka mala na srodku a 2gi dostalam ale on to ma mega wielka glowe psa na srodku... na szczescie mam jeszcze 3 inne wiec do szpitala bedzie co zabrac,
co do ciuszkow to nadal mam wrazenie ze mi brakuje duzo, mam 1 spiochy na 56, musze wiec kupic jeszcze z 2 najlepiej takie wyprawki do szpitlaa i juz.
powiem Wam ze ja nie boje sie wychowania i potem opieki nad malenstwem ale porodu tak i to coraz bardziej dzis poczytalaam sobie na forach opisy porodow mam z grudnia... masakra jakas... wszytskie pisaly ze plakaly z bolu nie mogly sie ruszyc darły sie itd... sama rozkosz - co prawda kazda z mam napisala ze caly bol szedl w zapomnienie wraz z zobaczeniem malenstwa ale... uhhh boli mnie juz teraz

ajako biedna Ty - tak to już widać jest z tymi facetami: z nimi źle, bez nich jeszcze gorzej :no: Nie poddawaj się - trzymam kciuki za Waszą zgodę :tak:
U mnie póki co spokój i harmonia - chwilo trwaj!!! ;-)

Wyprawka, wyprawka - coraz bliżej jestem dotarcia do swoich zapasów :-) Obecnie bliżej o jakieś dwie kolejne szafki ;-) Może nawet finisz dziś będzie? Łóżeczko wciąż u znajomej mamy...
Dla dzidzi jest duży pokój, ale na początku i tak noce będzie dzidziuś przesypiał z nami, resztę życie pokaże...

Czas na kolację jakąś pierwszą...

witam dziewczyny :D widze, ze juz troche sie ruszlo u nas po swietach :-)
angel- witaj na wyspach :-D

u mnie wczoraj dzien zakupow byl, ale jakos nie bylo szalu, do wyprawdki dla kinderki juz brakuje mi paru drobiazgow, reszta jak juz malec bedzie na swiecie :-)

sylwester- ja wam powiem ze sie boje sylwestra przylatuje do mnie psiapsiolka z chlopakiem, imprezy pewnie nie bedzie ale znajac zycie oni sie wstawia z T a ja bede sie wsciekac pol wieczoru, popijajac picolo........
no zobaczyny zreszta....

no i dzis zaczynam 30 tydzien jupi jupi jupi!!!!!! ide racuchow nasmazyc z tej okazji :D

Ostatnia edycja:
hej:-) ponieważ jutro raniutko lecimy do Polski :-) to pewnie jako pierwsza chciała złożyć życzenia noworoczne :-) bo w Polsce nie będę miała okazji... a wracam długo po nowym roku... a więc...

Szczęśliwego Nowego Roku dla Wszystkich mamuś, dzidzi w brzuszkach, sióstr oraz braci dzidź :-) i tatusiów :-) a dla nas dziewczynki szybkiego i szczęśliwego porodu i zdrowych dzidziusiów :-)

A ja dziś zaczynam 3 trymestr, kurde ale minęło szybko :-)

Kurde laski czy Wy też jesteście takie głodne?
Ja to od kilku dni, jestem ciągle głodna, jak wcześniej jadłam 2 razy dziennie tak teraz muszę co jakieś 2-3 h coś zjeść bo już mi się jeść chcę
NO i pewnie dupa będzie z moimch założonych 8 kg na plusie przez całą ciąże
Tak sobie myślała, że skoro do tej pory mam tylko 3 na + to może jeszcze tylko 5 mi przybędzie
Ale teraz z moim obżarstwem to raczej nierealne

ajako groźnie zabrzmiało :eek:

Amandla bal dziennikarza :-D:-D:-D

Maruusia ale masz fajowego teścia :tak: teściową zresztą też :-) Jak się czujesz ??

abed miłej podróży :tak:

Była któraś ostatnio w tesco ?? Są jakieś nowe fajne przeceny ??

reklama
heyka

nawet nie ma kiedy na dupsku siąść
posprzątałam , przy garach nastałam przed swietami
a teraz znowu sprzatanie, pranie i gotowanie obiadkow..
zycie...
a mi coraz ciezej...

w Wigilie 15 osob sie nazbierało,
kregosłup mi zaczą siadac od tego stania w garach
i na smazeniu ryb juz było ciezko
ale mamcia pomagała..
pierwszy i drugi dzien swiat na "wyjezdznym"

Emil w chacie
nie puszczam do pikola bo sa dyzury
musu nie mam
ale Smarku wymagający..

........................