reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

reklama
dziewczyny ja tak z innej beczki troszkę. wiecie jak to jest z przychodnia dla malucha, kiedy trzeba dziecko zgłosić. słyszałam, że trzeba tego bardzo pilnować, a ja zielona w temacie jestem:eek:

cos mi sie przypomina, ze przy wypisie do domu podpisywalam jakies pisemko, ze zobowiazuje sie zglosic dziecko do poradni w swoim rejonie do 7 dni. Dodatkowo cos tam chyba tez w ksiazeczce zdrowia malej, ktora dostalismy w szpitalu na wyjsciu, bylo doklejone czy wpiete odnosnie tego wlasnie zgloszenia.
zglosic trzeba, zeby polozna srodowiskowa przylazla, u mnie moj maz oczywiscie to zalatwial jak tylko wyszlysmy do domu i od razu pogadal chwile z polozna i umowil sie na wizyte.

lezaczek- jak najbardziej!!
taka super wypasna hustaweczka tez jesli tylko jest na to kasa i miejsce, ale nie wyklucza wlasnie samego lezaczka, przez to, ze lezaczek bardziej mobilny, ja tam mala zabieralam zwlaszcza jak szlam pod prysznic, ona mnie widziala i byla cala szczesliwa, bo jeszcze caly czas do niej gadalam z pod tego prysznica heheheh
mata czy zwykly koc badz koldra i wiszacy palak z zabawkami, nawet taki najtanszy plastikowy nad glowa to moim zdaniem podstawa!
Zobacz załącznik 422467 ooooo takie cus! my mielismy i mate i to wlasnie, bardzo fajnie mala sie tym bawila, a pozniej juz byla na tyle silna, ze podnosila to nozkami, raczkami nad siebie :szok: wylazila z pod tego i takie tam......a jak stanela na nozki to zrobila sobie z tego taki 'balkonik' i tak chodzila z tym pachajac przed siebie, ale ona lekka byla, wiec niegrozne to bylo i nawet jej to swietnie szlo, mam filmiki nagrane to normalnie ubaw po pachy na co to dziecie samo wpadlo:-)

nooo, ale to temat rzeka, jeszcze bedziemy to obgadywac ze 100 razy, te wszystkie asortymenta;-):tak:

a tymczasem czy ktos wie co u Bozienki i malnkiej? jak sie miewaja nasze dziewczyny??

aha i kindzia- ja sie z Toba zgadzam w pelnej rozciaglosci! bogu dziekuje za taka zime, bo jest serio extra!
balam sie wlasnie, ze jak przywali sniegiem, mrozem itp to sie gdzies wykopertne i giry połamie w tej ciazy :-D to bylby czad hehehe! a tak nie ma co narzekac!
ja chodze 2 razy dziennie do przedszkola i w sumie sie ciesze z tych spacerkow, przynajmniej troche ruchu mam, bo jakbym tak sie calkowicie zasiedziala uuuuuu to bylby dramat.

mini- Ty pisalas, ze Twoj taki szczypior tez jak moja....kurde sie zaniepokoilam normalnie....bo teraz przez to, ze mam ta familie to ciagle ktos przylazi sie tu goscic do nich i co kto przylezie to mowi; oooo Kubus jaki duzy (moj siostrzeniec- 2,5 roku), a Julia jak mala, chuda i ........uwaga; w ogole nie rosnie :szok:
jak sie dzis wkurzylam to mowie do tej jednej kolezanki mojej sis, zeby mnie nie stresowala, bo Julcia rosnie tylko drobniutka jest i tyle.
noz kurde....pozniej ja zwazylam, bo juz zglupialam, wazy 13 kg, a chyba rok temu wazyla 12, 5 :szok: to normalne jest??? moze doradza cos mamuski starszakow? pedzic z nia do lekarza??

dobra nie smece juz i uciekam, bo mnie nagle blizna rozbolala tak, ze sie ruszyc nie moge :szok:

spokojnej nocki babeczki!

witam sie srodowo/czwartkwo ;]

nie mam czasu dzis troche zajec mialam do pzu zglosilam zew lezalam w szpitalu - dostane troche kaski i jeszcze karte apteczna na 300 zyla do wybrania w jakis tam aptekach na caly asortyment pzu daje takie karty jak ktos dluzej niz 4 dni lezy w szpitalu - ciekawa jestem czy faktycznie to bedzie 300 zyla hmm jesli tak to fajna kase zbiore ogolnie ale bed emiala na kosmetyki na te na ktre zawsze szkoda mi kasy hahahah(szkoda ze polowe nerwow w pitalu stracilam no ale ...)

ja bylam u gina wszystko w odp watku ;]

mnie tez spada cisnienie ale to p leku ktory biore -taki urok, kondycji tez nie mam za duzo zadyszki tez dostaje ;/

a czy wam tez tak cieplo? b ja nam krotki rekaw i na to kurtke tak mi cieplo jak u mamy spie to okno na osciez otwarte ;/

spadam wziasc felka - biore po pol tabletki o 6,9,12,15,18,21 a o 24 cala tablet i tak do konca ciazy!!!!

dobranoc

Ostatnia edycja:
reklama
Kasiurek ja za 3 pobyty w szpitalu (w tym jeden 10-cio dniowy) dostałam z pzu jak dla mniedość sympatyczną kwotę - najmniej za 5 dni to było chyba 185 zł... w sumie to na niezłe łóżeczko mam ale karty do apteki nie dali :-p

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry